https://kolorline.hu/Kazincbarcikán járt a zsűri, reméljük le voltak nyűgözve

Kazincbarcikán járt a zsűri, reméljük le voltak nyűgözve

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika idén is nevezett a Magyar Turisztikai Ügynökség Virágos Magyarországért versenyére. 2022-ben a Magyar Tájépítészek Szövetségének különdíját hoztuk el, most pedig közösen szurkolhatunk, hogy egy újabb elismerés birtokosa lehessen városunk.

Rekordszámú nevezés érkezett a 30. jubileumi Virágos Magyarországért versenyre. Idén 383 település 549 pályázattal indult a megmérettetésen, köztük Kazincbarcika is. Városunk már több díjat is birtokol, a teljesség igénye nélkül a következőket gyűjtöttük be az elmúlt évek során:

⇒ 2010 — MÖFÖSZ elismerés
⇒ 2013 — oktatási intézmények kategória díja
⇒ 2014 — Rozmaring díj 
⇒ 2016 — Arany Rózsa díj
⇒ 2017 — Belügyminisztérium elismerése
⇒ 2018 — Év települése díj
⇒ 2019 — Magyar Önkormányzati Főkertész Egyesület különdíj
⇒ 2022 — Magyar Tájépítészek Szövetsége különdíj

Hogy idén sikerül-e egy újabb díjat kapnia városunknak, hamarosan kiderül. Csütörtökön a zsűri Kazincbarcikán járt, és többek között megtekintették parkjainkat, játszótereinket, a hatalmas, gondozott zöldterületeket, a Völgy parkot és a Csónakázó-tavat.

Mintegy 180 kertész- és tájépítészmérnök, turisztikai szakember zsűrizése után az őszi, ünnepélyes díjátadón derül majd ki, hogy mely közösségek kapnak elismerést környezetszépítő munkájukért. 

A kezdeményezés 1994 óta töretlen népszerűségnek örvend, évente átlagosan 350 települést mozgat meg. Idén egészen biztosan a legszebb arcát mutatja Kazincbarcika, szurkoljunk együtt, hogy ott lehessünk 2023-ban is a díjazottak között!

Fotó: Facebook/Szabó József

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk