https://kolorline.hu/Október az idősek hónapja: a szépkorúakat köszöntötték a Don Bosco Sportközpontban

Október az idősek hónapja: a szépkorúakat köszöntötték a Don Bosco Sportközpontban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az idősek világnapja alkalmából időutazásra hívták a szépkorúakat Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontba. Kazincbarcika Város Önkormányzata október 2-án, hétfőn, két időpontban is, ugyanazzal a programmal köszöntötte és ünnepelte a résztvevőket, melynek keretében örökzöld magyar slágerekkel és a Miskolci Illés Emlékzenekar koncertjével kedveskedett az időseknek.

Belépőkártyaként egy tábla csokoládéval és kedves invitálással fogadta Szitka Péter polgármester a szépkorúakat a Don Bosco Sportközpontban, ahol a nyugdíjasok és a város vezetői együtt  ünnepelték az idősek világnapját. Kecskés Andrásné 1981 óta él Kazincbarcikán, ahol véleménye szerint megbecsülik, felkarolják az időseket. A városban tapasztalható változásokat örömmel tapasztalja, amely számára egy élhető és folyamatosan fejlődő település.

„Most éppen a Mátyás királyon átadásra került a 3D-s biciklis házfal. Minden nap, ha elmegyek arrafelé, megcsodálom, mert nagyon szép. Mindig van valami, ami fejlődést hoz a város életébe” — fogalmazott Kecskés Andrásné


Egy másik, általunk megkérdezett ünneplő, Pilusin István 2021-ben költözött vissza Kazincbarcikára, ahol gyermekkorát töltötte. Szerinte a város az évek során előnyére változott.  

„Ez a város fantasztikusan megváltozott ahhoz képest, amilyen akkor volt, amikor én gyerekkoromban itt éltem. Nagyon sok zöld terület van, nagyon sok szobor, 46 tűzfal van felfestve, tehát valami csodálatos ez a város. Én Balatonföldváron éltem, és csodálkoznak a barátaim, mikor azt mondom, hogy gyertek el, nézzétek meg Kazincbarcikát, hogy hogyan kell kinézni egy városnak. Ez a 25 ezres város valami csoda” — nyilatkozta Pilusin István.


A rendezvény a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Szivárványtánc című produkciójával vette kezdetét, majd Szitka Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, hogy ebben a hónapban rengeteg programmal kedveskednek az időseknek, és arra biztatta őket, hogy vegyenek részt ezeken az eseményeken. 

„Csodálatra méltó az az erő, az a jókedv, az az összetartozás, ami az éltesebb korú generációt jellemzi ebben a városban és a környékén. Ezt a korosztályt tisztelni kell, tanításaikat pedig elfogadni” — hangsúlyozta a városvezető. 

A polgármester köszöntőjét Malek Andrea többszörös Artisjus és eMeRTon-díjas magyar énekesnő, színésznő és Jáger Bandi dzsesszzongorista, zeneszerző előadása követte, melyben örökzöld slágerek csendültek fel. Végül a Miskolci Illés Emlékzenekar csapott a húrok közé, megidézve a 60-as, 70-es évek legnépszerűbb Illés dalait.



 

További híreink

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

Elismerésben részesült a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője

Dátum: 2024. máj 11. 09:00

Vincze Csaba nyugalmazott alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságért díjat kapta meg. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője szakmai munkájának támogatásáért vehette át az elismerést.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk