https://kolorline.hu/Szentelés a görögkatolikus óvodában: Isten áldását kérték a létesítmény új játszóudvarára

Szentelés a görögkatolikus óvodában: Isten áldását kérték a létesítmény új játszóudvarára

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ünnepélyes keretek között megszentelték a kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda játszóudvarát. A többfunkciós udvaron hinták, mászóvár, kültéri mászófal, sőt egy bárka is helyet kapott, amely eszközök a sport, a mozgásfejlesztés és a szabad játék lehetőségeit biztosítják az idejáró gyermekeknek.

Már látványában is lenyűgöző új udvar várja ezentúl a kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda apróságait. Nemcsak a játékok színesek, hanem a terület egy részét borító gumiburkolat is. A többfunkciós udvar a gyermekek változatos fejlesztését teszi lehetővé a szabadban. Ilyen innovációs megoldás pl. a tankert vagy a mezítlábas ösvény is. Kivitelezését hosszas, 7 éves várakozás előzte meg, amely idén a Magyar Kormány országos óvodafejlesztési programjának keretén belül valósult meg — hangzott el az udvar átadó ünnepségén, ahol Kovács Erika óvodavezető köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően az óvodások műsorral kedveskedtek a vendégeknek.  

A Miskolci Egyházmegye mint fenntartó nevében Dr. Nagymáthé Sarolta nevelési és oktatási osztályvezető mondott beszédet. Hangsúlyozta: aki a gyermekek számára épít vagy felújít, az bízik a jövőben, a jövőt építi.

„Az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda 2011-es alapítása óta folyamatosan épült, korszerűsödött. 12 év van mögöttünk, de az intézményfejlesztés története semmit sem érne, hogy ha nem lettek volna itt ezek a gyermekek, akiket a családok ránk bíztak. Köszönet a szülőknek, akik az Angyalkert Óvodába a gyermekeiket, és akik meglátták, hogy a görögkatolikus egyház biztos alapot tud biztosítani gyermekük lelki-testi fejlődéséhez” — fogalmazott a MEKIF osztályvezetője.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte: az egyházi intézmények küldetése a tanításon, oktatáson, nevelésen kívül: többletet adni a gyermekeknek, ráirányítani figyelmüket Isten szeretetére, jóságára. Dr. Orosz Atanáz megyéspüspök Isten áldását kérte a kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda új játszóudvarára. 

Atanáz püspök Máté evangéliumából idézett, miszerint „ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába”. Ez is bizonyítja, hogy a gyermekek önfeledt játéka lehet maga a mennyország elővételezése — fogalmazott a főpásztor.  

Kovács Erika óvodavezető elmondta: az óvoda épületének felújítása óta folyamatosan várták azt a napot, amikor átadásra kerülhet ez a korszerű óvodai játszóudvar. Nagyon örülnek a fejlesztésnek, mert a közösségüknek igazi ajándék. Az ünnepség szalagátvágással és szeretetvendégséggel zárult.

Indexkép: Kaló Attila

További híreink

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk