https://kolorline.hu/Indul a belterületi közutak fejlesztése Kazincbarcikán

Indul a belterületi közutak fejlesztése Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Széchenyi Terv Plusz program keretén belül Kazincbarcika Város Önkormányzata 199,9 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásban részesült a TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BO1-2022-00047 azonosító számú, „Belterületi közutak fejlesztése Kazincbarcikán” című támogatási kérelem keretén belül. A beruházás fő célja a Kazincbarcika Város Önkormányzata tulajdonában álló belterületi gyűjtőutak, valamint lakó- és vegyes használatú utak korszerűsítése, felújítása.

A Kazincbarcika Város Önkormányzatának tulajdonában lévő belterületi közutak minőségi fejlesztésén túl, a beruházás további célja a városrészek megközelíthetőségének könnyítése, a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, ezáltal a településközpont tehermentesítése, közlekedésbiztonsági célú fejlesztés, a biztonságosabb közlekedés biztosítása, valamint a közösségi közlekedési infrastruktúra korszerűsítése.

A projekt keretében 4 beavatkozási helyszínen, felbontását tekintve egy gyűjtőút, valamint három lakóút újul meg mintegy 2,5 km szakaszon teljes aszfaltcserével.

Első ütemben az újkazinci terek, második ütemben a Tóth Árpád út Jószerencsét úttól Egressy útig tartó szakasza, harmadik ütemben az Attila út, végül a projekt zárásaként pedig a Derkovits Gyula tér és a Paál László utcai szakasz külső íve kerül felújításra.

Az Attila úton 2 db okoszebra kerül kiépítésre az ott lévő általános iskola, illetve a nagyforgalmú, közösségi közlekedéssel érintett szakaszra való tekintettel.

Kazincbarcika Város Önkormányzatának állandó célja egy olyan élhetőbb település kialakítása, amely hosszú távon képes a lakosság helyben tartására a fiatalok településhez kötésére, egyúttal a város általános környezeti állapotát is javítja, mindezzel hozzájárulva a fenntartható fejlődés helyi feltételeinek biztosításához és a fenntartható városi térszerkezet kialakulásához, így járulva hozzál a társadalmi jóléthez.

A projektben megfogalmazott célok teljes megvalósítására várhatóan 2025. június végéig kerül sor.

További információ kérhető:

Szitka Péter polgármester

Elérhetőség
cím: 3700 Kazincbarcika, Fő tér 4.
telefonszám: (48) 514-700
e-mail cím: hivatal@kazincbarcika.hu

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2024. szept 27. 08:00

Kazincbarcika közigazgatási területére 2024. október 5. és 2024. október 25. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendel el a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal. Az érintett időszakban többféle szabályt kell betartaniuk a lakosoknak.

Toboroz a KBSC — fociedzések ovisoknak

Dátum: 2024. szept 26. 19:00

Ismét toboroz a KBSC. A futballedzők korábban már tartottak toborzást, akkor több mint 40 óvodás csatlakozott az edzésekhez. Mivel még sok az érdeklődő, így a sportcentrum október 3-án újabb toborzást tart, és arra biztatják a gyerekeket, hogy jöjjenek el és csatlakozzanak hozzájuk.

Őszi üzemmódban zenél a Fő téri vízijáték-show

Dátum: 2024. szept 26. 15:45

A közimádatnak örvendő vízijáték-show fokozatosan megy csak téli álomra. November 1-jéig pénteken és szombaton esténként még tovább élvezhetőek fényei, valamint idén interaktívan felfokozott zenei repertoárja.

Áramszünet

Dátum: 2024. szept 25. 12:00

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez. A cikkben részletezett időpontokban és helyszíneken Kazincbarcika néhány utcájában szünetelni fog a szolgáltatás.

KolorTV élőben

Programajánló

Országos Könyvtári Napok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Közösségi nap a Herbolyai I-es tavon

Herbolyai I-es tó

Lélektől lélekig - Földesi Ildikó kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Barcika Trail terepfutó verseny

Don Bosco Barcika Tanoda – 3700 Kazincbarcika, Illyés Gyula út 1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk