https://kolorline.hu/Kihívás napja 2023

Kihívás napja 2023

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika ismét bizonyította, hogy igenis sportos város. Településünk újra indult a Kihívás napi országos versenyen, és többszöri első helyezés, valamint a tavalyi 3. helyezés után idén nem került a dobogóra. Ám mindennél többet jelent, hogy majd’ 5,5 ezer városlakó mozgott együtt, legalább 15 percen át.

Az oroszlán és az unikornis kabalafigurák kísérték a kazincbarcikai óvodásokat a Don Bosco Sportközpontban. A Fitt Ovi Olimpia záróprogramja egyben Kihívás napi csatlakozása is volt városunk 6 tagóvodájának. A résztvevő óvodásokat Klimon István alpolgármester köszöntötte és buzdította lelkes versenyzésre.

„Azt kívánom nektek hogy érezzétek nagyon jól magatokat. Legyetek olyan erősek, hogy akár birkózók, akár kézilabdás fiúk lesztek, akár a női labdarúgást választjátok, valamit mindig sportoljatok — fogalmazott az alpolgármester.”

A Don Bosco Sportközpontban több mint 100 óvodás mozgott, nemcsak 15 percen át. Városunk élsportolóinak bemelegítője után a gyerekek különböző váltó- és sorverseny feladatokat oldottak meg, csatlakozva a Kihívás napjához. Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője hangsúlyozta, hogy a Fitt Ovi Olimpia mindig fontos mérföldkő az óvodák életében.

„A Fitt Ovi program 2018-tól működik a tagóvodákban. 5 évvel ezelőtt az ovi sportalapítványa és Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával átadásra kerültek a multifunkciós pályák minden tagóvodánk udvarán. A testnevelők és az edzők heti rendszerességgel foglalkoznak a gyerekekkel, a Fitt Ovi Olimpia pedig ennek a záróeseménye — közölte Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményvezetője.”

A Kihívás napjának helyszíne volt a Polgármesteri Hivatal is. Itt 3 csoportban úgynevezett széktornára várta a dolgozókat Kovács László önkormányzati tanácsadó, edző. A különleges 15 perces mozgás kimondottan az ülőmunkát végző hivatali munkatársakra lett szabva, kicsit serkentve a vérkeringésüket, megmozgatva minden testrészüket. A Kihívás napjához Kazincbarcika hosszú évek óta csatlakozik: városunknak többször sikerült már első helyet elérnie, tavaly pedig az előkelő 3. helyen végeztünk saját kategóriánkban.

„Egy picit most alaposabb előkészületekkel próbáltunk megszólítani mindenkit, az óvodástól a nyugdíjasokon át az általános iskolásokig és a középiskolásokig. Természetesen a hivatali dolgozókat is bevontuk, miként a vállalkozásokat is — ismertette Kovács László önkormányzati tanácsadó.”

A programhoz nemcsak intézmények, hanem cégek is csatlakoztak, valamint városunk aktív sportolói is: például a Fitt Barcika, a különböző szakosztályok, valamint a Városi Fedett Uszoda. 

Az országos versenyen idén Kazincbarcika lecsúszott a dobogóról, ám saját eredményeinket tekintve jelentős előrelépés történt. Amíg tavaly 4443 fő, addig idén 5417 fő mozgott regisztráltan legalább 15 percet Kazincbarcikán, vagyis ismét bizonyítottuk, hogy Kazincbarcika igenis méltó a sportos város címre.

 

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk