https://kolorline.hu/Megújult a Vasvári Pál tér

Megújult a Vasvári Pál tér

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Deák és a Kazinczy tér után teljesen új arculatot kapott a Vasvári Pál tér is Kazincbarcikán. Szitka Péter polgármester és a terület önkormányzati képviselője, dr. Perjési Zsolt, még 2019-ben tett ígéretet arra, hogy az Újkazinci városrész mind az öt tere megszépül. A Vasvári tér lakói hétfőn ünnepélyes átadón vették birtokba a zöldbirodalmat.

Már tavaly azt rebesgették a városlakók, hogy ez lesz Kazincbarcika legszebb tere. Ezt az ott élők is megerősítették, miután ünnepélyes keretek között adta át a napokban a város vezetése a lakók jelenlétében a megszépült, modern, letisztult parkká változott teret.

„Több lakossági fórumon történt egyeztetést követően alakult ki az az elképzelés, amely végül valósággá vált” — hangsúlyozta megnyitó beszédében Szitka Péter polgármester. 

A városvezető minden ott lakóval, aki részt vett az eseményen, személyesen váltott szót. Eközben sikerült néhány olyan felvetődött finomhangolásra pontot tenni, amelyek még komfortosabbá teszik majd a megújult téren töltött szabadidőt.

„Olyan gyönyörű belső udvart kapott a Vasvári Pál tér, ami az itt található ingatlanoknak az értékét, valamint az itt élők életminőségét egyértelműen emeli. Jó volt személyesen látni a boldog arcokat és a mosolyokat, ami a lakók elégedettségét mutatja. Az ünnep után jön a folytatás, mert az 5 térből mostanáig 3 újult meg, 2 még hátravan” — hangsúlyozta Kazincbarcika polgármestere. 


Az Újkazinci terek megújítása a Deák térrel kezdődött, majd a Kazinczyval folytatódott, és már kész a Vasvári Pál tér is. A terület önkormányzati képviselője, dr. Perjési Zsolt szerint ez az ütemezés azért is fontos, mert egyrészt szép számmal élnek a tereken idősebbek, akik már nyugalomra vágynak, másrészt pedig az évtizedek során megváltoztak az itt lakók szokásai is.

„A régi dühöngő elbontásával, a zöld növényzet átrendezésével, új növények ültetésével, játékos, általában nem derékszöget követő járdavonalakkal, új, korszerű ledes világítás telepítésével történt az átalakítás, megvalósítva a lehető legtöbb felmerült igényt az itt élők részéről” — ismertette a felújítás részleteit dr. Perjési Zsolt önkormányzati képviselő.

A tér lakosai az ünnepélyes átadón magabiztosan vették birtokba a megszépült területet. Az egyik ott élő meg is említette, hogy állítólag ezt tartják a városban jelenleg a legszebb térnek, amit a Vasvári tériek meg is erősítettek. Abban mindenki egyetértett, hogy a sok befektetett munka meghozta a gyümölcsét, ráadásul nemcsak az építésre koncentráltak, hanem az elkészült értékek fenntartására is. 

A Deák, a Kazinczy és a Vasvári tér birtokbaadását követően hamarosan a Szemere térrel folytatódik beruházás-sorozat, majd a Thököly tér rekonstrukciója is megvalósul az Újkazinci városrészben.


 

További híreink

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.