https://kolorline.hu/A tervek szerint valósult meg a bringafal — a legjobb helyre került a 3D-s alkotás

A tervek szerint valósult meg a bringafal — a legjobb helyre került a 3D-s alkotás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Azonnal megszületett Móricz Józsefben az ötlet, amikor a Kolorline-on megjelent egy pályázat egy 3D-s házfalfestmény elkészítésére. A fiatal okleveles építészmérnök nem először pályázott, és azt mondja: pontosan úgy valósult meg a festmény, ahogyan azt megálmodta.

A pályázat kiírása szerint 3D-s alkotásra várt a város és a zsűri terveket és elképzeléseket. Móricz József pedig kazincbarcikaiként és építészként úgy gondolta, megálmodja a Mátyás király úti ház falának vizuális megjelenését. 

„Rögtön az jutott az eszembe, hogy mi lenne, ha valódi bringákat szerelnék fel a ház oldalára. Úgyhogy az ötleten nem is gondolkodtam tovább, az út meg adta magát. Az első inspirációt egyébként egy plakát adta, ahol egy bringát lehetett látni egy fekete úton, felfelé tekerve, ami megadta a következő lökést.”




A pályázati kiírás kerékpárhoz vagy kerékpársporthoz kapcsolódó alkotás tervezését tartalmazta, Móricz József az elkészült alkotást látva azt mondja: teljes mértékben az valósult meg, amit a terveken is lerajzolt. Az építész számításba vette a helyszínt is, így tudta, hogy a nyugati tájolású házfal miatt a bringák hosszú árnyékot fognak vetni. Az alkotó szerint a legjobb helyre került nyertes pályamunkája, hiszen a város frekventált pontján vonzza majd az ideérkezők tekintetét.



 

További híreink

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk