https://kolorline.hu/Csütörtöktől élesben működik a Mátyás-Egressy kereszteződésében az új forgalmi rend

Csütörtöktől élesben működik a Mátyás-Egressy kereszteződésében az új forgalmi rend

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Július 20-tól, csütörtöktől elindul az új forgalmi rend szerinti közlekedés a Mátyás király út — Egressy Béni út kereszteződésében, ezzel egyidejűleg megnyílik a forgalom előtt a Lini István tér, így az autósok már át tudnak közlekedni a Tardonai útra is.

Hosszú időt vett igénybe a beruházáshoz kapcsolódó egyeztetési, engedélyeztetési és kivitelezési folyamat, amely most hivatalosan is a végéhez ért. Csütörtöktől lekerülnek a takarófóliák a közlekedési jelzőtáblákról az autóbusz-végállomásnál, Kazincbarcikán, így egy új korszak kezdődik a városban.

Az új forgalmi rend szigorúan a hatóságokkal és az érintettekkel történt egyeztetéseket követően vált véglegessé. Vagyis az új közlekedési rend sem a Volán, sem a rendőrség, sem az ott található üzletháznak nem jelent semmiféle problémát. 

Csütörtöktől a Mátyás király út teljes hosszában kiemelt útszakaszként funkcionál, vagyis az oroszlános körforgalomtól védett útvonalon lehet eljutni a Lini István téren keresztül a Tardonai útig, míg az autóbuszoknak a végállomástól érkezve, illetve a járműveknek az Egressy útról érkezve elsőbbséget kell majd adniuk a Mátyás-Lini útvonalon haladók számára. Erre egy stoptábla hívja fel a figyelmet.

Az előzetes tanulmányok már korábban rámutattak: az autóbusz-végállomáson nincs olyan időszak, amikor annyi járat indulna egyszerre, hogy ott visszatorlódást okozzon az elsőbbségadás.

Mint azt korábban megírtuk: az új közlekedési rend életbe lépése a szabad forgalom biztosítása érdekében történik. Miután a Mátyás király út végighúzódik a városon, és egészen a Jószerencsét úttól a Tardonai útig biztosít folyamatos haladást a közlekedőknek, így észszerű és hosszú távon indokolt döntés eredménye a változtatás — fogalmazott akkor dr. Juhász Hajnalka, a Barcika Projekt Kft. ügyvezetője.

Az új forgalmi rend bevezetéséhez szükséges az útburkolati jelek felfestése, módosítása, a közlekedési táblák módosítása és cseréje, valamint a figyelmeztető táblák kihelyezése is, melyek elkészültét követően változtatható a forgalmi rend.

A kezdeti időszakban a biztonságos közlekedés érdekében a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai segítik majd az autósok haladását a helyszínen.


 

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk