https://kolorline.hu/Kihívás napja 2023

Kihívás napja 2023

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika ismét bizonyította, hogy igenis sportos város. Településünk újra indult a Kihívás napi országos versenyen, és többszöri első helyezés, valamint a tavalyi 3. helyezés után idén nem került a dobogóra. Ám mindennél többet jelent, hogy majd’ 5,5 ezer városlakó mozgott együtt, legalább 15 percen át.

Az oroszlán és az unikornis kabalafigurák kísérték a kazincbarcikai óvodásokat a Don Bosco Sportközpontban. A Fitt Ovi Olimpia záróprogramja egyben Kihívás napi csatlakozása is volt városunk 6 tagóvodájának. A résztvevő óvodásokat Klimon István alpolgármester köszöntötte és buzdította lelkes versenyzésre.

„Azt kívánom nektek hogy érezzétek nagyon jól magatokat. Legyetek olyan erősek, hogy akár birkózók, akár kézilabdás fiúk lesztek, akár a női labdarúgást választjátok, valamit mindig sportoljatok — fogalmazott az alpolgármester.”

A Don Bosco Sportközpontban több mint 100 óvodás mozgott, nemcsak 15 percen át. Városunk élsportolóinak bemelegítője után a gyerekek különböző váltó- és sorverseny feladatokat oldottak meg, csatlakozva a Kihívás napjához. Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője hangsúlyozta, hogy a Fitt Ovi Olimpia mindig fontos mérföldkő az óvodák életében.

„A Fitt Ovi program 2018-tól működik a tagóvodákban. 5 évvel ezelőtt az ovi sportalapítványa és Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával átadásra kerültek a multifunkciós pályák minden tagóvodánk udvarán. A testnevelők és az edzők heti rendszerességgel foglalkoznak a gyerekekkel, a Fitt Ovi Olimpia pedig ennek a záróeseménye — közölte Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményvezetője.”

A Kihívás napjának helyszíne volt a Polgármesteri Hivatal is. Itt 3 csoportban úgynevezett széktornára várta a dolgozókat Kovács László önkormányzati tanácsadó, edző. A különleges 15 perces mozgás kimondottan az ülőmunkát végző hivatali munkatársakra lett szabva, kicsit serkentve a vérkeringésüket, megmozgatva minden testrészüket. A Kihívás napjához Kazincbarcika hosszú évek óta csatlakozik: városunknak többször sikerült már első helyet elérnie, tavaly pedig az előkelő 3. helyen végeztünk saját kategóriánkban.

„Egy picit most alaposabb előkészületekkel próbáltunk megszólítani mindenkit, az óvodástól a nyugdíjasokon át az általános iskolásokig és a középiskolásokig. Természetesen a hivatali dolgozókat is bevontuk, miként a vállalkozásokat is — ismertette Kovács László önkormányzati tanácsadó.”

A programhoz nemcsak intézmények, hanem cégek is csatlakoztak, valamint városunk aktív sportolói is: például a Fitt Barcika, a különböző szakosztályok, valamint a Városi Fedett Uszoda. 

Az országos versenyen idén Kazincbarcika lecsúszott a dobogóról, ám saját eredményeinket tekintve jelentős előrelépés történt. Amíg tavaly 4443 fő, addig idén 5417 fő mozgott regisztráltan legalább 15 percet Kazincbarcikán, vagyis ismét bizonyítottuk, hogy Kazincbarcika igenis méltó a sportos város címre.

 

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk