https://kolorline.hu/Bike Day

Bike Day

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság idén is megrendezte a Bike Day elnevezésű balesetmegelőzési programját. A Don Bosco Sportközpont parkolójában több mint 100 helyi óvodás és általános iskolás mutatta meg, mennyire jártas a KRESZ-ben, és mennyire veszi jól a gyakorlatban a közlekedési akadályokat.

Az idei Bike Dayen az általános iskolák közül megmérettették magukat a Pollack Mihály Általános Iskola, a Kazinczy Ferenc Tagiskola, az Árpád Fejedelem Tagiskola, az Ádám Jenő Tagiskola és a Dózsa György Tagiskola diákjai, az ovisok pedig a Kazincbarcikai Összevont Óvodák képviseletében érkeztek

A résztvevőket Jaskó Judit, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság balesetmegelőzési főelőadója köszöntötte, aki azt is elmondta: egy vándorkupát vihet haza az idei verseny győztese. A gyerekek több állomáson, forgórendszerben teljesítették a feladatokat. 

Az egyik helyszínen tesztet töltöttek a gyerekek egy biztosító jóvoltából, a másikon KRESZ-kérdésekre válaszoltak, és természetesen nem maradtak el a gyakorlati feladatok sem: egy közlekedési tanpályát kellett a versenyzőknek teljesíteniük időre, ahol hibapontokat is számoltak a szervezők.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság többéves hagyománya, hogy az autómentes nap alkalmából megrendezi a Bike Dayt a helyi óvodások és általános iskolások számára.

„Balesetmegesőzési szempontból nagyon fontos, hogy már óvodáskortól elkezdjük a biztonságos közeledésre nevelést a legkisebb korosztálytól kezdődően, hiszen mire elérik az iskoláskort, már van, aki egyedül megy iskolába. Ezeknek a gyerekeknek tudniuk kell, hogy a gyalogos átkelőn hogyan kell átmenni, vagy hogyan kell biztonságosan kerékpárral közlekedni” — hangsúlyozta Jaskó Judit, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság balesetmegesőzési főelőadója.

A Bike Day vándorkupát idén a Dózsa György Tagiskola és a Füzike Tagóvoda vihette haza.

 

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk