https://kolorline.hu/Kábítószer-ellenes világnap Kazincbarcikán

Kábítószer-ellenes világnap Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Élj „szer"telenül! Ezzel a címmel rendezett programot a kábítószer-ellenes világnap alkalmából a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a Mezey István Művészeti Központban. Az eseményen szűrővizsgálatok, játékos foglalkozások, KRESZ-feladatok és kutyabemutató várta főként a gyerekeket, de a felnőtteket is. A programot dr. Zacher Gábor telt házas előadása zárta a Don Bosco Sportközpontban.

Élettel telt meg június 13-án egy délelőttre a Mezey udvara Kazincbarcikán. Többszáz csillogó szemű gyermek érkezett, hogy játékos formában tanulhassanak a „szertelenségről”.

A megnyitón Szitka Péter polgármester köszöntőbeszédében hangsúlyozta: a program egy olyan nehéz dologgal kapcsolatban igyekszik a felnövekvő generációnak néhány gondolatot átadni, ami talán korunk egyik legnehezebb problémái közé tartozik.


A programokkal teli délelőttön többek között szűrővizsgálatokon vehettek részt a jelenlévők, a gyerekek pedig egyik állomásról a másikra érve, mindenhol csak játszottak. Közben pedig ismerkedtek a KRESZ-szel, a rendőrséggel, de szimulátorba is ülhettek, és kutyabemutatón is részt vehettek.

A város rendőrkapitánya szerint rendkívül fontos, hogy a bűnmegelőzés, a kábítószer elleni harc és az addiktív szerek elleni küzdelem üzenete eljusson a legkisebbekhez, hiszen ők vannak a legnagyobb veszélynek kitéve a 2,5 hónapos nyári szünet alatt.

„A száraz elmélet azt gondolom, hogy nem sokat ér, sőt nem ér semmit, ha nagyon merészen fogalmazok. A gyakorlat, és a hiteles emberek előadása jelentheti a legjobb példát, ezt hivatott ez a nap nyújtani — hangsúlyozta Nagy Gábor.”


A program számos szerv összefogásával valósult meg. Jelen volt a napon többek között a Vöröskereszt, a Drogambulancia, az Izsófalvai Mentőállomás, az Áldozatsegítő és a Hívásfogadó Központ, a B.-A.-Z. Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és Balesetmegelőzési Bizottsága is.

"Ez a programsorozat általános iskolásoknak, középiskolásoknak szól elsősorban. Kezdődik a nyári szünet, nagyon sok fesztiválon, szórakozóhelyen fognak megjelenni a fiatalok, és próbáltuk felhívni az ő figyelmet még a tanév végén, hogy miért ne használjanak olyan szereket, amelyek függőséget okozhatnak — mondta Jaskó Judit, az Élj „szer”telenül! szervezője, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója.”

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság programja a kábítószer-ellenes világnap alkalmából dr. Zacher Gábor telt házas előadásával zárult a Don Bosco Sportközpontban. A szakember szerint rendkívül fontos, hogy a gyerekek megtanulják azt, hogyan kell nemet mondani akkor, amikor jó döntést kell hozni. Ebben fontos szerepük van a felnőtteknek, akik megfelelő szociális mintát kell, hogy mutassanak a fiataloknak.


 

További híreink

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.