https://kolorline.hu/Erasmus program — a fenntarthatósággal ismerkedtek nemzetközi vendégek Kazincbarcikán

Erasmus program — a fenntarthatósággal ismerkedtek nemzetközi vendégek Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazinczy Ferenc Tagiskola sikeresen pályázott az Erasmus fenntarthatósági és környezetvédelmi programra, melynek részeként török, román és olasz delegációval közösen térképezik fel a résztvevők egymás zöldprogramjait. A projekt 3. állomásaként — az olaszországi és a törökországi látogatásokat követően — a delegáció tagjai Kazincbarcikára érkeztek egy hétre, ahol helyi fenntarthatósági megoldásokkal ismerkedtek.

Itt tartózkodásuk során ellátogattak többek között Budapestre, Kazincbarcikán pedig megismerkedhettek a Borsodchem és a Zöld Völgy Nonprofit Kft. zöld szemléletével, valamint megnézték a Lázbérci víztározót is. Az elutazásuk előtti napon Szitka Péter polgármester fogadta őket, és Kolorcity ajándékot adott át minden résztvevőnek. A külföldi delegációt — elmondásuk szerint — megragadta hazánk és városunk szépsége, valamint a sok zöldfelület. A program záró elemeként októberben Romániába látogatnak majd a pályázat tagjai.

A delegáció ezeken túlmenően megismerkedett azzal is, hogy hogyan működik iskolai szinten az újrahasznosítás, de közösen fát is ültettek és ellátogattak olyan környékbeli vendéglátóhelyekre is (Abodra és Mályinkára), ahol helyi termelők alapanyagaiból készült ételeket kóstolhattak. A programból egy színes Kolorcity városnézés sem maradt ki: a vendégek falfestményeinket és köztéri szobrainkat is megtekintették.

További híreink

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk