https://kolorline.hu/Gólyafióka-avató ünnepség augusztus végén

Gólyafióka-avató ünnepség augusztus végén

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

UPDATE: A városi gólyafióka-avató ünnepség helyszíne változott: az Irinyi tornacsarnokban lesz az ünnepség megtartva. Az időpont változatlan: augusztus 30., 17:00 óra. A hagyományoknak megfelelően idén is köszönti a leendő elsős gyermekeket és hozzátartozóikat Kazincbarcika Város Önkormányzata,  a Kazincbarcikai Tankerületi Központ és a Tiszáninneni Református Egyházkerület.

A gólyafióka-avató ünnepségen mintegy 300 gyermeket látnak vendégül az Irinyi tornacsarnokban, augusztus 30-án, 17:00 órától. Az összejövetel célja, hogy emlékezetessé tegyék a tanévkezdést a kicsiknek, és esküjük révén elősegítsék számukra, hogy közösségük teljes jogú tagjaivá váljanak. 

Dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere elmondta, hogy sokéves hagyománya van már ennek az alkalomnak Kazincbarcikán. Az ötlet több mint 10 évvel ezelőtt Szitka Péter polgármestertől és az akkori általános iskolai vezetéstől érkezett azzal a céllal, hogy a leendő kisgólyák, a kis elsősök, még a tanévkezdést megelőzően egy ünnepség keretében találkozhassanak.

„A Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola kezdi a programot nagyon jó kis rajzfilmslágerekkel, aztán bevonulnak a gyerekek, mintegy 300-an az általános iskoláinkból és a református Tompa Mihály Általános Iskolából is. Aztán egy rövid köszöntő után lesz egy kis elemózsiaosztás, majd eskütétel, hiszen Kazincbarcikán minden elsősnek le kell tennie az esküt ahhoz, hogy elkezdhesse az iskolát. Ezt egy szintén rövid kulturális zenei program követi, végül pedig megkapják kitűzőiket a gyerekek” — ismertette a programot az alpolgármester. 

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk