https://kolorline.hu/Befejeződött a 2019-ben indult projekt

Befejeződött a 2019-ben indult projekt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Befejeződtek a munkálatok a Tavasz utcai játszótér korszerűsítése, közösségi kertek építése, valamint kapcsolódó zöldfelület-rendezés és közösségi tér kialakítása vonatkozásában Kazincbarcikán.

A TOP-4.3.1-15-BO1-2016-00003 azonosító számú, „Leromlott városi terület rehabilitációja a kazincbarcikai Hámán Kató akcióterületen” című projekt keretében, a projekt megvalósításának kezdetekor, 2019-ben, a szegregált területen élő családok egy részének lakhatási körülményei jelentős mértékben javultak azáltal, hogy számukra Kazincbarcika Város Önkormányzata a város más területén biztosít komfortosabb lakhatási feltételeket.

A megvalósítás további fázisaiban sor került az Ifjúmunkás téren lévő parkolóhelyek bővítésére, illetve a Hámán Kató út korszerűsítésére, és ezen az akcióterületen zöldfelületrendezésre is, a korábban elbontásra került lakóépületek helyén.

Nemrégiben sor került a Tavasz utcai játszótér fejlesztésére, továbbá közösségi kertek építésére, illetve egy közösségi tér kialakítása is megtörtént. 

A beruházásokat Kazincbarcika Város Önkormányzata a Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával, mintegy 225 millió forintos támogatási keretösszeg egy részének felhasználásával valósította meg. Az infrastrukturális beruházások célja a környéken élők életkörülményeinek fejlesztése, a hátrányos helyzetű közösségek társadalmi integrációjának elősegítése. 

A projekt akcióterületének rehabilitációja során az önkormányzat tulajdonában lévő, az Építők útja 13-15. szám alatti épület egy részében közösségi tér kialakítására került sor, melyet a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ működtet majd, és központi helyszínként fog szolgálni a szegregációval érintett lakosság számára közösségi programok lebonyolításának céljából.

A projekt során megújult a közelben található játszótér és annak környezete is, ahol bővült az igénybe vehető játékok köre, így remélhetőleg minden generáció talál majd magának megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.

Az akcióterületen élő lakosság számára az infrastrukturális fejlesztéseken túl további közösségi akciókat is szervez majd a város, melyek egyik eleme a megépítésre került közösségi kertek gondozása. A közösségi kertek parcelláinak kiosztása pályázat útján történik majd, mely pályázatra az önkormányzat azon lakók jelentkezését várja, akik felelősségteljesen és lelkiismeretesen gondoznák a rájuk bízott kertrészt egy összetartó és példamutató kertészközösség tagjaként. A pályázat részleteiről később ad tájékoztatást az önkormányzat.

A projektben megfogalmazott célok teljesültek, a megvalósítás 2023 júniusában befejeződött.

További híreink

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.