https://kolorline.hu/Fejlesztések Kazincbarcikán

Fejlesztések Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata — Szitka Péter polgármester irányításával — 2022-ben is felelősen és takarékosan gazdálkodott, így további fontos fejlesztések kezdődhetnek el és valósulhatnak meg idén a városban. A teljesség igénye nélkül: műfüves pálya épül több tagiskola udvarán, felújítások zajlanak majd a Varázskert Bölcsődében és a Kincsem Napköziben, várhatóan újabb házfalakra kerülhetnek falfestmények, és energetikai korszerűsítés kezdődik az Egressy Béni Művelődési Központban.

Az elmúlt heti testületi ülésen szavazott Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete a maradványpénzek felhasználásáról. Ez néhány esetben azt jelenti, hogy több, korábban már jóváhagyott fejlesztésről kellett újra dönteniük a városatyáknak. 

A felelős gazdálkodásnak köszönhetően a gyerekek profitálhatnak a megvalósuló beruházások egy részéből, hiszen az állam által fenntartott általános iskolák udvarán sportolásra alkalmas műfüves vagy multifunkciós pályák épülnek majd. Ez a fejlesztés érinti az  Árpád Fejedelem, az Ádám Jenő és a Dózsa György Tagiskolát is, de emellett meg kell említeni a hamarosan elkészülő Regionális Röplabda Központot, amely a Pollack Mihály Általános Iskola udvarán gyakorlatilag már elkészült. 

Klimon István alpolgármester hangsúlyozta: a kormányzat által ígért tavalyi források, amelyek közel egymilliárd forintot tesznek ki, nem érkeztek meg Kazincbarcikára, így vannak olyan fejlesztések, amelyeket nem tud a város elkezdeni.

„Bár minderre kormányzati ígéretet kaptunk, sőt, Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is ígéretet tett rá, amit meg is köszöntünk neki. Mindazonáltal — sajnálatos módon — ezek a források a mai napig nem érkeztek meg Kazincbarcikára — ismertette az alpolgármester.”

Az idei fejlesztési tervek között szerepel a város közútjainak rendbetétele is. Kiemelendő az a 2,5 km-es szakasz, ahol teljesen új aszfaltburkolatot kap a régi, elöregedett út. Ez a beruházás az Újkazinci városrészt, a Tóth Árpád utcát, az Attila út egy részét, valamint a Paál László és a Derkovits terek külső ívét érinti. 

„Mi abban vagyunk igazán motiváltak, hogy ahol a legnagyobb arányban laknak emberek, azokat a városrészeket fejlesszük, és tegyük használhatóvá leginkább. Ezen túlmenően pedig a zöldítésre is igyekszünk majd nagy hangsúlyt fektetni, ahogyan tettük azt az elmúlt esztendőkben is — hangsúlyozta Klimon István.” 

Vagyis folytatódik a fásítási program, indul a „Fogadj örökbe egy fát!” kezdeményezés, sikerült forrást elkülöníteni a Barcika Park Kft. számára megfelelő eszközök, gépek vásárlásához, hogy a város gyönyörű parkjai legalább ilyenek, vagy még szebbek legyenek. Ezen kívül szintén a külcsínt erősíti majd az, hogy újabb falfestmények készülhetnek a város társasházaira, de egy régi álma is megvalósulhat Kazincbarcikának, a Fő téren található Egressy Béni Művelődési Központ energetikai korszerűsítésével.

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk