https://kolorline.hu/Távhővezeték-csere a Mátyás király úton

Távhővezeték-csere a Mátyás király úton

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Meghibásodott egy távhővezeték Kazincbarcikán, a Mátyás király út 28/A előtti területen. A javítási és helyreállítási munkálatok idejére az érintett városrészben félpályás útlezárásra számíthatnak az autósok egy nagyon rövid szakaszon, valamint 3 napig szünetelni fog a melegvíz-szolgáltatás is néhány épülettömbben.

Kazincbarcikán a legidősebb távhővezeték 58 éves. A meghibásodott nagy keresztmetszetű gerincvezeték 48 éve szállítja a meleg vizet, ám az évtizedek alatt elkorrodált és szükségessé vált a cseréje.

A hiba a Mátyás király út 28/A előtti kétsávos út alatt keletkezett, a kávéház előtti szakaszon. A szakemberek mintegy 15 méter hosszan cserélik ki a vezetékpárt két akna között. A munkálatok elvégzéséhez szükséges az úttest felbontása is, ám tekintve, hogy ez buszközlekedési útvonal, a szakemberek csak az úttest egyik felét vágják át.

Az ütemezett menetrend szerint október 4-én (szerdán) útfelbontással indul a munka, az elhasználódott vezetékszakasz cseréje pedig október 5-én (csütörtökön) kezdődik. Emiatt várhatóan október 5-7. (csütörtök-szombat) között több épülettömbben is szünetel majd a melegvíz-szolgáltatás. Így az Árpád fejedelem és a Dobó István tér néhány épületében, valamint a Mátyás király út Csónakázó-tó felőli épületeiben nem lesz melegvíz. A csővezeték cseréje és az útburkolat helyreállítása miatt az autósok a munkálatok helyszínén félpályás útlezárásra számíthatnak, várhatóan október 13-án 18:00 óráig

A kellemetlenségért a Barcika Szolg Kft. mind a lakók, mind a közlekedők megértését és türelmét kéri.

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk