https://kolorline.hu/Kihívás napja 2023

Kihívás napja 2023

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika ismét bizonyította, hogy igenis sportos város. Településünk újra indult a Kihívás napi országos versenyen, és többszöri első helyezés, valamint a tavalyi 3. helyezés után idén nem került a dobogóra. Ám mindennél többet jelent, hogy majd’ 5,5 ezer városlakó mozgott együtt, legalább 15 percen át.

Az oroszlán és az unikornis kabalafigurák kísérték a kazincbarcikai óvodásokat a Don Bosco Sportközpontban. A Fitt Ovi Olimpia záróprogramja egyben Kihívás napi csatlakozása is volt városunk 6 tagóvodájának. A résztvevő óvodásokat Klimon István alpolgármester köszöntötte és buzdította lelkes versenyzésre.

„Azt kívánom nektek hogy érezzétek nagyon jól magatokat. Legyetek olyan erősek, hogy akár birkózók, akár kézilabdás fiúk lesztek, akár a női labdarúgást választjátok, valamit mindig sportoljatok — fogalmazott az alpolgármester.”

A Don Bosco Sportközpontban több mint 100 óvodás mozgott, nemcsak 15 percen át. Városunk élsportolóinak bemelegítője után a gyerekek különböző váltó- és sorverseny feladatokat oldottak meg, csatlakozva a Kihívás napjához. Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője hangsúlyozta, hogy a Fitt Ovi Olimpia mindig fontos mérföldkő az óvodák életében.

„A Fitt Ovi program 2018-tól működik a tagóvodákban. 5 évvel ezelőtt az ovi sportalapítványa és Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával átadásra kerültek a multifunkciós pályák minden tagóvodánk udvarán. A testnevelők és az edzők heti rendszerességgel foglalkoznak a gyerekekkel, a Fitt Ovi Olimpia pedig ennek a záróeseménye — közölte Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményvezetője.”

A Kihívás napjának helyszíne volt a Polgármesteri Hivatal is. Itt 3 csoportban úgynevezett széktornára várta a dolgozókat Kovács László önkormányzati tanácsadó, edző. A különleges 15 perces mozgás kimondottan az ülőmunkát végző hivatali munkatársakra lett szabva, kicsit serkentve a vérkeringésüket, megmozgatva minden testrészüket. A Kihívás napjához Kazincbarcika hosszú évek óta csatlakozik: városunknak többször sikerült már első helyet elérnie, tavaly pedig az előkelő 3. helyen végeztünk saját kategóriánkban.

„Egy picit most alaposabb előkészületekkel próbáltunk megszólítani mindenkit, az óvodástól a nyugdíjasokon át az általános iskolásokig és a középiskolásokig. Természetesen a hivatali dolgozókat is bevontuk, miként a vállalkozásokat is — ismertette Kovács László önkormányzati tanácsadó.”

A programhoz nemcsak intézmények, hanem cégek is csatlakoztak, valamint városunk aktív sportolói is: például a Fitt Barcika, a különböző szakosztályok, valamint a Városi Fedett Uszoda. 

Az országos versenyen idén Kazincbarcika lecsúszott a dobogóról, ám saját eredményeinket tekintve jelentős előrelépés történt. Amíg tavaly 4443 fő, addig idén 5417 fő mozgott regisztráltan legalább 15 percet Kazincbarcikán, vagyis ismét bizonyítottuk, hogy Kazincbarcika igenis méltó a sportos város címre.

 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk