https://kolorline.hu/Segít az önkormányzat — idén is igényelhető a beiskolázási támogatás

Segít az önkormányzat — idén is igényelhető a beiskolázási támogatás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Alig két hét, és elkezdődik az iskola. A tanévkezdés a szakértők számításai szerint gyermekenként legalább 50 ezer forintba kerülhet — a szükséges új ruhák költsége nélkül. A családok kiadásain idén is beiskolázási támogatással igyekszik enyhíteni Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az igénylést augusztus 21. és november 15. között lehet benyújtani.

Sok szülő már be is szerezte a tanévkezdéshez szükséges füzeteket, tolltartót, írószereket és táskákat. Az általunk megkérdezett egyik kazincbarcikai üzletben azt mondja a tulajdonos, hogy leginkább ilyenkor nő meg a forgalom, amikor már megadja az iskola a tanszer és taneszközlistát a szülők részére. Mint megtudtuk, sokan keresik az akciós termékeket, ugyanakkor igenis számít a minőség.

Kazincbarcika Város Önkormányzata a családok kiadásain idén is beiskolázási támogatással igyekszik enyhíteni, az alábbiakban látható összegekkel.

A támogatás összege a következőképpen alakul:
⇒ 1 gyermek esetén 25.000 Ft
⇒ 2 gyermek esetén 30.000 Ft
⇒ 3 vagy több gyermek esetén 35.000 Ft


A juttatást azok a szülők igényelhetik, akik nem rendelkeznek rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel, és a család összjövedelme nem haladja meg az alább olvasható meghatározott összeget.

⇒ 2 személyes család nettó 240.000 Ft
⇒ 3 személyes család nettó 295.000 Ft
⇒ 4 vagy több személyes család nettó 345.000 Ft


A kérelmet formanyomtatványon lehet benyújtani augusztus 21. és  november 15. között. A nyomtatvány „Kérelem - Beiskolázás, nyelvvizsga megszerzésének támogatására (Szociális Csoport)” címen ITT érhető el.

„A kérelemhez szükség van iskolalátogatási igazolás bemutatására, a kérelem benyújtásától számítva pedig a szülők egy héten belül házi pénztáros formában hozzá is jutnak az igényelt összeghez” — közölte a Kolorline kérdésére Blaháné Olcsvári Mária, a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Jogi Osztály Szociális csoportjának vezetője.

Az igényléssel kapcsolatban bővebb információ személyesen a Fő tér 36. szám alatt is kérhető. 

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk