https://kolorline.hu/Gólyafióka-avató — mintegy 300 elsőst köszöntött a városvezetés

Gólyafióka-avató — mintegy 300 elsőst köszöntött a városvezetés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mintegy 300 gólyafiókát avattak szerdán az Irinyi tornacsarnokban. Kazincbarcikán már hagyomány, hogy a tanévkezdés előtt méltó módon köszönti Kazincbarcika Város Önkormányzata, a tankerület és a református egyházkerület a város összes általános iskolájának elsőseit. A kicsik ezúttal is fogadalmat tettek, sőt apró ajándékok tették még emlékezetesebbé az iskolássá válásuk pillanatát.

Bár az eredeti helyszín a Fő tér lett volna, ám az időjárás közbeszólt, így az esőhelyszínen, az Irinyi tornacsarnokban avatták fel a 2023/24-es tanév gólyafiókáit Kazincbarcikán.

Zsúfolásig telt meg az Irinyi tornacsarnoka, ahol mintegy 300 leendő elsős ülhetett le a padokra, a lelátó pedig láthatóan megtelt a nézővé avanzsálódott hozzátartozókkal.

Az ünnepség a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola zenés köszöntőjével indult. Sándor Olivér évfolyamtársaival együtt pénteken kezdi az iskolát. Őt érte a megtiszteltetés, hogy segítse Pollackos, Dózsás, Ádám Jenős, Árpád fejedelmes, Kazinczys, Tompás és Csillagfürtös diáktársait az ünnepélyes fogadalomtételben.

Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője beszédében egy korszakot búcsúztatott, amelyben az óvónők, dajkák szeretetben nevelték a gyerekeket. A Kazincbarcikai Tankerületi Központ vezetője, Markovicsné Demeter Edina köszönetet mondott a szülőknek, a gólyafiókák egykori óvónőinek és a leendő tanító néniknek, akik a következő esztendőkben tudással vérezik majd fel a kisdiákokat, Kolumbán Gábor református lelkész pedig arról beszélt, hogy első osztályosnak lenni a legjobb, és iskolától függetlenül sok szeretetben és sok tudás megszerzésében lesz majd részük az iskolapadot koptató diákoknak. 

Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester jó pedagógiai érzékkel csalt mosolyt a gyerekek arcára, emlékezetessé téve számukra az első, iskolához köthető programot. A két városvezető nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy megtanítsa a leendő elsősöknek, hogyan kell helyesen jelentkezni az órákon. Mint ismert, Szitka Péter volt az, akinek néhány évvel ezelőtt, az akkori általános iskolai vezetéssel való közös gondolkodásából született meg a program ötlete, hagyományteremtő céllal.

Az ünnepség végén Klimon István alpolgármester kezdte meg a gólyafiókák kitűzőjének felhelyezését, majd segítői közreműködésével minden leendő elsős megkapta a jelvényt.

A kisdiákok osztályonként apró ajándékokat is kaptak, hogy a tanítási órák között kicsit játszhassanak majd, és a tanulás mellett megélhessék gyermekkorukat.

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk