https://kolorline.hu/Átadták a műfüves pályát a Kazinczy udvarán

Átadták a műfüves pályát a Kazinczy udvarán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ünnepélyesen átadták a Kazinczy Ferenc Tagiskola udvarán épült műfüves pályát és atlétikai pályát. A beruházás többes célt szolgál: egyrészt a mindennapos testnevelés keretében a sportiskola diákjai vehetik igénybe, másrészt pedig a Kolorcity Kazincbarcika edzéseinek is ez lesz az egyik helyszíne a jövőben.

Egy újabb álom valósult meg Kazincbarcikán. A város délnyugati része igazi sportközponttá válik. A Kazinczy Ferenc Tagiskola egy újabb beruházással már nemcsak a tornacsarnoknak ad otthont, hanem egy 20x40 méteres, emelt szintű paraméterekkel rendelkező műfüves pályának is, amely palánkkal és hálóval van körbevéve, valamint külön kiépített világítás gondoskodik arról, hogy akár sötétedés után is helyet adjon a sportolóknak.

Wächter Balázs, a KBSC FC Kft. ügyvezető igazgatója ünnepi beszédében kiemelte: az infrastruktúra kiépítésével és szakmai tudással kívánnak hozzájárulni a gyerekek sportos életmódra neveléséhez.

„Immár 2 éves az az együttműködés, ami a Kazinczy iskola és a sportklub között van. Ennek keretében a délelőtti órákban a testnevelésórák részeként a labdarúgás alapjaival ismertetjük meg a gyerekeket, és ezt a folyamatot szeretnénk a közeljövőben is folytatni a többi általános iskolában — mondta Wächter Balázs.”

A 61 millió Ft-os beruházás a Magyar Labdarúgó Szövetség által biztosított TAO-keretből és önkormányzati forrásból valósult meg. Klimon István alpolgármester közölte: a műfüves pálya mellett sikerült egy atlétikapályát is kialakítani.

„Az atlétikapálya kifejezetten Szepesi Éva tanárnőnek köszönhető. Az eredeti tervben gyepszőnyeg került volna a területre, ám a tanárnő jelezte, hogy az atlétika ugyanolyan fontos az intézményben, mint más sport, és ezzel teljesen egyetértett Szitka Péter polgármester úr is. A városvezető ezután szorgalmazta, hogy Szepesi Éva elképzelései megvalósulhassanak. Így kompromisszumos megoldással jöhetett létre az atlétikapálya — fogalmazott Klimon István alpolgármester.”

Szitka Péter polgármester, Wächter Balázs ügyvezető és Dr. Konkoly Rita az MLSZ részéről vágta át ünnepélyesen a szalagot, amely után a gyerekek mindkét pályát azonnal birtokba vették.

A pályákat tanítási időben délelőttönként az iskola, délután pedig a Kolorcity Kazincbarcika kisebb korosztályai, utánpótláscsapatai használják majd edzéshelyszínként.

 

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk