https://kolorline.hu/Az Úti cél: Kolorcity első kerekasztalos könyvbemutatója 

Az Úti cél: Kolorcity első kerekasztalos könyvbemutatója 

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Úti cél: Kolorcity kötetében a városhoz különböző módokon kötődő színes személyek és egy sorozatban városokat felfedező vándor tapasztalatai egyesültek. Az összetett szemszögekhez hűen, egy sokoldalú könyvbemutatóval ültek közönség elé a könyv készítői a Mezey István Művészeti Központban, köztük a könyvajánlót író kazincbarcikai születésű Rubint Rékával.

2022 karácsonyi meglepetése volt Kazincbarcika formabontó színes könyve, az Úti cél: Kolorcity. A tarka kiadvány azóta csak egyre több otthoni könyvespolcon lelhető fel, sőt időközben az angol fordítása is elkészült. Nemrég pedig Városmarketing Gyémánt Díjat kapott a budapesti Marketing Summit Hungary 2023 konferencia díjátadóján.

A Mezey István Művészeti Központot adott díszes teret az eseménynek, a színpadra ülő készítőknek és az érdeklődő közönségnek. A kulisszák mögötti élményt és koncepciót feltáró kerekasztalos könyvbemutatót Szitka Péter polgármester köszöntője nyitotta. 


Az Úti cél: Kolorcity készítésében részt vevő stábból ott volt a koncepcióért felelős kreatív producer, Halász Norbert, a könyv szerzője, a kazincbarcikai származású Halász Erika, és az egyik különcen külsős, felfedező-szemszögű fejezet készítője, Csanádi Tibor Ulu, a Kocsmaturista blogger. Őket egészítette ki — mondhatni sztárvendégként — a könyvajánlót is író Rubint Réka fitneszedző, aki Kazincbarcikán született, és a nagymamája, illetve tanulmányai kapcsán sok időt töltött itt. A végén meglepetésvendégként váltotta őt Dr. Hajdú Noémi egyetemi docens, a könyv angol nyelvű fordítója. 

A programon a könyv promóciójához tartozó kisfilmsorozat három epizódját is megtekinthette a közönség, virtuális porondon Szitka Péter polgármesterrel, Lövey Zoltán nyugalmazott gasztronómiai szakemberrel és Somodi-Hornyák Szilárd lokálpatrióta művésszel és művésztanárral. A szerzeményhez szervesen kapcsolódó kisfilmekért a könyvkészítők azóta is hálásak a stáb tagjainak: Nagy Ferenc operatőrnek, Vojtkó Zsolt vágónak és Vécsei János grafikusnak. 


A könyvkészítés sok kulisszatitkára és háttérrészletére derült fény, ahogyan elütő nézőpontokból vizsgálták meg a készítők az egyedülálló 10 éves Kolorcity-városélmény jelentőségét, de szinte minden személyes szereplő megszólalt az emberközeli élményeiről a város kapcsán. Halász Norbert arról az útról mesélt, amit a stáb azóta közösen jár a várossal, hiszen már nemcsak a város múltjának krónikásai, hanem friss városi kommunikációs csapatként a jelen hangjai és a jövő alakulásának részei is.

A könyvbemutató kötetlen beszélgetéssel és dedikálással zárult. A remek hangulatúra sikerült esemény vélhetően nem az utolsó közönségtalálkozó jellegű program Kazincbarcika formabontó színes könyvének kronológiájában.


 

További híreink

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk