https://kolorline.hu/Fakivágások a városban

Fakivágások a városban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A hónap végén kezdődik Kazincbarcikán a székhelyóvodában található balesetveszélyes fák kivágása. De vannak más „fás ügyek” is a városban. Néhányat megjelöltek törzsükön, amelyekkel kapcsolatban Klimon István alpolgármester hangsúlyozta: ezek nem várnak kivágásra.

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, nemrégiben egy vihar döntött ki egy, a Csokonai úti óvoda udvarán álló fát, amely egy üzlet tetejére zuhant, károkat okozva annak tetőszerkezetében. Ezt követően derült ki — amelyet a szakvélemény is igazolt —, hogy az intézmény udvarán található fák jelentős része 60-70 éves, a hanyatlás időszakában vannak, és mára törékenységük okán balesetveszélyessé váltak. Az ezüstjuharok és a magas kőrisek kivágása június 26-án kezdődik, az újratelepítés pedig a következő ültetési időszakban történik majd meg. Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere közölte: a város a zöldítésre mindig is nagy hangsúlyt fektet, és így lesz ez a jövőben is — természetesen a megfelelő szakvélemények birtokában. 

„Nagyon sokan keresték meg Kazincbarcika Város Önkormányzatát, hogy azokat a fákat, amelyeket narancssárga vagy piros pöttyökkel jelöltek meg, azokat kivágják. Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy nem fakivágásról van szó, hanem egyéb okokból kerültek a fák megjelölésre. Tehát semmiféleképpen nem arról van szó, hogy ezeket a fákat ki fogjuk vágni, már csak azért sem, mert nagyon sok kicsi facsemete is megjelölésre került. Úgyhogy bárki, aki esetleg erre gondolt volna, az tévúton jár — hangsúlyozta az alpolgármester.”

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk