https://kolorline.hu/Virágzóan telt a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület őszi börzéje 

Virágzóan telt a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület őszi börzéje 

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Október 14-én délelőtt tartotta a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület az őszi, 2. virágbörzéjét, visszhangosan remek hangulatban, meglepetésekkel, polgármesteri látogatással és önkormányzati támogatás mellett.

A reggel 7:30-kor megkezdett rendezvényen látványos mennyiségben érkeztek a növények, virágok, hajtások, hagymák, gumók. Az egyesület elnökének, Pelyhéné Koós Henriettának becslése szerint mindezekből minimum 1500 darabot hoztak a tagjaik és a kapcsolódó virágszerető aktivisták. Az egyik egyesületi tag, a Gavallér virág és faiskola tulajdonosa, Sárossy Sándor a többiek meglepetésére egy teherautónyi virággal, növénnyel jelent meg, amit boldogan válogattak szét és vittek haza a börze látogatói.

Kazincbarcika Város Önkormányzata idén is támogatta a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesületet, a kazincbarcikai civil szervezetek számára kiírt pályázati forrásból 400.000 forinttal, amelyet ők a tavaszi és az őszi virágbörzén évelő és egynyári növények térítésmentes szétosztására használtak fel az egyesület tagjai, aktivistái, a virágbörze kiállítói és látogatói között. Ennek nyomában 600 tő árvácska talált gazdára, amelyért az egyesület hálát mondott az önkormányzatnak és az Edelényi Kiss Kertészetnek is, akik beszerzési áron biztosították a bokros, nagyvirágú árvácskákat. A virágbörzét Szitka Péter polgármester személyesen is felkereste.


Jankó Lajos, a putnoki Gömör Faiskola tulajdonosa, az egyesület örökös tiszteletbeli tagja újra kilátogatott a helyszínre. Az egyesület 40. évfordulójának résztvevői azóta is őrzik annak emlékét, amikor Jankó úr 55 facsemetét adományozott a jeles alkalomra, amelyet a tagok Kazincbarcika önkormányzatával közösen, a Csónakázó-tó köré ültettek. Ezek a fák egytől-egyig megfakadtak, és mára már árnyékot adó, terebélyes korba értek.

Egészségügyi okok miatt az egyesület örökös tiszteletbeli elnökét, Fancsik Józsefet csak telefonon tudták bekapcsolni társai a virágbörzébe, aki távolról is kifejezte boldogságát a jelenlévők szép száma és öröme miatt.

Forrás: Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület
Fotók: Rácz-Tóth Katalin és Szamkó Szabina, a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület tagjai


 

További híreink

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk