https://kolorline.hu/Megújult környezetben számítanak az olvasókra Rudolftelepen

Megújult környezetben számítanak az olvasókra Rudolftelepen

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egy újabb kistelepülési könyvtár felújítása valósult meg térsédünkben: a rudolftelepi szolgáltatóhely ünnepélyes átadóját a közelmúltban tartották.

Rudolftelep egy alig több mint 700 lelkes zsákfalu a kazincbarcikai térségben. Az itt élők azonban szeretik a helyi könyvtárat, mely immár méltó környezetben várja olvasóit. A kultúra központja, a József Attila Művelődési Ház, melynek épületszárnyában működik a Polgármesteri Hivatal, valamint a helyi könyvtár is. Az épületrész felújítása korábban már megvalósult, de a Nemzeti Kulturális Alap pályázatának köszönhetően 3.252.268 Ft-ból a könyvtár olvasótere is új arcot öltött. Megújultak a bútorok, a gyerekeknek mesesarkot alakítottak ki, és egy tágas helyiségben várják mostantól az olvasókat. Az átadóünnepségen Zilahy Zoltán, a község polgármestere kiemelte a közösségi tér fontosságát, ahová jó bejönni az embereknek. Megvan a kultúra iránti igény az itt élőkben, és most már egy megszépült környezetben elégíthetik ki tudásvágyukat.

Varga Gábor, a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár igazgatója úgy fogalmazott: minden település életében kulcsszerepet tölt be a könyvtár, mert egy igazi találkozóhely, ahol az olvasás mellett számos kulturális tevékenységnek hódolhatnak az emberek. 

Rudolftelep polgármesterének Varga Gábor adta át Szekeres Erzsébet, Magyar Örökség-díjas textil- és képzőművész grafikáját. A művész azzal a szándékkal adományozta meseillusztrációit a megyei feladatokat is ellátó könyvtárnak, hogy minden felújított kistelepülési szolgáltatóhely kapjon 1-1 darabot munkáiból. 

Most már a rudolftelepi olvasókon a sor, hogy a mindennapokban minél többen térjenek be a megszépült környezetben működő könyvtárba.

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk