https://kolorline.hu/Ha a gyermek örül, mindenki örül Kazincbarcikán

Ha a gyermek örül, mindenki örül Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák kazincbarcikai tagintézményeiben az idei ősz emlékezetes lesz. Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával ugyanis minden óvodába új és látványos játszóeszközök érkeztek. A székhelyóvodában, valamint a Mesevár, a Nefelejcs, a Százszorszép és a Napsugár Tagóvodában már birtokba is vették a gyerekek az új eszközöket, a Füzikében pedig jövő héten tartják az ünnepélyes átadót.

A bel- és kültéri játékok között csúszda, mászóvár, hinta, futóbiciklik, kültéri rajztáblák és interaktív asztalok találhatóak. Éppen olyan eszközök, amelyekre a gyermekeknek a mozgásfejlődésükhöz is szükség van. A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményei belülről már mind megújultak, és valóban a legjobb életteret biztosítják az itt felnövekvő gyermekek számára. Miután az időjárást tekintve hosszú évek óta ez a legszebb őszünk, így még egy ideig élvezhetik az ovisok a szabadban töltött időt.

Szitka Péter polgármester a beruházások megvalósulása kapcsán köszönetet mondott minden kollégának, aki részt vett a projekt megvalósításában, kiemelve a Barcika Park Nonprofit Kft. munkatársait, akik a játszóeszközöket biztonságosan elhelyezték minden óvoda udvarára. 

„Egy nagyon fontos és örömteli vállalásunk volt még évekkel ezelőtt, hogy a kazincbarcikai óvodák játszóeszközei mindig frissítve legyenek, és ha lehetőség nyílik rá, akkor újakkal is találkozhassanak az oda járó gyerekek. Nemcsak a szülőknek, hanem nekünk, városvezetőknek is szívet melengető, amikor látjuk, hogy ezeket a gyerekek birtokba veszik. Őszintén bízom abban, hogy kellemes és hasznos időt töltenek majd itt az ovisok, akik később szívesen emlékeznek vissza az itt megélt pillanatokra” — hangsúlyozta Szitka Péter polgármester.

Székhelyóvoda

Az ünnepélyes átadók sorát a Csokonai utcai székhelyóvoda indította, ahol szeptember 25-én vehették birtokba a kicsik a játszóeszközöket. Itt a legnagyobb örömöt a hinta szerezte, hiszen ilyen játéklehetőség mostanáig nem volt. A terület önkormányzati képviselője, Lövey Zoltán úgy fogalmazott a gyerekeknek szóló fejlesztés kapcsán, hogy „Becsüld meg a kicsiket, belőlük még bármi válhat”.

„Minden fejlesztésnek örülök a területemen: a külső és belső megújulásoknak, az átadott játékoknak és játszóeszközöknek is. Azonban ez szerencsére nem teljesen újdonság, hiszen az elmúlt években is sok játékot kaptak a gyerekek. Az óvodavezetők és óvodai dolgozók is elégedettek, de természetesen a gyerekek öröme a legnagyobb, és ha ők örülnek, akkor én is örülök” — fűzte hozzá Lövey Zoltán.

Nefelejcs Tagóvoda

A Nefelejcs Tagóvodában is hasonló játékok kerültek telepítésre, mint a székhelyóvodában. Itt a szeptemberi átadó ünnepség egybeesett a Mihály-napi vásárral, amely hagyományos eseménye a Nefelejcs Tagóvodának, és már évtizedek óta megrendezik. Pásztor László önkormányzati képviselőként és nagypapaként is kiemelten fontosnak tartja, hogy ilyen jellegű fejlesztések legyenek a jövőben is Kazincbarcikán.

„Minden szép új dolog lelkesít: a megújuló óvodai játszótereink vagy a Nelfelejcsbe és a többi oviba érkező új játékok. Régóta a Városszépítő Egyesület Kazincbarcika titkára vagyok, és örömmel tölt el, hogy az idősek hónapjának programján is többször elhangzott, hogy magyarországi szinten is milyen szép város Kazincbarcika. Ehhez az óvodai fejlesztések is hozzájárulnak” — mondta Pásztor László.

Mesevár Tagóvoda

Szeptember 30. Benedek Elek születésnapja és a népmese napja is. A kezdeményezéshez 2005 óta lehet kapcsolódni, és így tesz Kazincbarcikán a Mesevár Tagóvoda is. A program ezúttal egy jeles alkalommal kapcsolódott össze: ezen a napon adták át az új játszóeszközöket. Riespler Pál önkormányzati képviselő szerint ez a fejlesztés mindenkinek szól: a szülőknek, a gyerekeknek és az óvodák dolgozóinak is.

„Nagyon jó, hogy figyelve az óvodák megfelelő színvonalára, játékbővítések, fejlesztések és korszerűsítés is megvalósulhat az önkormányzat támogatásának köszönhetően. Ezt a képviselő-testület is szem előtt tartja. Azt gondolom, hogy még egy ilyen város nincs Magyarországon, ahol minden óvodába, még az egyházi óvodákba is multifunkcionális pályát telepítettek volna” — hangsúlyozta Riespler Pál.

A Mesevár Tagóvodába sem csak kültéri játszóeszközök kerültek. Kaptak a gyerekek interaktív asztalt, futóbicikliket és udvari rajztáblákat is. Az ünnepélyes átadón dr. Makkai Orsolya alpolgármester örömének adott hangot, hogy a Mesevár Tagóvoda a Nefelejcshez hasonlóan belülről is megújult. Mint megtudtuk: a garanciális javítások elvégzése után minden gyermek élvezheti majd a beruházás előnyét. Amint lehetővé válik, mindkét óvoda külső megújulása is megtörténik majd.

Százszorszép Tagóvoda

Igazi örömünnep volt a Százszorszép Tagóvodában is. Az október eleji kinti programnak még az időjárás is kedvezett, így szépen megtelt gyerekekkel és szülőkkel a kertvárosi óvoda udvara. A tagintézmény-vezető köszöntőjében egy 4 évvel ezelőtti napra emlékezett vissza, amikor az óvoda épülete újult meg. Az átadón jelen volt Harda Attila, a terület önkormányzati képviselője is, aki ünnepélyes szalagátvágást követően adta át az új játszóeszközöket a gyerekeknek.

„Több óvodáról beszélünk városszerte, ami mindig örömteli. A gyerekeknek újat adni, új játékokat átadni fantasztikus dolog, de a Százszorszép Tagóvoda vonatkozásában különösen az volt, mert ott korábban a régi kültéri játszóeszközöket el kellett bontani azok rossz állapota miatt. Éppen ezért különösen jó, hogy az új eszközök bekerültek, mert itt nemcsak egy bővítés, hanem egy hiánypótlás is megvalósult” — fogalmazott Harda Attila.

A program részeként az óvodások szüleikkel és az óvónénikkel közösen virágokat is ültettek az intézmény udvarán. 

Napsugár Tagóvoda 

A Napsugár Tagóvodában is igazi ragyogó napsütésben töltötték meg élettel az új játszóeszközökkel felszerelt udvart a gyerekek október 5-én. Az ünnepség akár egy nyárbúcsúztatónak is beillett volna, mert a gyerekeket szüleik is elkísérték, ráadásul gulyás is készült az üstben. A terület önkormányzati képviselője, Pétervári György már 4 évvel ezelőtt (amikor az óvoda teljes felújítása, korszerűsítése és színezése történt) azt mondta, hogy akármerre tekintünk az óvodaudvarról, a város szinte mindenhol megújul. Így történt ez a KolorLabbal, a Fő térrel, a dísztérrel, és végre kulturáltan lehetett megközelíteni az óvodát is az előző időszakhoz képest.

„Azóta is nagyon szép környezetben van az óvoda, nagyon szép kis szobor van az udvarán, ami tovább emeli a színvonalát, de a régebbi játszóeszközök is korszerűek. Mostanra persze még újabb játékok jelentek meg, és ilyenek kerültek most beépítésre. Azt gondolom, hogy az ország egyik legjobban ellátott, legtöbb játszóterével, óvodai játszóeszközeivel, köztéri játszóparkjaival és kondiparkjaival rendelkező város a miénk. A továbbiakban még jó lenne, hogy az óvodai homokozók felé fedést biztosítsunk vagy esetleg napvitorlák kerüljenek oda. De annak is örülnék, ha fákat ültethetnénk oda, ami valóban hosszútávon oldaná meg az árnyékolást” — mondta Pétervári György.

Füzike Tagóvoda 

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák által működtetett intézményekben szinte már mindenhol birtokba vették a gyerekek az új játszóeszközöket. Már csak egyetlen ovi maradt hátra, a Füzike.

„Itt új helyszínt kellett kijelölni a fejlesztésekhez, alkalmazkodva a Tardona-patak medréhez. Szerencsére sikerült megoldást találni a műszaki problémára, és figyelembe tudtuk venni azt, hogy a tér is megmaradjon a rendezvényeknek” — hangsúlyozta Riespler Pál.

Kazincbarcika Város Önkormányzata számára kiemelten fontos, hogy azok a gyerekek, akik itt élnek vagy ide járnak óvodába, jól érezzék magukat, és mindent megkapjanak, ami a fejlődésükhöz, boldog és felhőtlen napjaikhoz szükséges. Klimon István alpolgármester szerint ez a fejlesztés ehhez járul hozzá.

„Aki bármelyik óvodánkba ellátogat a jövőben, látni fogja a változást. Az, hogy minden intézménybe kerül udvari beépített játszóeszköz, de benti játékok is, az egy hatalmas előrelépés. Hogy milyen eszközök kerüljenek az ovikba, azt az itt dolgozó pedagógusokkal, vezetőkkel közösen választottuk ki. Kiemelném az interaktív fejlesztőjátékokat, amelyek közvetlenül is segítik majd a gyerekeket abban, hogy iskolába lépve még könnyebben vegyék az új kihívással járó akadályokat” — foglalta össze Klimon István.

 

További híreink

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

Elismerésben részesült a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője

Dátum: 2024. máj 11. 09:00

Vincze Csaba nyugalmazott alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságért díjat kapta meg. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője szakmai munkájának támogatásáért vehette át az elismerést.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk