https://kolorline.hu/Közlekedési információk – Borsodchem Kolorfutás – Azahriah koncert

Közlekedési információk – Borsodchem Kolorfutás – Azahriah koncert

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

2023. szeptember 23-án, 14:00-18:00 között kerül megrendezésre a BorsodChem Kolorfutás Kazincbarcikán. A több mint ezer résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók és látogatók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

2023. szeptember 23. 20:55 — Eredmények a BorsodChem Kolorfutáson

A mérést biztosító EvoChip Hungary Kft. időmérő berendezésének meghibásodása miatt nem sikerült minden futó eredményét rögzíteni a BorsodChem Kolorfutáson, így nagy valószínűséggel nem fogják megkapni hivatalos eredményüket a verseny szeptember 23-i résztvevői.

A cég ügyvezetőjét, Dencs Attilát egy spanyolországi versenyen telefonon értük utol azt követően, hogy kiderült: a BorsodChem Kolorfutáson használt rendszerük meghibásodott, és rossz adatok kerültek ki a futók eredményeiről. Mint azt megtudtuk: az esős időjárás miatt leálltak a speciális időmérő rendszer földantennái a célban, így nem minden versenyző áthaladását tudták lemérni.

Az EvoChip Hungary Kft. ügyvezetője azt is közölte: miután nem tudják az adatokat 100%-ban biztosítani, így a honlapjukon elérhető eredmények fül alatt sem lesz visszakereshető a mai BorsodChem Kolorfutás eredménylistája.

Az EvoChip Hungary Kft. vállalja a felelősséget a hibáért, amiért a versenyzőktől és a szervezőktől is elnézést kérnek.


Korábbi híreink:

Az első célfotók

Bár az időjárás kissé átrendezte a napot, de a legnagyszerűbb hír, hogy a BorsodChem Kolorfutás eredeti küldetése megvalósul(t).

A félmaratonisták még úton vannak és a negyedmaratonisták egy része is, de a minimaratonisták és a Jótékonysági futam résztvevői már beérkeztek a célba.

A juniorok futamai 16:30-kor bemelegítéssel indulnak, majd 16:45-kor és 17:00 órakor rajtolnak az ovisok, majd az iskolások. Célfotó-előzetessel érkezünk a délutáni futásról is.





 

 

2023. 09.23. 09:10 -- A hétvégén elmarad az Azahriah-koncert, és időpontváltozás történt egyes futamokban a BorsodChem Kolorfutáson

 

Mindenki személyes biztonsága érdekében kellett komoly döntéseket meghozniuk a szervezőknek a BorsodChem Kolorfutással kapcsolatban. 

A hatalmas érdeklődésre számot tartó ingyenes Azahriah-koncert a hétvégén elmarad. Megtartásának ÚJ IDŐPONTJÁRÓL jövő héten születik döntés.

A Kolorfutás minden futama megtartásra kerül, ám módosul az időjárás miatt a junior futamok rajtja. A változás a kora délutáni indulókat nem érinti, csak a késő délutániakat. Akik neveztek, a következőre számítsanak:

14:00 — Félmaraton (21 km, hitelesített, szintidő: 3 óra)
14:00 — Negyedmaraton (10,5 km, hitelesített) 
14:15 — Minimaraton (5,25 km, hitelesített) 
14:15 — Jótékonysági futam (1 500 m) 

VÁLTOZÁS

16:30 — junior-bemelegítés

16:45 — Ovimaraton (800 m)

17:00 — Sulimaraton (1 500 m) 

18:00 — Díjátadó (eső esetén az Egressy Béni Művelődési Központ színpadán)

A 20:00 órakor kezdődő Azahriah-koncert a hétvégén elmarad, miután az OMSZ mindkét estére vihart jelez előre. Az új időpontról jövő héten születik döntés.

09. 22. 15:55 — Szombaton minden körülmények között a Kolorfutáson leszünk!

Bár az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétvége mindkét napjára esőt mond, de szinte óránként változik az előrejelzés (időjárásunkra ráadásul egy mediterrán ciklon is befolyással van). A szervezők döntésének értelmében a BorsodChem Kolorfutás időpontja változatlan, szeptember 23-án (szombaton) 14:00 órakor, a tervek szerint indul az első futamok rajtja.

A szervezők azt kérik a résztvevőktől, hogy lehetőség szerint esőkabáttal készüljenek, az esernyőket pedig — ha lehet — hagyják otthon, mert nagyobb tömegnél veszélyt jelenthetnek másokra.

Találkozzunk tehát szombaton 14:00 órakor a rajtvonalnál!

Borsodchem Kolorfutás

Forgalom elől elzárt területek - A megadott időpontokban sem a ki-, sem a behajtás nem lehetséges

⇒ Jószerencsét u. — a Tóth Árpád u. kereszteződéstől az unikornis körforgalomig (12:00 órától 18:00 óráig)

⇒ Jószerencsét u. — az Egressy Béni u. unikornis körforgalomtól a Mátyás király úti körforgalomig félpályás lezárás (12:00 órától éjfélig)

⇒ A Szent Erzsébet sétány — a Jószerencsét u. és a Liget u. között (Polgármesteri Hivatal mögött) (szeptember 23-án, 6:00 órától éjfélig)

⇒ Liget u. — az Építők útjától az Egressy Béni útig (12:00 órától éjfélig)

⇒ Göncz Árpád utca és a mellette lévő terek: Ságvári tér, Munkácsy tér, Névtelen út (12:00 órától 18:00 óráig)

⇒ Egressy Béni út — a Jószerencsét úti kereszteződéstől (unikornis körforgalom) a Liget úti kereszteződésig (12:00-tól éjfélig)

Egyirányú áteresztőpont

⇒ Kifelé elhagyható a terület, a behajtás nem lehetséges

⇒ Munkácsy tér és Mezey István Művészeti Központ melletti útszakasz az Építők útja felé

⇒ A Shell benzinkútról az oroszlán körforgalom felé

Kétirányú áteresztőpont

⇒ A Fő térről a Mikszáth Kálmán u. felé

A Jószerencsét úton sebességkorlátozás: 20 km/h.



Tömegközlekedés

Az útlezárások a Volánbusz járatainak útvonalát is érintik. A buszok az Építők útján várhatóan fennakadás nélkül közlekednek majd, a Jószerencsét úti buszmegállók a 26-os út mellé kerülnek áthelyezésre. Az új útvonalakról és a menetrendváltozásról a buszmegállók menetrendtábláján található tájékoztatókból értesülhetnek.

Parkolás

⇒ Szeptember 23-án, reggel 6:00 órától éjfélig a Polgármesteri Hivatal mögötti parkoló és útszakasz (Jószerencsét u. – Liget u. között) lezárásra kerül, a McDrive 12:00-ig elérhető.

⇒ Szeptember 23-án, 12:00 órától éjfélig az Egressy Béni út unikornis körfogalom és 26-os út közötti szakaszán tilos a parkolás.

Kérjük a kazincbarcikai érdeklődőket, hogy lehetőség szerint gyalogosan érkezzenek, és ezzel segítsék a versenyre és a koncertre érkező, nem helyi közönség gördülékeny közlekedését.

A Borsodchem Kolorfutás résztvevői a versenyközponthoz legközelebb eső Mezey István Művészeti Központ udvarán (Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.) és a Nefelejcs Tagóvoda (Alsóvárosi körút 44.) melletti kutyafuttatón tudnak parkolni.

Azahriah koncert kijelölt parkolók és megközelítési lehetőségeik

A koncertre érkező vendégeket arra kérjük, hogy lehetőség szerint 17 óra után érkezzenek, mivel ebben az időpontban a Kolorfutás által érintett nagyobb útszakaszok lezárása felbontásra kerül a gördülékenyebb közlekedés érdekében.

⇒ Kolorcity Aréna hazai és vendég parkolói (Tardonai u., Akácfa u. 2)
Megközelítés: 26-os út – Attila út (Tesco) – Építők útja

⇒ Százszorszép Tagóvoda melletti terület (Akácfa u. 6.), Rutinpálya (Herbolyai u. 7/A mellett)
Megközelítés: 26-os út – Attila út (Tesco) – Alsóvárosi körút

⇒ Jószerencsét út Irinyi utca és az unikornis körforgalom előtti menetirány szerinti jobb sávja – minkét oldalon (kizárólag 17:00 órát követően, a buszmegállókat és a kapubeállókat szabadon hagyva), Egressy út unikornis körforgalom és Tóth Árpád u. közötti szakasz menetirány szerint jobb oldali sávjai
Megközelítés: 26-os út – Szent Flórián tér

⇒ Nefelejcs Tagóvoda melletti kutyafuttató (Alsóvárosi körút 44.)
Megközelítés: 26-os út – Attila út (Tesco) – Alsóvárosi körút

⇒ Városi Fedett Uszoda melletti parkolók (Hadak útja, Irinyi u.)
Megközelítés: 26-os út – Szent Flórián tér – Irinyi u.

Parkolóhelyek térképen ITT!

Egészségügyi biztosítás

A rendezvény egészségügyi biztosítását az Országos Mentőszolgálat látja el a jogszabályi előírásoknak megfelelően.

KolorApp és Kolorline – azonnali, hiteles információk

A legnagyobb segítség a közlekedők számára a Kolorfutás napján a KolorApp, a város saját applikációja, valamint a kolorline.hu hírportál lesz. A Google Playen vagy az App Store-on keresztül letölthető a város mobilapplikációja, a KolorApp, amely push-üzenetekben is fog majd tájékoztatást küldeni az aktuális közlekedési információkról, de a közlekedéssel kapcsolatos hírek, a parkolózónák telítettsége, a programmal kapcsolatos fontos információk ugyanúgy elérhetőek lesznek a kolorline.hu hírportálon is.
 

További híreink

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

Elismerésben részesült a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője

Dátum: 2024. máj 11. 09:00

Vincze Csaba nyugalmazott alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságért díjat kapta meg. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője szakmai munkájának támogatásáért vehette át az elismerést.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk