https://kolorline.hu/Szívélyes fogadtatás — Técsőről fogadott a nyáron ukrán fiatalokat Kazincbarcika

Szívélyes fogadtatás — Técsőről fogadott a nyáron ukrán fiatalokat Kazincbarcika

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Técsőről, Kazincbarcika ukrán testvérvárosából érkeztek július közepén diákok kísérőikkel együtt, hogy egy hetet táborozzanak városunkban. A szabadidős foglalkozások, játékok, lehetőséget teremtettek arra, hogy kicsit elszakadjanak a háború gondolatától, megfeledkezzenek nehéz helyzetükről.

Őszintén élvezte a sportfoglalkozásokat és a kazincbarcikai barátságos fogadtatást a Técsőről érkezett több mint 40, 10 és 14 éves korú fiatal. A Kárpátaljáról útnak indult diákok és kísérőik egy hetet töltöttek július közepén városunkban, hogy nyugodt és biztonságos körülmények között táborozhassanak.

Az egyik fiatal Mikolajivból érkezett, ahol heves orosz támadások zajlanak. Ő családjával együtt menekült Kárpátaljára, amelyről azt mondja, csendesebb, és ott jár iskolába is. A táborozó köszönetet mondott a magyaroknak, hogy eljöhetett táborozni és kikapcsolódni.

Az egy hét alatt az Ukrajnából érkezett vendégek kalandparkba látogattak, uszodába mentek, lovagoltak, megtekintették a főbb nevezetességeket. A borsodi várost gyorsan a szívükbe fogadták. A küldöttség fogadása, számukra a programok szervezése és lebonyolítása az önkormányzat, a KolorBarcika Egyesület, a Szalézi rend és a Barcika Art Nonprofit Kft. példátlan összefogását dicséri. 

Kazincbarcika városvezetése mindig is szívén viselte a hátrányos helyzetű családok megsegítését. A település az orosz-ukrán háború kitörését követően azonnal felvette a kapcsolatot ukrán testvérvárosával, Técsővel. A rászorulóknak egészségügyi felszereléseket, élelmiszeradományokat küldött. Az ukrán gyermekek táboroztatását is egyhangúlag döntötték el a város első emberei — mondta dr. Makkai Orsolya alpolgármester.

„Akik itt voltak, mindannyian szenvednek attól, hogy egy háborús helyzetet kell megélniük. Mi nem tudjuk, hogy ez mit jelent, azonban ők igen. Hiszen hogyha nem is dördülnek közvetlenül rakéták vagy puskák Técső településen, de ellátják a sérülteket, és abban a tudatban élnek, hogy itt bármikor bármilyen rossz történhet. Polgármester úr azért is gondolt arra rögtön, hogy gyerekeket kell meghívnunk, és egy kicsikét kiszakítani őket a szörnyű jelenükből” — hangsúlyozta az alpolgármester.

Dr. Makkai Orsolya szerint a háborúnak a gyermekek a legnagyobb vesztesei, hiszen az ő jövőjük semmisül meg pillanatok alatt. Kazincbarcika a jövőben is mindent megtesz azért, hogy helyzetükön könnyítsen, és ha igény van rá, szívesen gondoskodik újabb vendégek fogadásáról.

További híreink

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

Elismerésben részesült a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője

Dátum: 2024. máj 11. 09:00

Vincze Csaba nyugalmazott alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságért díjat kapta meg. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője szakmai munkájának támogatásáért vehette át az elismerést.

A zöldből a Kékesbe: Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 3. szakasza

Dátum: 2024. máj 10. 18:26

A 2024-es Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárfutam öt napjából ismét kettőn lehetett dicső versenyhelyszín városunk. A leghosszabb, 180 kilométeres harmadik táv a kazincbarcikai Fő téren kezdődött. A büszkén zöld városunkból kiszaladó utak egyik legszebbikén, szintén dús zöldön át haladtak a szívós versenyzők egészen a Kékestetőig.

A mentőket ünnepelték Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 10. 15:06

Magyarországon a mentők „születésnapja” május 10., mivel 1887-ben ezen a napon kezdte meg működését a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület. A jeles nap alkalmából Kazincbarcikán is elismerésben részesültek az életmentésben élenjáró mentők.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk