https://kolorline.hu/Siker — arany minősítéssel tértek haza a barcikai diákok a 18. Zemplén Társastánc Fesztiválról

Siker — arany minősítéssel tértek haza a barcikai diákok a 18. Zemplén Társastánc Fesztiválról

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Arany minősítés kapott a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola 10 lány növendéke a XVIII. Zemplén Társastánc Fesztiválon. A sátoraljaújhelyi versenyen a csoport egy latin táncokból álló válogatást adott elő. A rangos elismerés is bizonyítja az iskola szlogenjét, miszerint „Kodályosnak lenni jó”.

Fergetegesre sikerült a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola Only Girls csoportjának bemutatkozása Sátoraljaújhelyen. A kazincbarcikai diákok „Randevú a parkettel” című koreográfiájukkal arany minősítést értek el a XVIII. Zemplén Országos Minősítő Társastánc Fesztivál és Koreográfus Versenyen, melyre az ország számos pontjáról gyűltek össze versenyzők. Így többek között Pécsről, Szegedről, Sárospatakról, Miskolcról érkeztek fiatal tehetségek. A barcikai táncosok először vettek részt a rendezvényen.

A zsűri számos szempontot vett figyelembe a produkciók értékelésekor — mondta Szinyei Edina táncpedagógus, aki Kriston-Kolosai Anikó kolléganőjével mintegy nyolc éve tanítja és fejleszti a társastánctagozat növendékeit. Mint megtudtuk: 4 fontos szempont alapján döntenek a szakemberek arról, hogy ki kap bronz-, ezüst- vagy aranyminősítést.

„A 4 szempont elsődlegesen a zene, a második a táncosok technikai tudása, a harmadik a térhasználat és a negyedik szempont a művészi hatás, hogy mennyire harmonizál együtt a zene, a kosztüm, a ruházat, a koreográfiának a tematikája, a címe. Ezek adnak egy kerek egységet — fogalmazott Szinyei Edina, a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola táncpedagógusa.”

Az iskolában — a telephelyekkel együtt — a társastánc tanszakon egészen óvodás kortól középiskolás korig tanulnak a diákok. A jelentkezés lehetősége mindenki számára nyitva áll a 4 művészeti ágban: a zenei, a tánc, a képző- és iparművészeti, valamint a színművészeti tanszakon. Június 12-től egészen szeptemberig bármikor lehet csatlakozni. A beiratkozás részleteiről az iskola honlapján és közösségi oldalán lehet bővebb információt találni. 

Fotó: Szinyei Edina

 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk