https://kolorline.hu/Gólyafióka-avató ünnepség augusztus végén

Gólyafióka-avató ünnepség augusztus végén

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

UPDATE: A városi gólyafióka-avató ünnepség helyszíne változott: az Irinyi tornacsarnokban lesz az ünnepség megtartva. Az időpont változatlan: augusztus 30., 17:00 óra. A hagyományoknak megfelelően idén is köszönti a leendő elsős gyermekeket és hozzátartozóikat Kazincbarcika Város Önkormányzata,  a Kazincbarcikai Tankerületi Központ és a Tiszáninneni Református Egyházkerület.

A gólyafióka-avató ünnepségen mintegy 300 gyermeket látnak vendégül az Irinyi tornacsarnokban, augusztus 30-án, 17:00 órától. Az összejövetel célja, hogy emlékezetessé tegyék a tanévkezdést a kicsiknek, és esküjük révén elősegítsék számukra, hogy közösségük teljes jogú tagjaivá váljanak. 

Dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere elmondta, hogy sokéves hagyománya van már ennek az alkalomnak Kazincbarcikán. Az ötlet több mint 10 évvel ezelőtt Szitka Péter polgármestertől és az akkori általános iskolai vezetéstől érkezett azzal a céllal, hogy a leendő kisgólyák, a kis elsősök, még a tanévkezdést megelőzően egy ünnepség keretében találkozhassanak.

„A Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola kezdi a programot nagyon jó kis rajzfilmslágerekkel, aztán bevonulnak a gyerekek, mintegy 300-an az általános iskoláinkból és a református Tompa Mihály Általános Iskolából is. Aztán egy rövid köszöntő után lesz egy kis elemózsiaosztás, majd eskütétel, hiszen Kazincbarcikán minden elsősnek le kell tennie az esküt ahhoz, hogy elkezdhesse az iskolát. Ezt egy szintén rövid kulturális zenei program követi, végül pedig megkapják kitűzőiket a gyerekek” — ismertette a programot az alpolgármester.



 

További híreink

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.