https://kolorline.hu/Gólyafióka-avató — mintegy 300 elsőst köszöntött a városvezetés

Gólyafióka-avató — mintegy 300 elsőst köszöntött a városvezetés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mintegy 300 gólyafiókát avattak szerdán az Irinyi tornacsarnokban. Kazincbarcikán már hagyomány, hogy a tanévkezdés előtt méltó módon köszönti Kazincbarcika Város Önkormányzata, a tankerület és a református egyházkerület a város összes általános iskolájának elsőseit. A kicsik ezúttal is fogadalmat tettek, sőt apró ajándékok tették még emlékezetesebbé az iskolássá válásuk pillanatát.

Bár az eredeti helyszín a Fő tér lett volna, ám az időjárás közbeszólt, így az esőhelyszínen, az Irinyi tornacsarnokban avatták fel a 2023/24-es tanév gólyafiókáit Kazincbarcikán.

Zsúfolásig telt meg az Irinyi tornacsarnoka, ahol mintegy 300 leendő elsős ülhetett le a padokra, a lelátó pedig láthatóan megtelt a nézővé avanzsálódott hozzátartozókkal.

Az ünnepség a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola zenés köszöntőjével indult. Sándor Olivér évfolyamtársaival együtt pénteken kezdi az iskolát. Őt érte a megtiszteltetés, hogy segítse Pollackos, Dózsás, Ádám Jenős, Árpád fejedelmes, Kazinczys, Tompás és Csillagfürtös diáktársait az ünnepélyes fogadalomtételben.

Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője beszédében egy korszakot búcsúztatott, amelyben az óvónők, dajkák szeretetben nevelték a gyerekeket. A Kazincbarcikai Tankerületi Központ vezetője, Markovicsné Demeter Edina köszönetet mondott a szülőknek, a gólyafiókák egykori óvónőinek és a leendő tanító néniknek, akik a következő esztendőkben tudással vérezik majd fel a kisdiákokat, Kolumbán Gábor református lelkész pedig arról beszélt, hogy első osztályosnak lenni a legjobb, és iskolától függetlenül sok szeretetben és sok tudás megszerzésében lesz majd részük az iskolapadot koptató diákoknak. 

Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester jó pedagógiai érzékkel csalt mosolyt a gyerekek arcára, emlékezetessé téve számukra az első, iskolához köthető programot. A két városvezető nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy megtanítsa a leendő elsősöknek, hogyan kell helyesen jelentkezni az órákon. Mint ismert, Szitka Péter volt az, akinek néhány évvel ezelőtt, az akkori általános iskolai vezetéssel való közös gondolkodásából született meg a program ötlete, hagyományteremtő céllal.

Az ünnepség végén Klimon István alpolgármester kezdte meg a gólyafiókák kitűzőjének felhelyezését, majd segítői közreműködésével minden leendő elsős megkapta a jelvényt.

A kisdiákok osztályonként apró ajándékokat is kaptak, hogy a tanítási órák között kicsit játszhassanak majd, és a tanulás mellett megélhessék gyermekkorukat.

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk