https://kolorline.hu/Pedagógusnap 2023

Pedagógusnap 2023

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Több mint 30 pedagógus vehetett át elismerést a városvezetőktől az idei kazincbarcikai pedagógusnapi ünnepségen. Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete minden esztendőben egy kiemelkedő nevelő-oktató munkát végző pedagógusnak „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díjat adományoz. Idén ezt az elismerést a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium pedagógusa, Molnárné Marczis Erzsébet vehette át.

Több mint 400 kazincbarcikai óvónő, tanító és tanár fogadta el Kazincbarcika Város Önkormányzatának meghívását az idei pedagógusnapi ünnepségre. Meg is teltek a lelátók a Don Bosco Sportközpontban, ahol Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere mondott köszönetet áldozatos munkájukért a pedagógusoknak.

„Tudjuk jól, hogy az önök keze munkája által egy olyan generációja, egy olyan felnövekvő nemzedéke lesz hazánknak, akik a jövőnket fogják jelenteni. Vagyis Magyarország jövője az itt ülők kezében van. És azért a munkáért, amit végeznek, mi tényleg rendkívül hálásak vagyunk — fogalmazott a városvezető.”

Az alpolgármester azt is hangsúlyozta: abban bízik, hogy az a megbecsültség, amit erkölcsi és anyagi alapon is megérdemelnek a pedagógusok, azt megkaphatják majd. Az ünnepségen több mint 30 pedagógus vehetett át különböző elismeréseket Szitka Péter polgármestertől és Klimon Istvántól.


19 kazincbarcikai pedagógus polgármesteri elismerésben részesült:

❇︎ Széplaki Ágnes

❇︎ Brunner Beáta 

❇︎ Horváthné Pál Gabriella

❇︎ Képesné Kenéz Anett

❇︎ Királyné Kovács-Csonka Andrea

❇︎ Ládiné Sólyomvári Edit

❇︎ Makrai Lászlóné

❇︎ Balogh Anita

❇︎ Csurgai Péterné

❇︎ Haraszti Istvánné

❇︎ Kulcsárné Gyenes Alinka

❇︎ Rónaföldi Judit

❇︎ Sándor-Takács Judit

❇︎ Soltészné Gál Brigitta

❇︎ Tóth Mária

❇︎ Kerekes Anita

❇︎ Lévay József

❇︎ Szabó Lászlóné

❇︎ Tóth Erzsébet


Hárman pedagógus szolgálati emlékérmet vehettek át:

❇︎ Farkas Mónika

❇︎ Lippainé Fényes Valéria

❇︎ Székely Katalin


Heten jubileumi diplomájukat kapták meg:

❇︎ Arany oklevelet vehetett át: Jóna Illésné, aki 50 éve szerezte meg diplomáját

❇︎ Arany oklevelet vehetett át: Koncz Erzsébet, aki 50 éve szerezte meg diplomáját

❇︎ Arany oklevelet vehetett át: Pétervári Györgyné, aki 50 éve szerezte meg diplomáját

❇︎ Arany oklevelet vehetett át: Vitányi Pálné, aki 50 éve szerezte meg diplomáját

❇︎ Gyémánt oklevelet vehetett át: Bild Ágnes Marianna, aki 60 éve szerezte meg diplomáját

❇︎ Rubin oklevelet vehetett át: Babik Dezsőné, aki 70 éve szerezte meg diplomáját

❇︎ Rubin oklevelet vehetett át: Nagy Józsefné, aki 70 éve szerezte meg diplomáját

Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete kiemelkedő nevelő-oktató munkájáért Kazincbarcika Város Közneveléséért kitüntető díjat adományozott Molnárné Marczis Erzsébetnek, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium idén nyugállományba vonuló pedagógusának.

Május közepén Bonis Bona — A nemzet tehetségeiért díjat vehetett át Budapesten a Kulturális és Innovációs Minisztérium Nemzeti Tehetség Program keretében Viszoczky Sándor, a Kazinczy Ferenc Tagiskola tagintézmény-vezetője. Az országos címet kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetségfejlesztő tevékenysége elismeréseként kapta a barcikai szakember. A városvezetők a pedagógusnap keretében gratuláltak Viszoczky Sándornak, és adták át neki jutalmát.

 

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.