https://kolorline.hu/A Gépész utcaival folytatódik a háziorvosi rendelők felújítása

A Gépész utcaival folytatódik a háziorvosi rendelők felújítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hamarosan az összes háziorvosi rendelő felújított állapotban fogadja a betegeket Kazincbarcikán. Már csak két épület korszerűsítése van hátra. Most a kertvárosi Gépész utcai rendelőn van a sor, amely több mint 50 millió forintból újulhat meg.

Már csak néhány hónapig lesznek nyitva a Gépész utca 21. szám alatti, 7. számú háziorvosi körzet családi házas övezetben található rendelőjének kapui. Az épületet ugyanis pályázati forrásból felújítja Kazincbarcika Város Önkormányzata, így néhány hónapra bezárják az épületet.

Ezekben a napokban még zajlik a rendelés, betegek váltják egymást az egyébként egy körzetet ellátó épületben. Az itt gyógyító dr. Motkó Tamás azt mondja, már nagyon régóta szerették volna, ha a felújítás megvalósulhat.

Kazincbarcika Város Önkormányzata mostanra már szinte az összes háziorvosi rendelőt felújította, csak a Gépész és a Rózsa utcai maradt hátra. Miután az önkormányzat nemrég sikeresen szerepelt egy újabb pályázaton, így bruttó 50 millió Ft feletti összeget fordíthatnak a Gépész utcai épület korszerűsítésére — mondta Klimon István alpolgármester.

„A felújítás magába foglalja a teljes akadálymentesítést, a rendelő energetikai korszerűsítését, és egy belső felújítást ugyanúgy, mint ahogyan a napenergia hasznosítását, hiszen ez is része lesz ennek a pályázatnak” — hangsúlyozta a városvezető, aki egyben a terület önkormányzati képviselője is.

A felújítás még az idén elindulhat és legkésőbb jövő tavasszal befejeződnek a munkálatok az épületben. A korszerűsítés idejére a 7-es számú háziorvosi körzet betegeit dr. Motkó Tamás ideiglenes jelleggel a Május 1. úti rendelőben látja majd el.

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk