https://kolorline.hu/Csütörtöktől élesben működik a Mátyás-Egressy kereszteződésében az új forgalmi rend

Csütörtöktől élesben működik a Mátyás-Egressy kereszteződésében az új forgalmi rend

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Július 20-tól, csütörtöktől elindul az új forgalmi rend szerinti közlekedés a Mátyás király út — Egressy Béni út kereszteződésében, ezzel egyidejűleg megnyílik a forgalom előtt a Lini István tér, így az autósok már át tudnak közlekedni a Tardonai útra is.

Hosszú időt vett igénybe a beruházáshoz kapcsolódó egyeztetési, engedélyeztetési és kivitelezési folyamat, amely most hivatalosan is a végéhez ért. Csütörtöktől lekerülnek a takarófóliák a közlekedési jelzőtáblákról az autóbusz-végállomásnál, Kazincbarcikán, így egy új korszak kezdődik a városban.

Az új forgalmi rend szigorúan a hatóságokkal és az érintettekkel történt egyeztetéseket követően vált véglegessé. Vagyis az új közlekedési rend sem a Volán, sem a rendőrség, sem az ott található üzletháznak nem jelent semmiféle problémát. 

Csütörtöktől a Mátyás király út teljes hosszában kiemelt útszakaszként funkcionál, vagyis az oroszlános körforgalomtól védett útvonalon lehet eljutni a Lini István téren keresztül a Tardonai útig, míg az autóbuszoknak a végállomástól érkezve, illetve a járműveknek az Egressy útról érkezve elsőbbséget kell majd adniuk a Mátyás-Lini útvonalon haladók számára. Erre egy stoptábla hívja fel a figyelmet.

Az előzetes tanulmányok már korábban rámutattak: az autóbusz-végállomáson nincs olyan időszak, amikor annyi járat indulna egyszerre, hogy ott visszatorlódást okozzon az elsőbbségadás.

Mint azt korábban megírtuk: az új közlekedési rend életbe lépése a szabad forgalom biztosítása érdekében történik. Miután a Mátyás király út végighúzódik a városon, és egészen a Jószerencsét úttól a Tardonai útig biztosít folyamatos haladást a közlekedőknek, így észszerű és hosszú távon indokolt döntés eredménye a változtatás — fogalmazott akkor dr. Juhász Hajnalka, a Barcika Projekt Kft. ügyvezetője.

Az új forgalmi rend bevezetéséhez szükséges az útburkolati jelek felfestése, módosítása, a közlekedési táblák módosítása és cseréje, valamint a figyelmeztető táblák kihelyezése is, melyek elkészültét követően változtatható a forgalmi rend.

A kezdeti időszakban a biztonságos közlekedés érdekében a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai segítik majd az autósok haladását a helyszínen.


 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk