https://kolorline.hu/A tervek szerint valósult meg a bringafal — a legjobb helyre került a 3D-s alkotás

A tervek szerint valósult meg a bringafal — a legjobb helyre került a 3D-s alkotás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Azonnal megszületett Móricz Józsefben az ötlet, amikor a Kolorline-on megjelent egy pályázat egy 3D-s házfalfestmény elkészítésére. A fiatal okleveles építészmérnök nem először pályázott, és azt mondja: pontosan úgy valósult meg a festmény, ahogyan azt megálmodta.

A pályázat kiírása szerint 3D-s alkotásra várt a város és a zsűri terveket és elképzeléseket. Móricz József pedig kazincbarcikaiként és építészként úgy gondolta, megálmodja a Mátyás király úti ház falának vizuális megjelenését. 

„Rögtön az jutott az eszembe, hogy mi lenne, ha valódi bringákat szerelnék fel a ház oldalára. Úgyhogy az ötleten nem is gondolkodtam tovább, az út meg adta magát. Az első inspirációt egyébként egy plakát adta, ahol egy bringát lehetett látni egy fekete úton, felfelé tekerve, ami megadta a következő lökést.”
A pályázati kiírás kerékpárhoz vagy kerékpársporthoz kapcsolódó alkotás tervezését tartalmazta, Móricz József az elkészült alkotást látva azt mondja: teljes mértékben az valósult meg, amit a terveken is lerajzolt. Az építész számításba vette a helyszínt is, így tudta, hogy a nyugati tájolású házfal miatt a bringák hosszú árnyékot fognak vetni. Az alkotó szerint a legjobb helyre került nyertes pályamunkája, hiszen a város frekventált pontján vonzza majd az ideérkezők tekintetét. 

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk