https://kolorline.hu/Segít az önkormányzat — idén is igényelhető a beiskolázási támogatás

Segít az önkormányzat — idén is igényelhető a beiskolázási támogatás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Alig két hét, és elkezdődik az iskola. A tanévkezdés a szakértők számításai szerint gyermekenként legalább 50 ezer forintba kerülhet — a szükséges új ruhák költsége nélkül. A családok kiadásain idén is beiskolázási támogatással igyekszik enyhíteni Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az igénylést augusztus 21. és november 15. között lehet benyújtani.

Sok szülő már be is szerezte a tanévkezdéshez szükséges füzeteket, tolltartót, írószereket és táskákat. Az általunk megkérdezett egyik kazincbarcikai üzletben azt mondja a tulajdonos, hogy leginkább ilyenkor nő meg a forgalom, amikor már megadja az iskola a tanszer és taneszközlistát a szülők részére. Mint megtudtuk, sokan keresik az akciós termékeket, ugyanakkor igenis számít a minőség.

Kazincbarcika Város Önkormányzata a családok kiadásain idén is beiskolázási támogatással igyekszik enyhíteni, az alábbiakban látható összegekkel.

A támogatás összege a következőképpen alakul:
⇒ 1 gyermek esetén 25.000 Ft
⇒ 2 gyermek esetén 30.000 Ft
⇒ 3 vagy több gyermek esetén 35.000 Ft


A juttatást azok a szülők igényelhetik, akik nem rendelkeznek rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel, és a család összjövedelme nem haladja meg az alább olvasható meghatározott összeget.

⇒ 2 személyes család nettó 240.000 Ft
⇒ 3 személyes család nettó 295.000 Ft
⇒ 4 vagy több személyes család nettó 345.000 Ft


A kérelmet formanyomtatványon lehet benyújtani augusztus 21. és  november 15. között. A nyomtatvány „Kérelem - Beiskolázás, nyelvvizsga megszerzésének támogatására (Szociális Csoport)” címen ITT érhető el.

„A kérelemhez szükség van iskolalátogatási igazolás bemutatására, a kérelem benyújtásától számítva pedig a szülők egy héten belül házi pénztáros formában hozzá is jutnak az igényelt összeghez” — közölte a Kolorline kérdésére Blaháné Olcsvári Mária, a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Jogi Osztály Szociális csoportjának vezetője.

Az igényléssel kapcsolatban bővebb információ személyesen a Fő tér 36. szám alatt is kérhető. 

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk