https://kolorline.hu/Hétfőtől változik a forgalmi rend a Mátyás-Pollack kereszteződésében

Hétfőtől változik a forgalmi rend a Mátyás-Pollack kereszteződésében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Mátyás király út-Pollack Mihály utca kereszteződésében zajló körforgalom építése — közlekedési korlátozásokkal — új szakaszba lép 2023. június 19-én, hétfőn.


Gépjárműforgalmat érintő változások:

➢ A Mátyás király út Lidl áruház előtti szakaszán váltakozó irányú forgalmi rend kerül bevezetésre, forgalomirányító jelzőlámpás irányítás mellett. 

➣ A körforgalom építésének idejére lezárásra kerül a Mátyás király út-Pollack Mihály utca kereszteződése a Pollack Mihály utca felől, így a Mátyás király út megközelítése gépjárművel kerülő úton lehetséges, a napjainkban játszóházként működő volt ABC mellett, a Dobó tér irányába, amely kétirányúvá válik a munkálatok idejére.

➢ A Lidl áruház ideiglenes útjáról kihajtók számára csak egy elsőbbségadás kötelező tábla került kihelyezésre, így az autósoknak mindig meg kell győződniük arról, hogy a forgalom lehetővé teszi a biztonságos kihajtást.

Gyalogosforgalmat érintő változások:

➢ A gyalogosok és a kerékpárral közlekedők a húsbolt előtti zebrát NEM használhatják. A legközelebbi kijelölt, védett gyalogátkelőhely számukra a Mátyás király út-Dobó István tér kereszteződésénél található. 

➢ A gyalogosok a Lidl áruházat a Mátyás király út 34. szám mellett közlekedve is elérhetik, ám fontos hangsúlyozni, hogy itt mindig a gépjárműveknek van elsőbbségük, védett gyalogátkelőhelyet itt nem volt lehetőség kijelölni.

➢ Alternatív útvonal a gyalogosok és a kerékpárosok számára a Mátyás király úton való haladásra a Dobó István téren keresztül, a játszóház mellett elhaladva, a rendőrség épületét megkerülve, a Barátság tér irányába lehetséges.

Kazincbarcika Város Önkormányzata felhívja a lakosság figyelmét, hogy a közlekedési változások az Önök érdekében történnek. Az átmeneti forgalmi rend a gyalogosoktól, a kerékpárosoktól és a járművezetőktől egyaránt kiemelt figyelmet igényel, ezért kérik Önöket, közlekedjenek figyelmesen a balesetek elkerülése érdekében!


            


Nagyítható térkép itt:


 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk