https://kolorline.hu/Minden cseppje kincs: A szoptatás és az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet Kazincbarcikán

Minden cseppje kincs: A szoptatás és az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az anyatej táplálék, védelem, szeretet. A természetes táplálás legnagyszerűbb módja, amely által anya és gyermeke mélyen és szorosan kapcsolódik egymáshoz — hangzott el az anyatejes táplálás világnapja alkalmából szervezett ünnepségen.

A rendezvényen a Kazincbarcikai Védőnői Szolgálat és Kazincbarcika Város Önkormányzata azokat az édesanyákat köszöntötte, akik legalább egy évig anyatejjel etették gyermeküket. A tavalyi évben 203 gyermek született Kazincbarcikán, így már az ő nevük is felkerült arra a születésfára, amelyet szeptember 29-én avattak a Völgy parkban. 

Az  Egressy Béni Művelődési Központ Klubtermében vette kezdetét az anyatejes táplálás világnapja alkalmából tartott ünnepség, amelyen minden évben a szoptatás fontosságára hívja fel a figyelmet a Kazincbarcikai Védőnői Szolgálat és a Kazincbarcika Város Önkormányzata.

Pappné Farkas Erzsébet csoportvezető védőnő arra biztatta az édesanyákat, hogy higgyenek önmagukban, és ne féljenek az anyatejes táplálástól. Azt is elmondta, hogy a védőnők mindig készen állnak a segítségnyújtásra, a tanácsadásra és a bíztatásra.

„Minden nőnek, aki anyatejjel szeretné táplálni gyermekét, bíznia kell önmagában, mert akarat és hit nélkül bizony nem megy. Azt is el kell fogadnunk, hogy lesznek nehezebb és könnyebb napok, lesz áldás és áldott teher, lesznek átmeneti nehézségek is, de az a kapocs, ami anya és gyermeke között kialakul a szoptatás szentségében, minden fáradságot megér. Az anyatej táplálék, védelem, szeretet, az anyatej kincs” — fogalmazott a Kazincbarcikai Védőnői Szolgálat csoportvezető védőjőne. 

A beszéd után mesedalokból álló műsor szórakoztatta a közönséget, majd Lövey Zoltán önkormányzati képviselő és a védőnők átadták a virágokat és az okleveleket az anyatejes táplálásban kitartó édesanyáknak. Összesen 53 édesanya vehette át az elismerést. A rendezvény a Völgy parkban folytatódott, ahol egy újabb születésfát avattak a résztvevők.

Az első születésfát 2014-ben ültették el a 2013-ban városunkban született gyermekek tiszteletére. Azóta minden évben eggyel szaporodnak az elültetett facsemeték az Anyaság-szobor körül. 

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk