https://kolorline.hu/KolorFund — a szerződések megköttettek

KolorFund — a szerződések megköttettek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Az áprilisban meghirdetett KolorFund pályázati alap eredetileg 30 millió Ft támogatási összeggel kívánt hozzájárulni a helyi vállalkozások fejlesztéséhez. A cégek 200 ezer és 2 millió Ft közötti, vissza nem térítendő forrásra pályázhattak Kazincbarcika Város Önkormányzatának felhívására, ám olyan mértékű érdeklődés övezte az országosan is egyedülálló kezdeményezést, hogy Szitka Péter polgármester javaslatára a képviselő-testület szinte egyhangúlag döntött az alap összköltségvetésének megemeléséről. 

KolorFund — értékelési szempontok 

A vállalkozásoknak július közepéig kellett benyújtaniuk pályázataikat, amelyet a KolorFund Bíráló Bizottság értékelt. A határidőig 47 cég adott be támogatási kérelmet, a kritériumoknak pedig 44 felelt meg. Azon pályázók, amelyek hiánypótló, eddig még nem elérhető szolgáltatást nyújtanak Kazincbarcikán, a bizottság előnyben részesítette, de pozitívan értékelte a munkahely létrehozását tervező és munkahelyteremtést megvalósítani szándékozó pályázatokat, a magas szinten, kellő részletezéssel kidolgozott projekteket, valamint azokat is, amelyeknek megfelelő a pénzügyi fenntarthatósága.


KolorFund — a támogatás mértéke

A bíráló bizottság értékelése szerint azon vállalkozások kaphatták meg az igényelt összeg 100%-át, ahol a fejlesztés munkahelyteremtéssel is jár, valamint ahol hiánypótló tevékenység valósulhat meg az önkormányzati támogatásnak köszönhetően. A többi pályázónak az igényelt összeg 80%-át ítélte meg a bizottság.

A KolorFund Bíráló Bizottság 61.893.936 Ft támogatási keret szétosztására tett javaslatot Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete számára, amelyet a grémium elfogadott.

KolorFund — üzleti reggeli

A nyertes pályázókat a Mezey István Művészeti Központ rendezvénytermében üzleti reggelire várta Kazincbarcika Város Önkormányzata. A cégek, vállalatok vezetői, képviselői itt írhatták alá ünnepélyes ceremónia keretében szerződésüket.

Az esemény jelenlévőit Klimon István alpolgármester köszöntötte, aki hangsúlyozta: a KolorFund nyertes pályázatainak eredményeképpen könnyebb lesz a kazincbarcikaiak élete. 

„Ha a KolorFundnak köszönhetően a városlakók is megtalálják azokat az eddig elérhetetlen szolgáltatásokat, amelyekre szükségük van, akkor az jó az itt élőknek és jó a vállalkozásoknak is. Azt kívánom, hogy minél hamarabb valósuljanak meg azok a beruházások, amelyek a pályázati anyagokban szerepeltek.”


Az üzleti reggeli több rövid előadást is tartogatott, amelyek célja az volt, hogy egyrészt összehozza a résztvevőket, másrészt pedig, hogy az együttműködések által még jobb eredményeket érhessenek el a helyi vállalkozások.

Polonkainé Valcsev Ivanov Éva, az Active HR Consulting vezetője előadásában az emberről, mint értékről beszélt. A szakember szerint akár munkáltatóként, akár munkavállalóként tekintünk az értékre, egy a vízió: sikereket elérni azon munkahelyeken, ahol a dolgozók azzal foglalkozhatnak, amit igazán szeretnek.


Németh Tibor, a Novum7 felnőttképzéssel foglalkozó cég ügyvezetője felszólalásában a jelen egyik hatalmas kihívásáról, az értékes munkavállalók megtartásáról beszélt. Úgy vélte: ennek egyik lehetősége a beiskolázás, amellyel a dolgozó is visszajelzést kap, hogy cége hosszabb távon számít rá.

Kazincbarcika Város Önkormányzata számára kiváló alkalom volt az üzleti reggeli arra, hogy népszerűsítse az idén március 1-jén indult kolorkarrier oldalt. Bóta Edit, az önkormányzat és a Barcika Holding vállalatcsoport HR-vezetője e büszkeséget mutatta be a helyi cégek képviselőinek. A szakember elmondta: a www.kolorkarrier.hu egy olyan épülő önkormányzati munkáltatói márka része, amely a munkahelyek megtartására, a munkatársak itt tartására és a munkavállalók bevonzására jött létre. 

„Egy felületre hoztuk az önkormányzat valamennyi cégének, intézményeinek és a Polgármesteri Hivatalnak az álláskínálatát. Az a cél, hogy aki munkát keres Kazincbarcikán, az egy oldalon megtaláljon mindent, és ezzel közvetítsük azt, hogy összetartozunk, egy értéket képviselünk. Az oldal másik erőssége az álláskeresők regisztrációjának lehetősége. Többen ennek köszönhetően jutottak munkához Kazincbarcikán.”


Kazincbarcika meghatározó szereplői a helyi vállalkozások

Ha módja és lehetősége van egy önkormányzatnak, hogy támogassa a helyi cégeket, akkor ezt meg kell tenni. Erről Szitka Péter polgármester beszélt a Kolorline-nak. A városvezető megerősítette: ennek köszönhetően indult el 10 évvel ezelőtt a KolorFund pályázati alap.

„Kazincbarcika Város Önkormányzata abban gondolkodik, hogy minden olyan vállalkozóval, aki a városáért szeretne tenni vagy fejlesztene, netán hozzátenne városunk fejlődéséhez, azzal partnerségre lépjünk. Ezen az üzleti reggelin 44 olyan szerződést sikerült aláírni, ami ezt az együttműködést szentesíti a vállalkozásokkal — ez a pályázati alap sikeressége. Azt gondolom, hogy az anyagokban szereplő fejlesztési elképzelések városunk értékét fogják növelni.”

Szitka Péter polgármester kiemelte még: azon pályázatokat, amelyek sikeressége már a bírálók részéről is borítékolható, kötelessége a városnak támogatnia, hiszen azok értékteremtőek. Ezért is volt szükséges a városvezető javaslatára megduplázni az erre elkülönített forrás összegét. A nyertes projektek között szerepel többek között informatikai eszköz, húsipari eszköz, korszerű építőipari gép, pólónyomtató és konyhai eszköz beszerzése, de volt, aki kulcsmásológépre vagy például 6D-s hajhosszabbítóra nyújtott be sikeres pályázatot. 


 

További híreink

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk