https://kolorline.hu/ERASMUS+ BARCELONA – 2023

ERASMUS+ BARCELONA – 2023

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola megnyerte az Erasmus+ rövidtávú szakmai gyakorlatának lehetőségét. 2023. június 25. és július 16. között Barcelonában bővült 12 grafikus tanuló szakmai tapasztalata, kulturális műveltsége.

A programban résztvevő diákok lehetőséget kaptak szakmai és nyelvi kompetenciáik fejlesztésére is, és betekintést nyerhettek többféle művészeti területen folyó grafikus munkába. A tanulókat Kovács Gabriella és Kozsup Beáta kreatív tárgyakat oktató pedagógus kísérte, és a diákokkal együtt töltötték a három tartalmas hetet Barcelonában.

Beszámoló a tapasztalatokról és élményekről

2023. szeptember 8-án a résztvevők beszámolót tartottak a Barcelonában töltött háromhetes külföldi nyári szakmai gyakorlatról. Az intézmény aulájában megrendezett élményátadáson szép számban jelentek meg oktatók és diákok, hogy részesei lehessenek a nem mindennapi szakmai tapasztalatszerzésről szóló bemutatónak. Az elkészített prezentációt sok-sok kommentárral egészítették ki a résztvevők, ami meggyőzően igazolta a megjelentek számára, hogy mennyire élménygazdag volt a háromhetes szakmai gyakorlat.

Jártak a tanulók a Moco Museumban, a Szent Eulália katedrálisban, a Picasso Múzeumban, megcsodálták a Sagrada Familiát, jártak a Güell parkban, megcsodáltak eredetiben olyan alkotásokat, amelyekről eddign csak a művészettörténet órán hallottak. 

Az iskola honlapján – www.deaksuli.hu — további képeket találhatnak az érdeklődők.

Infó és fotó: Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola 

 

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk