https://kolorline.hu/Semmelweis-napot ünnepeltek Kazincbarcikán

Semmelweis-napot ünnepeltek Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az egészségügyben dolgozókat köszöntötte Kazincbarcika Város Önkormányzata az Egressy Béni Művelődési Központban. Az ünnepen a városvezetés polgármesteri elismerő okleveleket adott át az arra érdemeseknek, és idén Hermann Endréné audiológiai szakasszisztens és logopédus vehette át Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díjat.

1992 óta július 1-je a magyar egészségügy napja. Semmelweis Ignác születésnapján minden évben szakmai elismeréseket vehetnek át az egészségügyben dolgozók, és szerte az országban ünnepi megemlékezések zajlanak. Kazincbarcika Város Önkormányzata az Egressy Béni Művelődési Központban rendezett eseményen fejezte ki háláját azért az áldozatos és kitartó munkáért, amivel nap mint nap gyógyítják az egészségügyben dolgozók a betegeket.

„Ez a hivatás, ez a szolgálat sosem ér véget, hiszen mindig új és új technológiák, új és új gyógymódok jönnek, a korral együtt fejlődnek, és így lesznek az emberek egyre egészségesebbek vagy legalábbis hosszabb kort élhetnek meg” — ezt mondta ünnepi beszédében Klimon István.


Az alpolgármester köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, akik hitüket nem vesztve végzik munkájukat a társadalomért, a kazincbarcikaiakért akkor is, ha helyzetük egyszer könnyebb, másszor pedig nehezebb.

„Mi Kazincbarcikán két Semmelweis-napot ünneplünk, hiszen múlt pénteken a kórház meghívására polgármester úrral vettünk részt az intézmény ünnepségén, mi pedig most a kórház dolgozóit, illetve vezetését hívtuk nagy szeretettel az önkormányzati megemlékezésre. Az egészségügy nem attól függ, hogy ki a fenntartó, nem attól függ hogy a védőnői szolgálat egyik része állami, másik része önkormányzati rendszerben végzi a munkáját, sokkal inkább attól függ, hogy kik azok, akik benne dolgoznak” — fogalmazott az alpolgármester.

Polgármesteri elismerő oklevelet vehettek át az ünnepségen a Kazincbarcikai Védőnői Szolgálat területi védőnő kollektívája:

Filepkóné Bene Ágnes
Kovács-Szabó Boglárka
Laczkó-Balogfalvi Orsolya
Szendreiné Károlyfalvi Rita
Szombati Erzsébet
Tóth Ildikó
Virágné Molnár Hajnalka


A védőnők egy július 1-jétől életbe lépett törvénymódosítás értelmében az önkormányzat kötelékéből átkerültek a vármegyei irányító kórház alkalmazottai közé. A városvezetés a Semmelweis-napon arról biztosította őket, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzatának segítségére a jövőben is bármikor számíthatnak.


Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült még:

Tamás Valéria, háziorvosi asszisztens
Pikó Tímea, gyógytornász, manuálterapeuta
Dr. Nagy Róbert, iskolaorvos, a Fertőző Osztály nyugalmazott főorvosa
Dr. Semsey István Attila, a szemészet szakterület vezető főorvosa
Dr. Szabó Andrea, fogorvos
Dr. Zsigó Ildikó, területi gyermekorvos


A városvezetés az ünnepségen külön gratulált dr. Erdei Sándor háziorvosnak, aki júniusban a Magyar Orvosi Kamara B.-A.-Z. Vármegyei Elnökségének ünnepi ülésén Életműdíj kitüntetést vett át, 52 év háziorvosi munka után.


Idén a 2009-ben alapított Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díjat Hermann Endréné audiológiai szakasszisztens és logopédus vehette át. Ez a cím annak adományozható, aki a kazincbarcikai egészségügyi alap- vagy szakellátásban több éve kiemelkedő munkát végez.

„Amikor a Kazincbarcikai Kórházba kerültem, ott mindig olyan szakembert képeztek, akire éppen szükség volt. Én eredetileg műtősnő akartam lenni, de aztán hallásvizsgálóra volt szükség. Nekem fontos volt az is, hogy tudjam magam tovább képezni, és akkor én ezt a szakmát tanultam ki, ezt a képesítést szereztem meg. De nem bántam meg, nagyon nem bántam meg” — fogalmazott a Kolorline kérdésére 2023 Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntetettje.

Hermann Endréné több mint 50 éve dolgozik az egészségügyben, 10 éve nyugdíj mellett. A szakember, pályája és elhivatottsága miatt vált méltóvá az elismerésre.


Az ünnepségen az elismerések átadása után Kiss Ádám humorista stand-up show-ja szórakoztatta az egészségügyi dolgozókat.


 

További híreink

Tour de Hongrie — ismét megmutatta magát Kazincbarcika

Dátum: 2024. máj 09. 17:21

A Tour de Hongrie kerékpáros verseny második szakaszának befutója Kazincbarcika volt. A napot a brit Mark Cavendish nyerte, magára öltve a sárga trikót.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 08. 22:33

Közlekedési információkkal és autóbusz-menetrend frissítéssel! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Haltelepítés és horgászati tilalom tavainkon

Dátum: 2024. máj 08. 17:17

Haltelepítés lesz május 9-én, csütörtökön tavainkon. Ezért péntek reggelig horgászati tilalom lesz érvényben a Csónakázó-tavon és a Herbolyai-tavakon.

Helyére került a Tour de Hongrie szobor az Attila úti körforgalomban

Dátum: 2024. máj 08. 06:29

A Tour de Hongrie kerékpárverseny kazincbarcikai fordulója előtt csak pár nappal elfoglalta második legnagyobb körforgalmunkat Szőke Gábor Miklós szobrászművész új, biciklist megformáló káprázatos műve. A nemzetközileg jegyzett alkotó felelős a városunk jelképeit jelentő unikornisért és oroszlánért, valamint a sárkányért is. Az új látványosság Kolorcity egyik jelentős „kapujába” került, és továbbgazdagítja a helyi rendkívüli vizuálisélmény-tárlatot.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk