https://kolorline.hu/Gyerekbarát fejlesztések­ — új óvodai játszóeszközök Kazincbarcikán

Gyerekbarát fejlesztések­ — új óvodai játszóeszközök Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a gyermekek jólétére és fejlődésére. Ennek érdekében a város saját forrásból újítja fel az önkormányzati fenntartású óvodák udvarait, és új játszóeszközöket telepít. A gyermekek hamarosan birtokba vehetik az új játékokat, amelyek segítik mozgásfejlődésüket, és felszabadult, örömteli élményekhez juttatják őket.

A Csokonai úti óvoda udvarára új hinták, csúszdákkal felszerelt játszóvárak és mászókák érkeztek. A játszóeszközök kiválasztásánál a városvezetés figyelembe vette az óvodavezetők és a tagintézmény-vezetők javaslatait, valamint a gyermekek igényeit és érdeklődését is. Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményvezetője elmondta: nagyon örülnek az önkormányzat támogatásának, különösen annak, hogy minden tagóvodába kerültek új játékok.

„Ezek a játékok nagy segítségünkre lesznek a mozgásfejlesztésben. Nagyon örültünk, hogy — ezek telepítésén túl — a Barcika Park munkatársainak jóvoltából megszépültek és rendeződtek tagóvodáink udvarai is. A gyerekek kapnak még bicikliket, udvari rajztáblákat, és minden tagóvodánk egy beltéri interaktív játszóasztallal is bővülni fog” — közölte az intézményvezető.


A korszerűsítést az önkormányzat saját forrásából biztosította, mivel pályázat nem állt rendelkezésre. A felújítás során néhány balesetveszélyes fát is ki kellett vágni az óvodák udvaráról, amelyeket ősszel újakkal pótolnak majd. Kazincbarcika Város Önkormányzata a gyermekek és a szülők bevonásával egy fásítási programot is indít, amelynek keretében minden óvodába madárodúk és madáretetők kerülnek. A gyermekek így megismerkedhetnek a városi madarakkal és a természet védelmével. Az óvodák udvarain ezáltal nemcsak játszani, hanem tanulni is lehet — hangsúlyozta Klimon István alpolgármester.

„A Kazincbarcikai Összevont Óvodák komposztálóedényt is kapnak egy programunknak köszönhetően, így minden egyes intézmény az udvarán keletkező zöldhulladék nagy részét ebbe tudja majd gyűjteni. A gyerekek ezáltal megismerkedhetnek azzal, hogy hogyan keletkezik a zöldhulladékból — faágakból, fűnyesedékből, levelekből — olyan komposzt, amelybe tavasszal virágot ültethetnek, még jobb esetben pedig magaságyásokba kerülhet a komposzt, hogy tápanyagul szolgáljon például a babnak, a burgonyának vagy a paradicsomnak” — fogalmazott az alpolgármester.

Az óvodaudvarok felújítása és az új játszóeszközök telepítése egy olyan beruházás, amely hosszútávon javítja az óvodai környezetet és a gyermekek életminőségét. A város vezetése abban bízik, hogy az új fejlesztések sok örömet szereznek majd az óvodásoknak és az ott dolgozóknak egyaránt, a törekvés pedig az, hogy mindenki, aki Kazincbarcikán él vagy itt cseperedik fel, jól érezze magát a városban.


 

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk