https://kolorline.hu/Fejlesztések Kazincbarcikán

Fejlesztések Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata — Szitka Péter polgármester irányításával — 2022-ben is felelősen és takarékosan gazdálkodott, így további fontos fejlesztések kezdődhetnek el és valósulhatnak meg idén a városban. A teljesség igénye nélkül: műfüves pálya épül több tagiskola udvarán, felújítások zajlanak majd a Varázskert Bölcsődében és a Kincsem Napköziben, várhatóan újabb házfalakra kerülhetnek falfestmények, és energetikai korszerűsítés kezdődik az Egressy Béni Művelődési Központban.

Az elmúlt heti testületi ülésen szavazott Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete a maradványpénzek felhasználásáról. Ez néhány esetben azt jelenti, hogy több, korábban már jóváhagyott fejlesztésről kellett újra dönteniük a városatyáknak. 

A felelős gazdálkodásnak köszönhetően a gyerekek profitálhatnak a megvalósuló beruházások egy részéből, hiszen az állam által fenntartott általános iskolák udvarán sportolásra alkalmas műfüves vagy multifunkciós pályák épülnek majd. Ez a fejlesztés érinti az  Árpád Fejedelem, az Ádám Jenő és a Dózsa György Tagiskolát is, de emellett meg kell említeni a hamarosan elkészülő Regionális Röplabda Központot, amely a Pollack Mihály Általános Iskola udvarán gyakorlatilag már elkészült. 

Klimon István alpolgármester hangsúlyozta: a kormányzat által ígért tavalyi források, amelyek közel egymilliárd forintot tesznek ki, nem érkeztek meg Kazincbarcikára, így vannak olyan fejlesztések, amelyeket nem tud a város elkezdeni.

„Bár minderre kormányzati ígéretet kaptunk, sőt, Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is ígéretet tett rá, amit meg is köszöntünk neki. Mindazonáltal — sajnálatos módon — ezek a források a mai napig nem érkeztek meg Kazincbarcikára — ismertette az alpolgármester.”

Az idei fejlesztési tervek között szerepel a város közútjainak rendbetétele is. Kiemelendő az a 2,5 km-es szakasz, ahol teljesen új aszfaltburkolatot kap a régi, elöregedett út. Ez a beruházás az Újkazinci városrészt, a Tóth Árpád utcát, az Attila út egy részét, valamint a Paál László és a Derkovits terek külső ívét érinti. 

„Mi abban vagyunk igazán motiváltak, hogy ahol a legnagyobb arányban laknak emberek, azokat a városrészeket fejlesszük, és tegyük használhatóvá leginkább. Ezen túlmenően pedig a zöldítésre is igyekszünk majd nagy hangsúlyt fektetni, ahogyan tettük azt az elmúlt esztendőkben is — hangsúlyozta Klimon István.” 

Vagyis folytatódik a fásítási program, indul a „Fogadj örökbe egy fát!” kezdeményezés, sikerült forrást elkülöníteni a Barcika Park Kft. számára megfelelő eszközök, gépek vásárlásához, hogy a város gyönyörű parkjai legalább ilyenek, vagy még szebbek legyenek. Ezen kívül szintén a külcsínt erősíti majd az, hogy újabb falfestmények készülhetnek a város társasházaira, de egy régi álma is megvalósulhat Kazincbarcikának, a Fő téren található Egressy Béni Művelődési Központ energetikai korszerűsítésével.

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk