https://kolorline.hu/Fontos változások a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban!

Fontos változások a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

2023. július 1-től a hulladékgazdálkodás korábbi rendszerét egy központosított rendszer váltotta fel, az ide tartozó feladatokat az új koncesszió keretében a MOL-csoport részeként létrejött MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. látja el a továbbiakban. A lakosság részére ez Kazincbarcika városában és vonzáskörzetében is több olyan újdonságot jelent, amire fontos figyelni a jövőben!

Ügyfélszolgálat

Az egyik legfontosabb változás, hogy a koncesszió részeként 2023. július 1-jétől a BMH Nonprofit Kft. a közszolgáltatással egybefüggő tevékenységét befejezte! A második félévtől ezen feladatokat a korábbi tevékenysége kiegészítéseként koncesszori alvállalkozóként, illetve régiókoordinátori közreműködőként a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. látja el.

Emiatt a BMH korábbi ügyfélszolgálata szintén megszűnt, helyét a Zöld Völgy szolgáltatása vette át. Ennek ellenére az kazincbarcikai iroda továbbra is változatlan helyen, a Jószerencsét út 1/a alatt üzemel tovább, de már Zöld Völgy Ügyfélszolgálat néven.

További elérhetőségek:

Telefon: 06-21/2233-100

E-mail: ugyfelszolgalat@zoldvolgy.hu

Online: www.zoldvolgy.hu/ugyfelszolgalat

Hulladéknaptár

A járatok optimalizálása miatt néhány településen minimálisan, de módosultak a hulladékszállítási napok. A megváltozott hulladéknaptárakat a Zöld Völgy munkatársai kinyomtatott formában már eljuttatták a lakosság részére, de azok természetesen megtekinthetőek és letölthetőek a zoldvolgy.hu/ugyfelszolgalat/ weboldal településválasztóját használva is.

Hulladékudvarok

A jövőben a Kazincbarcikai Hulladékudvar (Kazincbarcika-alsó vasútállomás mellett) kibővített nyitvatartással várja a lakosságot, már nemcsak hétköznapokon, hanem szombatonként is érkezhetnek a feltételeknek megfelelő beszállítások!

A hulladékudvarok használata díjtalan (!), negyedévente 250 kg nem veszélyes hulladék, valamint évente 100 kg veszélyes hulladék adható le díjmentesen. Bővebb információk és a pontos nyitvatartás a www.zoldvolgy.hu/hulladekudvarok/ weboldalon elérhetőek.

Lakossági többlethulladék

Amennyiben valaki otthonában a közszolgáltatás keretében szállított 120 litert meghaladó kommunális (vegyes) hulladék keletkezik, magánszemélyként lehetősége van az ügyfélszolgálati irodában személyesen „Többlethulladék zsák” vásárlására, darabonként 700 Ft ellenében, mely természetesen már tartalmazza a szállítás díját is. Az esetlegesen más módon kihelyezett (dobozban, zsákban) többlethulladék nem kerül elszállításra!

Lomtalanítás

Évente két alkalommal díjmentesen (!) kérhet minden lakos házhoz menő lomtalanítást! Ezt a Zöld Völgy ügyfélszolgálatával egyeztetve lehet kezdeményezni, majd az előre egyeztetett időpontban egy hulladékszállító autó a helyszínre érkezik, és a kihelyezett lomhulladékot elszállítja.

Díjfizetés

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázásával és befizetésével kapcsolatban szintén fontos változás lép életbe!

2023. július 1. napját követően a szolgáltatási időszakokra vonatkozó számlákat a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. fogja kiállítani, így banki utalás esetén az eddig megszokottal ellentétben nem az NHKV Zrt. részére kell indítani a fizetési tranzakciót, hanem a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. számlaszámára.

A ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. továbbra sem állít ki hulladékszállítással kapcsolatos számlát a lakosság részére.

Összegzés

A Zöld Völgy mindent megtesz azért, hogy a változások ne járjanak annyi kellemetlenséggel, mint amennyi pozitív változást hoznak a lakosság számára!

A kibővített hulladékudvari nyitvatartás, az új Zöld Völgy ügyfélszolgálat, a lomtalanítás és a többlethulladék elszállíttatásának lehetősége mind-mind az Önök kényelmét szolgálják, kérjük éljenek a lehetőségekkel! Vigyázzunk együtt környezetünk tisztaságára!

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk