https://kolorline.hu/Minden cseppje kincs: A szoptatás és az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet Kazincbarcikán

Minden cseppje kincs: A szoptatás és az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az anyatej táplálék, védelem, szeretet. A természetes táplálás legnagyszerűbb módja, amely által anya és gyermeke mélyen és szorosan kapcsolódik egymáshoz — hangzott el az anyatejes táplálás világnapja alkalmából szervezett ünnepségen.

A rendezvényen a Kazincbarcikai Védőnői Szolgálat és Kazincbarcika Város Önkormányzata azokat az édesanyákat köszöntötte, akik legalább egy évig anyatejjel etették gyermeküket. A tavalyi évben 203 gyermek született Kazincbarcikán, így már az ő nevük is felkerült arra a születésfára, amelyet szeptember 29-én avattak a Völgy parkban. 

Az  Egressy Béni Művelődési Központ Klubtermében vette kezdetét az anyatejes táplálás világnapja alkalmából tartott ünnepség, amelyen minden évben a szoptatás fontosságára hívja fel a figyelmet a Kazincbarcikai Védőnői Szolgálat és a Kazincbarcika Város Önkormányzata.

Pappné Farkas Erzsébet csoportvezető védőnő arra biztatta az édesanyákat, hogy higgyenek önmagukban, és ne féljenek az anyatejes táplálástól. Azt is elmondta, hogy a védőnők mindig készen állnak a segítségnyújtásra, a tanácsadásra és a bíztatásra.

„Minden nőnek, aki anyatejjel szeretné táplálni gyermekét, bíznia kell önmagában, mert akarat és hit nélkül bizony nem megy. Azt is el kell fogadnunk, hogy lesznek nehezebb és könnyebb napok, lesz áldás és áldott teher, lesznek átmeneti nehézségek is, de az a kapocs, ami anya és gyermeke között kialakul a szoptatás szentségében, minden fáradságot megér. Az anyatej táplálék, védelem, szeretet, az anyatej kincs” — fogalmazott a Kazincbarcikai Védőnői Szolgálat csoportvezető védőjőne. 

A beszéd után mesedalokból álló műsor szórakoztatta a közönséget, majd Lövey Zoltán önkormányzati képviselő és a védőnők átadták a virágokat és az okleveleket az anyatejes táplálásban kitartó édesanyáknak. Összesen 53 édesanya vehette át az elismerést. A rendezvény a Völgy parkban folytatódott, ahol egy újabb születésfát avattak a résztvevők.

Az első születésfát 2014-ben ültették el a 2013-ban városunkban született gyermekek tiszteletére. Azóta minden évben eggyel szaporodnak az elültetett facsemeték az Anyaság-szobor körül. 

További híreink

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk