https://kolorline.hu/Ingyenes úszásoktatás — mintegy 160 kisdiák sajátíthatja el a sportág alapjait

Ingyenes úszásoktatás — mintegy 160 kisdiák sajátíthatja el a sportág alapjait

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Delfin Vízisport Klub összefogásának köszönhetően elindult az ingyenes úszásoktatás a Városi Fedett Uszodában. Az önkormányzat ígéretéhez hűen mintegy 160 első és második osztályos tanuló sajátíthatja el a sportág alapjait, egyelőre tankerületi partnerség nélkül.

Játékos eszközökkel, feladatokkal segítik a vízhez szoktatást, az úszás megszerettetését a Delfin Vízisport Klub szakoktatói a Városi Fedett Uszodában. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően június végéig minden hétköznap itt zajlik a csoportokra bontott ingyenes úszásoktatás. Az oktatás 8 alkalomból áll, melynek költségeit az utaztatáson kívül teljes egészében az önkormányzat állja. 

Simon-Kovács Boglárka, a Delfin Vízisport Klub szakosztályvezetője szerint nagyon örültek az önkormányzat megkeresésének, és annak, hogy az uszoda ismételt megnyitása után Putnokról hazatérhettek Kazincbarcikára.  

„Elképzelhetetlen szülői összefogás és kitartás alakult ki a téli hónapokban, a mi közösségünket abszolút összekovácsolta ez. Szervezkedtek a szülők, az edzők, mindig valahogy megoldódott, hogy a gyerekek eljussanak a puntoki tanuszodába. Minden képzeletünket felülmúlta az, hogy mennyien vettek részt ugyanúgy az oktatásainkon, de természetesen a legnagyobb öröm, hogy végre hazatérhettünk — mondta a szakosztályvezető.


Mint ismert: 2022-ben a drasztikusan megemelkedett gázárak miatt döntött úgy ősszel a képviselő-testület, hogy ideiglenesen bezár a Városi Fedett Uszoda, hiszen az új tarifa alapján a létesítménynek 180 millió forint lett volna az éves nettó gázköltsége, szemben a korábbi 20 millióval. Az élet igazolta a városvezetés döntését: a mérséklődő árak később új helyzetet teremtettek, így május 4-től újra birtokba vehették az uszodát a tanulók, a versenyzők és a városlakók.

"Elhatároztuk, hogy amint arra lehetőségünk nyílik, az uszodát újra megnyitva, a gyermekeknek azonnal felajánljuk, hogy járjanak úszni. Sajnos a Kazincbarcikai Tankerületi Központ anyagi okokra hivatkozva nem volt ebben partner, de mi, mint az önkormányzat, akkor is mellé álltunk. Kértük a szülők segítségét, illetve mindenkiét, hogy aki csak lehet és teheti, hozza le a gyermekét úszni, és az önkormányzat megteremti az úszásoktatás feltételeit, így a gyermekek érdekei nem sérülnek — közölte Klimon István alpolgármester.

Az alpolgármester bízik abban, hogy a következő esztendőben újra a tanrend szerint járhatnak majd a gyerekek úszásoktatásra, és a Kazincbarcikai Tankerületi Központ partnerségével ismét minden feltétel biztosított lesz helyben, a jó minőségű oktatáshoz. 


 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk