https://kolorline.hu/Átadták az Eszterlánc Óvoda új épületét

Átadták az Eszterlánc Óvoda új épületét

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A korábbi terveknek megfelelően, szeptemberre elkészült a Tiszáninneni Református Egyházkerület fenntartásában működő 100 férőhelyes Eszterlánc Óvoda, amely mostantól 4 gyönyörűen felszerelt csoportszobában fogadja az oda járó gyermekeket. Az átadót ünnepélyes keretek között tartották az intézményben.

Tágas szobák az óvodai csoportok számára, szépen felújított mosdók, öltözők, tornaterem, orvosi szoba, korszerű kiszolgálóhelyiségek irodablokkal és melegítőkonyhával. A Református Egyház fenntartásában működő óvodában teljesen új környezet várja nemcsak a gyerekeket, de az ott dolgozókat is. 

„Örömmel jöttem most már Kazincbarcikára sokadszor, hiszen képviselő úrral, egyházainkkal, polgármester úrral, így a várossal nagyon sok szép dologban volt részünk az elmúlt évek során. Elég csak az oktatási-nevelési intézmények közül a szaléziaknak a Don Bosco Sportközpontjára gondolni, a fantasztikus sportcsarnokával és a mellette lévő közösségi térrel” — mondta köszöntőjében Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára.

De kiemelte még az államtitkár az Angyalkert Óvoda korábbi épületrészének szentelését, valamint az Eszterlánc Óvoda mostani elkészülését is. Az épület ünnepélyes átadásán Pásztor Dániel, a fenntartó Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke arról beszélt: nagy a felelőssége az óvodáknak abban, hogy mit adnak tovább a gyermekeknek.

„Hogy a gyermeknek mire van szüksége, és Isten mit szeretne adni neki 3-4-5-6 évesen, ez az a küldetés, ami ránk van bízva, hogy ezt adjuk át és adjuk tovább nekik a megfelelő módon” — fogalmazott Pásztor Dániel. 


Az Eszterlánc Óvoda a Református Egyház országos óvodaprogramjának keretében újult meg kívül-belül, de nemcsak az épület, hanem a benne található bútorok is. Demeter Zoltán országgyűlési képviselő üdvözölte, hogy a településeken sorra jönnek létre a bölcsődék és az óvodák, hiszen ezek azt jelentik, hogy egyre több a fiatal család. Szitka Péter polgármester azt emelte ki, hogy az Eszterlánc Óvoda egyszerre színes, mint maga a város, ugyanakkor megvan az egyházi küldetése, amely hittel és tartalommal tudja megtölteni az ide járó gyerekek életét.

„Az, hogy egy egyházi fenntartású intézmény újult meg Kazincbarcikán, az mindenképpen sokat jelent a városnak. Ha valaki az épületet kívülről is megnézi, akkor látja, hogyan integrálódott ez az intézmény abba a brandbe, abba az elképzésbe, amit most már idestova 10 éve képvisel Kolorcity. Egy színes város jellegét mutatja az épület, amely remélhetőleg belülről is érezhető lesz majd mind a gyerekek, mind az itt dolgozók számára” — közölte Szitka Péter.

Az ünnepélyes átadót a gyerekek kis műsora színesítette, majd a szalagátvágást követően egy bejáráson saját szemükkel győződhettek meg az óvoda kiváló infrastruktúrájáról a meghívott vendégek. Az intézmény megépüléséhez a Magyar Kormány 700 millió forinttal járult hozzá.

 

További híreink

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

Elismerésben részesült a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője

Dátum: 2024. máj 11. 09:00

Vincze Csaba nyugalmazott alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságért díjat kapta meg. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője szakmai munkájának támogatásáért vehette át az elismerést.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk