https://kolorline.hu/Fejlesztések Kazincbarcikán

Fejlesztések Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata — Szitka Péter polgármester irányításával — 2022-ben is felelősen és takarékosan gazdálkodott, így további fontos fejlesztések kezdődhetnek el és valósulhatnak meg idén a városban. A teljesség igénye nélkül: műfüves pálya épül több tagiskola udvarán, felújítások zajlanak majd a Varázskert Bölcsődében és a Kincsem Napköziben, várhatóan újabb házfalakra kerülhetnek falfestmények, és energetikai korszerűsítés kezdődik az Egressy Béni Művelődési Központban.

Az elmúlt heti testületi ülésen szavazott Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete a maradványpénzek felhasználásáról. Ez néhány esetben azt jelenti, hogy több, korábban már jóváhagyott fejlesztésről kellett újra dönteniük a városatyáknak. 

A felelős gazdálkodásnak köszönhetően a gyerekek profitálhatnak a megvalósuló beruházások egy részéből, hiszen az állam által fenntartott általános iskolák udvarán sportolásra alkalmas műfüves vagy multifunkciós pályák épülnek majd. Ez a fejlesztés érinti az  Árpád Fejedelem, az Ádám Jenő és a Dózsa György Tagiskolát is, de emellett meg kell említeni a hamarosan elkészülő Regionális Röplabda Központot, amely a Pollack Mihály Általános Iskola udvarán gyakorlatilag már elkészült. 

Klimon István alpolgármester hangsúlyozta: a kormányzat által ígért tavalyi források, amelyek közel egymilliárd forintot tesznek ki, nem érkeztek meg Kazincbarcikára, így vannak olyan fejlesztések, amelyeket nem tud a város elkezdeni.

„Bár minderre kormányzati ígéretet kaptunk, sőt, Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is ígéretet tett rá, amit meg is köszöntünk neki. Mindazonáltal — sajnálatos módon — ezek a források a mai napig nem érkeztek meg Kazincbarcikára — ismertette az alpolgármester.”

Az idei fejlesztési tervek között szerepel a város közútjainak rendbetétele is. Kiemelendő az a 2,5 km-es szakasz, ahol teljesen új aszfaltburkolatot kap a régi, elöregedett út. Ez a beruházás az Újkazinci városrészt, a Tóth Árpád utcát, az Attila út egy részét, valamint a Paál László és a Derkovits terek külső ívét érinti. 

„Mi abban vagyunk igazán motiváltak, hogy ahol a legnagyobb arányban laknak emberek, azokat a városrészeket fejlesszük, és tegyük használhatóvá leginkább. Ezen túlmenően pedig a zöldítésre is igyekszünk majd nagy hangsúlyt fektetni, ahogyan tettük azt az elmúlt esztendőkben is — hangsúlyozta Klimon István.” 

Vagyis folytatódik a fásítási program, indul a „Fogadj örökbe egy fát!” kezdeményezés, sikerült forrást elkülöníteni a Barcika Park Kft. számára megfelelő eszközök, gépek vásárlásához, hogy a város gyönyörű parkjai legalább ilyenek, vagy még szebbek legyenek. Ezen kívül szintén a külcsínt erősíti majd az, hogy újabb falfestmények készülhetnek a város társasházaira, de egy régi álma is megvalósulhat Kazincbarcikának, a Fő téren található Egressy Béni Művelődési Központ energetikai korszerűsítésével.

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk