https://kolorline.hu/Félidei számvetés — még 10 napig élvezhetjük a 10. Kolorfesztivált

Félidei számvetés — még 10 napig élvezhetjük a 10. Kolorfesztivált

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Úgy tűnik, mindenki ki volt már éhezve a színes város színes programjaira, mert a félidőhöz érkezve kijelenthető: minden programot hatalmas érdeklődés övezett. A leghangosabb sikere Majka koncertjének volt, de maradtak még nagyágyúk a második etapra is.

Augusztus 1-jén megkezdődött a 2023-as Kolorfesztivál. Az idei programsorozat augusztus 20-ig kínál színesebbnél színesebb programokat a látogatóknak. A kolorcity.hu weboldalon is látható kínálatban ezúttal is helyet kapott a könnyű- és a komolyzene, a művészet, a sport, a tánc, de kínál kikapcsolódási lehetőséget a fesztivál a gyerekeknek is. A szomszédos települések csatlakozásával nemcsak Kazincbarcika nyári élete pezsdül fel, hanem a Kolorcountrynak köszönhetően a környékbeli falvak is kínálnak élményeket. 

Zilahy Olivér: Az én világom című festménykiállításával vette kezdetét az idei Kolorfesztivál, a Mezey István Művészeti Központban. A művész tárlatán több Kazincbarcikát megjelenítő alkotás is szerepel.

A nyitónapon várta az érdeklődőket a Sportlegendák képekben címet viselő tárlat, amely Kazincbarcika eredményes sportszakágait és eredményes sportolóit jeleníti meg.

A Szitka Péter polgármester megnyitóbeszédében kiemelte, hogy egy esztendővel ezelőtt, a 2022-es Kolorfesztiválon, amikor a kupák, érmek és sportruházatok bemutatását célzó kiállítás kezdődött, már akkor eldöntötték: a Kazincbarcika sportéletét összefoglaló tárlatsorozatnak folytatódnia kell.

A 2023-as Kolorfesztivál nyitónapja igazi show-val zárult. A Mezey udvarán ugyanis megjelent a Kermor Motorsport kamionja, mégpedig több versenyautóval, Szigetvári Mátyás csapattulajdonossal és autóversenyzővel. Ezek a hatalmas értéket képviselő járművek vezették fel a szintén hatalmas anyagi és eszmei értékkel bíró Forza Ragazzi tárlatot, amely Krajnyák Csaba 300-nál is több darabos Ferrari csapatruha-gyűjteményéből válogat.

A három tárlat a fesztivál teljes ideje alatt a Mezey István Művészeti Központ nyitvatartási idejében megtekinthető.

Elsőként debütált a Kolorfesztivál új, reméljük rendhagyó programja, amely Csanádi Tibor Ulu, a Kocsmaturista és Somodi-Hornyák Szilárd művésztanár kalauzolásával, Kultúr-kocsmatúra címmel adott betekintést a város történetébe, művészeti kincseibe és kocsmáiba. A program már az indulásakor vonzott olyan turistákat, akik egészen messziről érkezve választották úti céljuknak Kolorcityt.

Idén Vincze Lilla akusztikus kamarakoncertjével vette kezdetét a Muzsikáló templomok programsorozat, amelynek idén összesen 5 állomása várja a zenekedvelő közönséget.

Az első hét második fele a Csónakázó-tó környékét töltötte meg élettel, és ezt még az időjárás sem tudta megingatni: Majka és a Punnany Massif után teltház fogadta a Tankcsapdát is.

Csütörtökön este megtelt a Csónakázó-tónál felépített színpad előtti tér. Majka vérbeli profi csapattal érkezett és adott fergeteges koncertet. Pénteken a Punnany Massif lépett színpadra, a szombat estét pedig elmosta az eső. De a Tankcsapda koncert nem maradt el, csak az időpontja változott. A nézőteret vasárnap este is megtöltötték, sokan pedig fittyet hánytak az időjárásra, csak a zenei élményt keresték.

A Kolorfesztivál egyik összetartozást erősítő eleme évek óta a Kolorcountry, amely a környező településeket, Sajóivánkát, Bánhorvátit, Berentét, Dubicsányt, Szuhakállót, Nekézsenyt, Edelényt és Kurityánt is bevonja a programokba, lehetőséget biztosítva számukra a megjelenésre, bemutatkozásra. Vidéki fellépésen élvezhette már a közönség a Club54 Mamma Mia Show-ját, a David Klezmer Band koncertjét vagy Beliczai Balázs és Bank Dénes stand-up estjét.

A második heti programok táncos napokkal indultak. Idén is sokan voltak kíváncsiak a tánckurzusra, amelynek az Egressy Béni Művelődési Központ színházterme adott otthont. Ezúttal a két táncoktató, Szudki Osayma és Kugler Zsolt 3 napba sűrítette be az elsajátítandó leckét, amelyet délelőtti és délutáni órákon tanultak a táncosok.

Esténként szép számú közönség gyűlt össze a hűvössé vált időben is a Rákóczi téren, ahol többféle táncstílus legszebb pillanatait mutatták be a különböző műfajok képviselői, felejthetetlen élményt adva a kolorfesztiválozóknak.

És a program még 10 napon át kínál kikapcsolódást, felhőtlen szórakozást, sőt, ha hinni lehet az időjárás-előrejelzésnek, akkor igazi nyári napok köszöntenek a Kolorfesztivál második felére.

Mutatjuk a kínálatot:

Augusztus 10., 19:00
Mezey István Művészeti Központ udvara
Miskolc Dixieland Band
Falusi Mariann & Sárik Péter Trió: Jazzkívánságműsor magyarul
A program díjtalan.

Augusztus 11., 20:00
Mezey István Művészeti Központ udvara
L’art pour l’art: Légitársaság
Jegyár elővételben 2500 Ft, a helyszínen/program napján: 3500 Ft

Augusztus 12., 17:00
Bánhorváti, római katolikus templom
Kegye János pánsípművész klasszikus zenei koncertje
A program díjtalan.

Augusztus 12., 20:00
Mezey István Művészeti Központ udvara
Liliom Produkció: Anyatigrisek - A musical!
Jegyár elővételben 3500 Ft, a helyszínen/program napján: 4500 Ft

Augusztus 13., 11:00
Felsőbarcikai református templom
Szabó Petra szoprán és Bodnár Balázs gitár: Nyári dallamok
A program díjtalan.

Augusztus 13., 20:00
Berente, Szabadidőpark
Puskás Peti és a The Biebers
A program díjtalan.

Augusztus 14-15-16.
Mezey István Művészeti Központ és udvara
Kolor Kölyöksziget
A program díjtalan.

Augusztus 14., 17:00
Mezey István Művészeti Központ és udvara
Kiskalász zenekar
A program díjtalan.

Augusztus 15., 17:00
Mesemondó: Illyés Szabó Anna
A program díjtalan.

Augusztus 16., 19:00
Fő tér
Kicsi Gesztenye Klub
A program díjtalan.

Augusztus 16., 17:00
Szent János görög katolikus templom
Sáfár Orsolya: Álmok és remények opera- és operettest
Jegyek elővételben és a helyszínen: 1500 Ft

Augusztus 17., 17:00
Dubicsány, magtár
Csontos László: Az én megyém, író-olvasótalálkozó, könyvbemutató
Mátraházi Tibor természetfotós, Kovács Gabriella festő, szobrász és Dobos Norbert festő kiállításmegnyitója
A program díjtalan.

Augusztus 17., 17:00
Dubicsány, magtár
Kétféle változatban — a Vodka és a BLUE sPOT zenekar Cseh Tamás-estje
A program díjtalan.

Augusztus 17., 20:00
Szuhakálló, Kastélykert
Bereczki Zoltán koncert
A program díjtalan.

Augusztus 18., 20:00
Fő tér
Stula Rock
P-Mobil 50
A program díjtalan.

Augusztus 19., 20:00
Fő tér
Kollányi Zsuzsi akusztik
Magna Cum Laude
A program díjtalan.

Augusztus 20., 16:30
Fő tér
Merry Go Round
Folk on 45
Csík zenekar
Tűzijáték
A program díjtalan.

A fesztivál belépődíjas programjaira jegyek válthatóak online a www.kolorcity.hu/jegy/ oldalon vagy nyomtatott formában a pénztárban.

Mezey István Művészeti Központ
3700 Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.
Telefon: +36 48 310 116
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 10:00-18:00

További híreink

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

Elismerésben részesült a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője

Dátum: 2024. máj 11. 09:00

Vincze Csaba nyugalmazott alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságért díjat kapta meg. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője szakmai munkájának támogatásáért vehette át az elismerést.

A zöldből a Kékesbe: Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 3. szakasza

Dátum: 2024. máj 10. 18:26

A 2024-es Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárfutam öt napjából ismét kettőn lehetett dicső versenyhelyszín városunk. A leghosszabb, 180 kilométeres harmadik táv a kazincbarcikai Fő téren kezdődött. A büszkén zöld városunkból kiszaladó utak egyik legszebbikén, szintén dús zöldön át haladtak a szívós versenyzők egészen a Kékestetőig.

A mentőket ünnepelték Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 10. 15:06

Magyarországon a mentők „születésnapja” május 10., mivel 1887-ben ezen a napon kezdte meg működését a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület. A jeles nap alkalmából Kazincbarcikán is elismerésben részesültek az életmentésben élenjáró mentők.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk