https://kolorline.hu/Megkezdődött a tanév — becsengettek Kazincbarcikán is

Megkezdődött a tanév — becsengettek Kazincbarcikán is

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Pénteken minden iskolában, így Kazincbarcikán is becsengettek. A pedagógusok hetekkel a tanévkezdés előtt megkezdték a felkészülést, hogy rendben fogadhassák újra a diákokat.

Szeptember 1-jétől az iskolák újra gyerekzsivajtól lettek hangosak. A kazincbarcikai oktatási intézményekben az utolsó hetek az intenzív felkészülésről szóltak, pénteken pedig minden gyermek megkapta a tankönyveket is. A Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben kétezer gyermek kezdte meg a 2023/24-es tanévet — közölte Kondorné Szojka Ágnes igazgató.

„Minden osztályban megfelelő számú tanár, pedagógus fogadta a gyerekeket. Intézményeinkben a szakos ellátottságunk 100 százalékos, aminek nagyon örülünk. Még a nyáron megszépültek iskoláink, befejeződtek a tisztasági festések, így a tantermek is ünnepi díszben várták a tanévkezdésre a diákokat. Az órarendeket is megkapta minden gyermek pénteken.”

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban 603 diák kezdte az új tanévet, ebből 115 újonc: két osztály hetedikes és szintén két osztály kilencedikes. Balla Árpád igazgató reményteljesen tekint a jövőbe, hiszen a számadatok szerint a gimnáziumban nőtt a sikeresen felvételizők aránya.

„A megkapott végleges adatok alapján 99 végzős tanulónk közül 93 felvételizett és 91 került be a felsőoktatásba. 78 százalékuk első helyre, 12 százalékuk második helyre. Ez egyébként a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium történetében a legjobb eredmény. És bár eddig sem panaszkodhattunk, de ez most kifejezetten jó” — tájékoztatott az igazgató.

A gimnáziumban számos fejlesztés történt az elmúlt években. A tantermekben már audiovizuális technika, okostáblák segítik az oktatást. Nagy hangsúlyt helyeznek a közösségépítésre is: szeptember 18-án például diáknapot rendeznek, ahol idén először nem diákigazgatót, hanem az év osztályát fogják megválasztani a tanulók. 

A tanévkezdés sok kihívást tartogat mindenkinek, de ha időben elkezdünk rá készülni, akkor könnyebb lesz az átállás. A legtöbb helyen az első szülői értekezleteket a szeptember 4-i héten tartják meg a pedagógusok, ahol minden fontos információt megosztanak a szülőkkel, így többek között azt is, hogy a következő tanévben módosul az iskolai szünetek hossza.  

Az  őszi és téli szünet néhány nappal hosszabb, a nyári szünet egy héttel rövidebb lesz, a tanév így 2024. június 21-én zárul. A középiskolák utolsó évfolyamán vagy befejező szakképzési évfolyamán az utolsó tanítási nap középfokú iskolákban 2024. május 3-án (pénteken), míg két évfolyamos részszakmára való felkészítést folytató szakiskolákban 2024. május 31-én (pénteken) lesz.  

A 2023/24-es tanév szünetei

Őszi szünet 

Utolsó tanítási nap: 2023. október 27. (péntek) 
Első tanítási nap: 2023. november 6. (hétfő)

 

Téli szünet

Utolsó tanítási nap: 2023. december 21. (csütörtök)
Első tanítási nap: 2024. január 8. (hétfő)

 

Tavaszi szünet

Utolsó tanítási nap: 2024. március 27. (szerda)
Első tanítási nap: 2024. április 8. (hétfő)

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk