https://kolorline.hu/Z-MEN, a zöld erő szuperhősei

Z-MEN, a zöld erő szuperhősei

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az év egyik legmozgalmasabb napja a világon kétségtelenül a gyereknap. Így van ez Kazincbarcikán is, ahol a város önkormányzata ezúttal a Mezey István Művészeti Központba invitálta a legkisebbeket, Z-men, a zöld erő szuperhősei című gyereknapi kavalkádjára.

A mentő-, a rendőr- és a tűzoltóautót, valamint az elmaradhatatlan kukásautót is kipróbálhatták a gyerekek az idei gyereknapon Kazincbarcikán.

A programok rendkívül színesek voltak, épp olyan, mint Kolorcity. Az aszfaltrajzversenyen például cirkusszal kapcsolatos témákat kellett megjeleníteni, de egy kicsit más megközelítésben, belecsempészve a környezetvédelmet, zöldövezetben megjelenítve az alkotásokat. 

A Z-MEN, a zöld erők szuperhősei címet viselő idei gyermeknapi program a környezettudatosságra épült. Mindenben a zöldszemlélet jelent meg, erősítve a gyerekekben azt a fajta gondolkodást, ami az ő jövőjüknek is lehet a záloga. A Miskolci Egyetem Föld és Környezettudományi Kara például interaktív eszközöket hozott és mutatott be a legkisebbeknek.

„Ezekkel az eszközökkel még jobban felfedezhetik a gyerekek, hogy miért is tanulnak a környezetvédelemről vagy a fenntarthatóságról az óvodában, iskolában, vagy miért szükséges szelektíven gyűjteni a hulladékot — ismertette Szalontai Lajos, a Miskolci Egyetem Föld és Környezettudományi Karának dékánhelyettese.”

De a játékosnak tűnő tudományos környzettudatosság mellett kikapcsolódhattak a gyerekek a Zöld Völgy Nonprofit Kft. ugrálóvárában, kirakózhattak, labirintusban közlekedhettek, vagy ügyességi feladatokat oldhattak meg. Dr. Makkai Orsolya alpolgármester kiemelte a fellépő szuperhősöket is, akik valóban egy pillanat alatt elvarázsolták az őket tátott szájjal néző gyerekeket.

„A gyereknapon még inkább fontosak számunkra a gyerekek, bár Kazincbarcika Város Önkormányzata az év minden napján próbál rájuk figyelni. Igyekszünk az egész várost úgy alakítani, és a fejlesztéseinket úgy tervezni, hogy azok mindig szimpatikusak, szépek, zöldek legyenek a gyerekek számára — fogalmazott dr. Makkai Orsolya alpolgármester.”

Már a gyereknapon is kitűnt, hogy a színes város idei legfőbb színe a zöld. Vagyis a zöldprogramok egyre több rendezvényen megjelennek majd. Ezt próbálták meg a város vezetői a gyermeknapon is megjeleníteni, amelyre láthatóan vevők voltak a legkisebbek.

 

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk