https://kolorline.hu/A tervek szerint valósult meg a bringafal — a legjobb helyre került a 3D-s alkotás

A tervek szerint valósult meg a bringafal — a legjobb helyre került a 3D-s alkotás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Azonnal megszületett Móricz Józsefben az ötlet, amikor a Kolorline-on megjelent egy pályázat egy 3D-s házfalfestmény elkészítésére. A fiatal okleveles építészmérnök nem először pályázott, és azt mondja: pontosan úgy valósult meg a festmény, ahogyan azt megálmodta.

A pályázat kiírása szerint 3D-s alkotásra várt a város és a zsűri terveket és elképzeléseket. Móricz József pedig kazincbarcikaiként és építészként úgy gondolta, megálmodja a Mátyás király úti ház falának vizuális megjelenését. 

„Rögtön az jutott az eszembe, hogy mi lenne, ha valódi bringákat szerelnék fel a ház oldalára. Úgyhogy az ötleten nem is gondolkodtam tovább, az út meg adta magát. Az első inspirációt egyébként egy plakát adta, ahol egy bringát lehetett látni egy fekete úton, felfelé tekerve, ami megadta a következő lökést.”
A pályázati kiírás kerékpárhoz vagy kerékpársporthoz kapcsolódó alkotás tervezését tartalmazta, Móricz József az elkészült alkotást látva azt mondja: teljes mértékben az valósult meg, amit a terveken is lerajzolt. Az építész számításba vette a helyszínt is, így tudta, hogy a nyugati tájolású házfal miatt a bringák hosszú árnyékot fognak vetni. Az alkotó szerint a legjobb helyre került nyertes pályamunkája, hiszen a város frekventált pontján vonzza majd az ideérkezők tekintetét. 

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk