https://kolorline.hu/Lelkes vastaps dübörgött a Generációk találkozóján

Lelkes vastaps dübörgött a Generációk találkozóján

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A szervezők nem tévedtek: huszadik alkalommal is bebizonyosodott, hogy a kultúra és a művészetek élvezete biztos kapocs a különböző nemzedékek között.

„Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani, hogyan csináld!” – harsogta egy egész nézőtérnyi ember Hofi közismert dalát október 6-án a Generációk találkozóján, az Egressy Béni Művelődési Központban. Aki eljött, láthatta, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei és a Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége által szervezett rendezvényen nemcsak a közös éneklés, de minden egyes perc legalább ilyen kitörő hangulatban zajlott. A cél pedig nem volt más, mint erősíteni a különböző generációk kapcsolatát a színpadi produkciókkal és közös élményekkel. 

A huszadjára megrendezésre kerülő találkozón Kazincbarcika polgármestere, Szitka Péter a tőle megszokott lendülettel köszöntötte az egybegyűlteket, s hangsúlyozta: büszke, hogy a város otthont ad ennek a rendezvénynek. Így ugyanis Kazincbarcika megmutathatja a világnak, hogy az emberekben még van józan gondolkodás, még létezik a zene és a művészet kedvelése, s le lehet ülni közösen élvezni mindezt. 

„Volt szerencsém találkozni rengeteg szépkorúval,  és az volt az első benyomásom, amikor köszöntőt mondhattam, hogy — bár nagyon furcsa ezt mondani — a lehető legnagyobb erőt önöktől kapjuk. Mindezt lelkesedéssel és nagy mosollyal. Jó volt látni, hogy eljöttek a különböző rendezvényeinkre, a megnyitókra, hogy a  saját korosztályom is feltöltődik ebből” – hangzott el beszédében. 


Ezután táncos lábak dobogása és vidám dallamok töltötték be a termet a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak köszönhetően, akik legalább akkora elismerést kaptak a nézőktől, mint az őket követő helyi ovisok. 

A vastapsokat hallva egyértelművé vált, hogy a szervezők szándéka megvalósult: a különböző generációk valóban ugyanakkora lelkesedéssel élvezték az együttlétet. Varga Lajos nyugdíjas kohásztól, a Boldogasszony Papucs Nóta Kör harmonikásától azt is megtudtuk, hogy a nyugdíjas évek bizony izgalmasak tudnak lenni – ehhez persze szükséges, hogy programokra járjon az ember, és az sem árt, ha zenél vagy énekel. 

A zene pedig mindig ugyanazt az örömöt adja, még az sem baj, hogy a fiataloknak megvan a saját zenei világuk. Kovács Lajosné, a Miskolci Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesülete Városi Vadvirágok Daloskörének kórusvezetője szerint a klasszikusokkal a fiatalabb generáció lelke is megérinthető. A régiből tanulni pedig sosem árt, akár a zenéről, akár az életről van szó – és ezt a Generációk találkozója kiválóan bebizonyította…  


 

További híreink

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk