https://kolorline.hu/Gólyafióka-avató ünnepség augusztus végén

Gólyafióka-avató ünnepség augusztus végén

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

UPDATE: A városi gólyafióka-avató ünnepség helyszíne változott: az Irinyi tornacsarnokban lesz az ünnepség megtartva. Az időpont változatlan: augusztus 30., 17:00 óra. A hagyományoknak megfelelően idén is köszönti a leendő elsős gyermekeket és hozzátartozóikat Kazincbarcika Város Önkormányzata,  a Kazincbarcikai Tankerületi Központ és a Tiszáninneni Református Egyházkerület.

A gólyafióka-avató ünnepségen mintegy 300 gyermeket látnak vendégül az Irinyi tornacsarnokban, augusztus 30-án, 17:00 órától. Az összejövetel célja, hogy emlékezetessé tegyék a tanévkezdést a kicsiknek, és esküjük révén elősegítsék számukra, hogy közösségük teljes jogú tagjaivá váljanak. 

Dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere elmondta, hogy sokéves hagyománya van már ennek az alkalomnak Kazincbarcikán. Az ötlet több mint 10 évvel ezelőtt Szitka Péter polgármestertől és az akkori általános iskolai vezetéstől érkezett azzal a céllal, hogy a leendő kisgólyák, a kis elsősök, még a tanévkezdést megelőzően egy ünnepség keretében találkozhassanak.

„A Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola kezdi a programot nagyon jó kis rajzfilmslágerekkel, aztán bevonulnak a gyerekek, mintegy 300-an az általános iskoláinkból és a református Tompa Mihály Általános Iskolából is. Aztán egy rövid köszöntő után lesz egy kis elemózsiaosztás, majd eskütétel, hiszen Kazincbarcikán minden elsősnek le kell tennie az esküt ahhoz, hogy elkezdhesse az iskolát. Ezt egy szintén rövid kulturális zenei program követi, végül pedig megkapják kitűzőiket a gyerekek” — ismertette a programot az alpolgármester. 

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk