https://kolorline.hu/Kolorfesztivál: a rendezvény programfüzete hamarosan minden háztartásban elérhető lesz

Kolorfesztivál: a rendezvény programfüzete hamarosan minden háztartásban elérhető lesz

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Változatos zenei stílusok, izgalmas képzőművészeti események, színvonalas tánc- és színházi programok, felejthetetlen kulináris élmények. Az idei nyár sem telhet el Kolorfesztivál nélkül, amelyet augusztus 1. és 20. között rendeznek meg a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében. A rendezvény  programfüzete hamarosan a postaládákba kerül, online formában pedig már elérhető a kolorline.hu oldalon.

Augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa, hiszen idén már tizedik alkalommal rendezik meg itt az ország egyik leghosszabb és legszínesebb összművészeti fesztiválját. Az esemény a korábban ismert és kedvelt Borsodi Művészeti Fesztiválból nőtte ki magát, amely a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ne csupán a város, de a térség értékeit is bemutassa, menedzselje. Ebben az évben is több település előadói színpadával bővül a fesztiválterület; például Nekézseny, Edelény, Bánhorváti, Sajóivánka, Berente és Szuhakálló is csatlakozik a programhoz — ismertette a részleteket dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere.

„Amikor elindult a Kolorcity, mint város márka, akkor a fesztivál is robbanásszerűen kezdett el fejlődni, és ebből nőtte ki magát egy olyan összművészeti programsorozat, ami gyakorlatilag  országosan a legnagyobb területen zajlik, hiszen a környező települések becsatolásával ezt bátran mondhatjuk. Három héten  keresztül minden nap találnak majd valamilyen programot az érdeklődők" — hangsúlyozta az alpolgármester.

A város nem titkolt célja idén is az, hogy minden korosztály megtalálja a számára legvonzóbb programot. Lesznek kiállítások, kocsmatúrák, koncertek, tánc, musical és az elmaradhatatlan tűzijáték. A Muzsikáló templomok sorozat négy templom közreműködésével folytatódik, klasszikusabb zenei előadásokkal.

A kicsik a Mezey udvarán Ilyés Szabó Anna székely mesemondó történeteivel, a Fő téren a Kicsi Gesztenye Klub dalaival, az idősebbek pedig igazi sztárfellépőkkel találkozhatnak a 10. Kolorfesztiválon. 

A Csónakázó-tónál augusztus 3-5. között fellép Majka, a Punnany Massif, a Tankcsapda, előzenekarként pedig érkezik hozzájuk Mehringer Marci, a Here we are és a Skoge.

Az idei rendezvényen a környezettudatosság, így a szelektív hulladékgyűjtés is hangsúlyos szerepet kap. Mostantól a korábban használt eldobható üdítőitalos poharak helyett, bevezetik a visszaváltható, illetve többször használatos re-poharakat. A fesztivál hivatalosan a szeptember 23-i Kolorfutással zárul, ami igazi meglepetéssel válik emlékezetessé. A Kolorcity idei 10. születésnapján hazánk legnépszerűbb OTL-előadója, Azariah ad majd fergeteges koncertet a futóversenyt követően, méltó zárásaként a Kolorfesztiválnak.

A részletes programterv ITT, a jegyvásárlás feltételei pedig ITT olvashatók.

További híreink

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítása.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk