https://kolorline.hu/Lezárult a Deák épületének komplex energetikai felújítása

Lezárult a Deák épületének komplex energetikai felújítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Befejeződött a Kazincbarcika Város Önkormányzata által megvalósított, az Ózdi Szakképzési Centrum fenntartásában lévő Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola épületének komplex energetikai korszerűsítése.


A fejlesztés során elkészült az iskolaépület homlokzatának és tetőszerkezetének teljes körű szigetelése, valamint a nyílászárók és az elavult lámpatestek cseréje, továbbá a fűtési rendszer korszerűsítése is. Az intézményben új tűzjelző, hő- és füstelvezető rendszer is kiépítésre került.

A beruházás eredményeként az iskola nem csupán esztétikailag újult meg, hanem fenntarthatósága is nagy mértékben javul majd.

A TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00107 azonosító számú, „Deák Ferenc Szakképző Iskola és Művészeti Szakgimnázium épületének komplex energetikai korszerűsítése” című projekt célkitűzése a Kazincbarcika, Herbolyai út 9. szám alatti iskolaépület működőképességének és fenntarthatóságának biztosítása, a hatékonyabb energiafelhasználásból és energia-takarékosabb működésből eredő fenntarthatósággal az üzemeltetés költségeinek a racionalizálása. További cél a környezeti ártalmak csökkentéséhez, az energiaellátás biztonságának a növeléséhez való hozzájárulás. 

A beruházásokat Kazincbarcika Város Önkormányzata a Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával, 335,77 millió forintos támogatási keretösszeg felhasználásával valósította meg. 

A projektben megfogalmazott célok teljesültek, a megvalósítás 2023 augusztusában befejeződött.



 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk