https://kolorline.hu/Isten veled, Angelika

Isten veled, Angelika

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Méltósággal viselt, hosszan tartó, súlyos betegség után, 52 éves korában elhunyt városunk szülötte, R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas magyar író.

A hírt az írónő kiadója, az Álomgyár jelentette be ma közösségi oldalán. Megrendüléssel és még nagyobb fájdalommal vesszük tudomásul a megváltoztathatatlant, hogy többé nincs köztünk R. Kelényi Angelika. 

Az írónő 1970. december 2-án Kazincbarcikán született és húszéves koráig élt itt. Ezután Budapestre költözött, és az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán végzett. 2006-tól a Blikk Nők és Tina magazin cikkírója volt, 2012-től pedig a nőkorszak.hu főszerkesztője. 2014-ben a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelését célzó Terézanyu-díjjal ismerték el, ezt követően indult el regényírói pályafutása.

Első könyvével (Agyam eldobom) 2014-ben debütált – ezt majd’ harminc másik követte –, majd egymás után három évben (2014-2016) is Aranykönyv-jelöléseket gyűjtött be.

Az Év Könyve I. helyezett lett krimi kategóriában az Átkozottak című kötete (2022).

Műveiben eleinte sokak által ismert, kemény élethelyzeteket mutatott be, majd főként történelmi témájú romantikus kalandregényeket írt. Történeteiben minden esetben erős, harcos, mégis hétköznapi nők a főhősök, akiknek szerepébe bárki beleélheti magát.

„Betegsége 1,5 évvel ezelőtti kiderülését követően Angelika küzdelmeit példaértékű kitartással és akaraterővel viselte, és egy pillanatig sem hagyta abba az írást. Történetein keresztül megannyi felejthetetlen percet szerzett közönségének, könyveit immár az égi olvasóknak írja. Egyedülálló személyiségét megjelent regényei őrzik tovább” — ezekkel a gondolatokkal búcsúzik tőle az Álomgyár Kiadó.

Itthon ma elfogytak a szavak. Csak állunk némán és bámulunk magunk elé. Nemcsak azért, mert egy rendkívül tehetséges írónőnek adatott igazságtalanul kevés idő, hanem azért is, mert valóban egy nagybetűs Nő távozott közülünk.

Angelika közösségi oldalán kendőzetlen őszinteséggel mesélt betegségéről és küzdelméről. Megdöbbentően volt tárgyilagos, a vége opció pedig nem volt benne…

…mi sem számítottunk rá, Angelika. Isten veled!

Az írónő családjának és szeretteinek erőt kívánunk a tragédia feldolgozásában.

Fotó: Álomgyár Kiadó Facebook oldala

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk