https://kolorline.hu/Kiállítás, vetélkedő és torta — 15 éves az IDŐVÁR Nyugdíjas Kulturális Klub

Kiállítás, vetélkedő és torta — 15 éves az IDŐVÁR Nyugdíjas Kulturális Klub

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

15 éves születésnapját ünnepelte az IDŐVÁR Nyugdíjas Kulturális Klub, amely 2008. szeptember 25-én alakult meg az Egressy Béni Művelődési Központban. A klub tagjai és vendégei a Mezey-házban gyűltek össze, hogy együtt idézzék fel az eltelt időszakot, és szórakozzanak egy vidám délutánon.

Tinédzser korba lépett a kazincbarcikai IDŐVÁR Nyugdíjas Kulturális Klub, amely 15 éves fennállását ünnepelte a Mezey-házban. A klub tagjai és vendégei kamaszos lendülettel vettek részt a színes programon, amelyre tortával, történelmi vetélkedővel és tánccal készültek a szervezők.  

Kiállítás nyílt

A rendezvényen megnyílt egy kiállítás is, amelyen a klub tagjainak alkotásait lehet megtekinteni. Itt festmények, mandalák, textil- és gyöngymunkák egyaránt helyet kaptak. A tárlatot Karikás Lajosné Anikó nyitotta meg, aki korábban alpolgármesterként támogatta az összetartó közösség létrejöttét. 


A kezdetek és a tartalom

A sokoldalú civil szervezetet Pelle Anna és Lőw Ferencné Ili hívta életre 2008-ban, hogy ráirányítsák az idősebbek figyelmét a minőségi és aktív élet örömeire. Tagjaik szeretik és tisztelik egymást, figyelnek a másikra, és szívesen vannak együtt. A klub nemcsak a nyugdíjasoknak nyújt lehetőséget a kikapcsolódásra, hanem más korosztályokkal is kapcsolatot tart. Rendszeresen részt vesznek kézműves foglalkozásokon, kirándulásokon, előadásokon, és segítik a gyermekek felzárkóztatását, valamint az idősek ellátását is. A klubnak jelenleg 80 tagja van, akik közül 50-60 fő aktív. Az érdeklődők jelentkezését szívesen fogadják. 

„Egyszerűen el kell jönni 1-2 foglalkozásunkra, páros héten keddenként találkozunk, és azt szoktuk mondani, hogyha valakinek tetszik a közösség, talál magának barátokat, akkor az később csatlakozhat hozzánk” — invitálta a jövőbeni tagokat Lőw Ferencné Ili, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub alapító-szervezője.


A jubileumi alkalomra érkezett közösséget a klub vezetői, alapítói és a város képviselői is köszöntötték. Klimon István alpolgármester ajándékkal lepte meg az alapítókat, és elismerően szólt a szervezet tevékenységéről. 

„Ezek a közösségek azok, amelyek igazán élővé tudják varázsolni egy-egy városnak a hétköznapjait, és ezek azok az egyesületek, ezek azok a kis baráti társaságok, amelyeknek köszönhetően a város lakossága aktív tud maradni” — fogalmazott a városvezető.

Az évforduló tombolasorsolással és hidegtálas vacsorával zárult, amelyen felcsendült az ünnepeltek ismert dala is.

 

További híreink

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

Elismerésben részesült a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője

Dátum: 2024. máj 11. 09:00

Vincze Csaba nyugalmazott alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságért díjat kapta meg. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője szakmai munkájának támogatásáért vehette át az elismerést.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk