https://kolorline.hu/Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése valósult meg a Sajó-Bódva völgyében

Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése valósult meg a Sajó-Bódva völgyében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás 143 önkormányzatot érintő új hulladékgazdálkodási fejlesztési projektje több, mint 215.000 lakost, és összességében mintegy 88.000 háztartás hulladékgazdálkodását érinti.

A KEHOP-3.2.1-15-2017-00013 azonosítószámú, „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” című projekt vissza nem térítendő támogatásának összege: 2.520.797.831 Ft. A sikeres beruházás sajtónyilvános projektzáró rendezvénye 2023. szeptember 11-én került megrendezésre.
A vegyes hulladékok begyűjtése terén beszerzésre kerültek a társulás 22 településsel kibővített ellátási rendszeréhez szükséges vegyeshulladék-gyűjtő edények, ennek részeként 12.500 db, az ellátandó ingatlanokhoz illeszkedő méretű és minőségű edény. A szelektív gyűjtés feltételeit is biztosítani szükséges a projektterületen, ezért a házhoz menő edényes gyűjtéssel nem rendelkező településeken 13.150 db új hulladékgyűjtő edény került beszerzésre, mellyel biztosítható a házhoz menő csomagolási hulladékgyűjtés az üveghulladékok kivételével (az üveghulladékok házhoz menő gyűjtési formája zsákos gyűjtés). A hulladékgyűjtési feladatok hatékony ellátására 11 db új hulladékgyűjtő jármű, a kiegészítő szállítási feladatok ellátására 3 db kompakt platós jármű beszerzése valósult meg.

A hulladékkezelési feladatok hatékony ellátását egy új targonca, mechanikai előkezelő, rakodógép, és a lerakó műveléséhez szükséges dózer beszerzése egészítette ki. A Sajókaza Hulladékkezelő Centrum hatékony működtetése érdekében két gázolajkút beszerzésére és telepítésére is sor került, továbbá egy bálatároló szín kiépítése, a közszolgáltatási feladatokat ellátó teljes üzemeltetői személyzetet kiszolgáló irodaépület és szociális épület kapacitásainak kibővítése, és kiegészítő munkaként a szükséges parkolók kialakítása is a projekt elemét alkotta.

A projekt megvalósításával az elkülönítetten gyűjtött hulladékot tekintve várható volt a papír, műanyag hulladékok begyűjtött mennyiségének növekedése, ezen belül is elsősorban a csomagolási hulladékok szerepe kiemelt.

A közös munka eredményes megvalósításával a jelen és a jövő generáció számára egyaránt biztosítható, hogy egészséges és fenntartható környezetben élhessünk.

Szitka Péter
társulási elnök 

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk