https://kolorline.hu/Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése valósult meg a Sajó-Bódva völgyében

Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése valósult meg a Sajó-Bódva völgyében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás 143 önkormányzatot érintő új hulladékgazdálkodási fejlesztési projektje több, mint 215.000 lakost, és összességében mintegy 88.000 háztartás hulladékgazdálkodását érinti.

A KEHOP-3.2.1-15-2017-00013 azonosítószámú, „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” című projekt vissza nem térítendő támogatásának összege: 2.520.797.831 Ft. A sikeres beruházás sajtónyilvános projektzáró rendezvénye 2023. szeptember 11-én került megrendezésre.




A vegyes hulladékok begyűjtése terén beszerzésre kerültek a társulás 22 településsel kibővített ellátási rendszeréhez szükséges vegyeshulladék-gyűjtő edények, ennek részeként 12.500 db, az ellátandó ingatlanokhoz illeszkedő méretű és minőségű edény. A szelektív gyűjtés feltételeit is biztosítani szükséges a projektterületen, ezért a házhoz menő edényes gyűjtéssel nem rendelkező településeken 13.150 db új hulladékgyűjtő edény került beszerzésre, mellyel biztosítható a házhoz menő csomagolási hulladékgyűjtés az üveghulladékok kivételével (az üveghulladékok házhoz menő gyűjtési formája zsákos gyűjtés). A hulladékgyűjtési feladatok hatékony ellátására 11 db új hulladékgyűjtő jármű, a kiegészítő szállítási feladatok ellátására 3 db kompakt platós jármű beszerzése valósult meg.

A hulladékkezelési feladatok hatékony ellátását egy új targonca, mechanikai előkezelő, rakodógép, és a lerakó műveléséhez szükséges dózer beszerzése egészítette ki. A Sajókaza Hulladékkezelő Centrum hatékony működtetése érdekében két gázolajkút beszerzésére és telepítésére is sor került, továbbá egy bálatároló szín kiépítése, a közszolgáltatási feladatokat ellátó teljes üzemeltetői személyzetet kiszolgáló irodaépület és szociális épület kapacitásainak kibővítése, és kiegészítő munkaként a szükséges parkolók kialakítása is a projekt elemét alkotta.

A projekt megvalósításával az elkülönítetten gyűjtött hulladékot tekintve várható volt a papír, műanyag hulladékok begyűjtött mennyiségének növekedése, ezen belül is elsősorban a csomagolási hulladékok szerepe kiemelt.

A közös munka eredményes megvalósításával a jelen és a jövő generáció számára egyaránt biztosítható, hogy egészséges és fenntartható környezetben élhessünk.

Szitka Péter
társulási elnök



 

További híreink

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Szeptemberben új tanév indul – hétfőn becsengetnek az iskolákban

Dátum: 2024. aug 29. 09:24

Nem lehet majd órán mobilozni, csak kivételes esetben; kizárólag az oktatást segítve kerülhet a padra mobiltelefon. Az eszközök egy zárható szekrényben várják majd a tanítás végét. Ez is egy új szabály a következő tanévben. Mit kell tudni a hétfőn kezdődő, 2024/25-ös tanévről, mikor lesznek a tanítási szünetek, és mikor lesz a Gólyafióka-avató – ezeket foglaljuk össze.

Hagyományindító streetball-bajnokság Kazincbarcikán

Dátum: 2024. aug 28. 18:09

Augusztus 24-én, szombaton rendezték Kazincbarcika első újkori streetball-bajnokságát a KolorPlatzon. A félpályás, egy palánkra játszott, New Yorkból világhódító útjára indult kosárlabda-variáns városunkból és környékéről is gyorsan bevonzotta a játék szenvedélyes gyakorlóit. Egy hangulatos, népes, jól sikerült esemény alapozta meg a folytatást, a SLÁGER KSE támogatásával.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk