https://kolorline.hu/A tervek szerint valósult meg a bringafal — a legjobb helyre került a 3D-s alkotás

A tervek szerint valósult meg a bringafal — a legjobb helyre került a 3D-s alkotás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Azonnal megszületett Móricz Józsefben az ötlet, amikor a Kolorline-on megjelent egy pályázat egy 3D-s házfalfestmény elkészítésére. A fiatal okleveles építészmérnök nem először pályázott, és azt mondja: pontosan úgy valósult meg a festmény, ahogyan azt megálmodta.

A pályázat kiírása szerint 3D-s alkotásra várt a város és a zsűri terveket és elképzeléseket. Móricz József pedig kazincbarcikaiként és építészként úgy gondolta, megálmodja a Mátyás király úti ház falának vizuális megjelenését. 

„Rögtön az jutott az eszembe, hogy mi lenne, ha valódi bringákat szerelnék fel a ház oldalára. Úgyhogy az ötleten nem is gondolkodtam tovább, az út meg adta magát. Az első inspirációt egyébként egy plakát adta, ahol egy bringát lehetett látni egy fekete úton, felfelé tekerve, ami megadta a következő lökést.”




A pályázati kiírás kerékpárhoz vagy kerékpársporthoz kapcsolódó alkotás tervezését tartalmazta, Móricz József az elkészült alkotást látva azt mondja: teljes mértékben az valósult meg, amit a terveken is lerajzolt. Az építész számításba vette a helyszínt is, így tudta, hogy a nyugati tájolású házfal miatt a bringák hosszú árnyékot fognak vetni. Az alkotó szerint a legjobb helyre került nyertes pályamunkája, hiszen a város frekventált pontján vonzza majd az ideérkezők tekintetét.



 

További híreink

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Szeptemberben új tanév indul – hétfőn becsengetnek az iskolákban

Dátum: 2024. aug 29. 09:24

Nem lehet majd órán mobilozni, csak kivételes esetben; kizárólag az oktatást segítve kerülhet a padra mobiltelefon. Az eszközök egy zárható szekrényben várják majd a tanítás végét. Ez is egy új szabály a következő tanévben. Mit kell tudni a hétfőn kezdődő, 2024/25-ös tanévről, mikor lesznek a tanítási szünetek, és mikor lesz a Gólyafióka-avató – ezeket foglaljuk össze.

Hagyományindító streetball-bajnokság Kazincbarcikán

Dátum: 2024. aug 28. 18:09

Augusztus 24-én, szombaton rendezték Kazincbarcika első újkori streetball-bajnokságát a KolorPlatzon. A félpályás, egy palánkra játszott, New Yorkból világhódító útjára indult kosárlabda-variáns városunkból és környékéről is gyorsan bevonzotta a játék szenvedélyes gyakorlóit. Egy hangulatos, népes, jól sikerült esemény alapozta meg a folytatást, a SLÁGER KSE támogatásával.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk