https://kolorline.hu/Isten veled, Angelika

Isten veled, Angelika

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Méltósággal viselt, hosszan tartó, súlyos betegség után, 52 éves korában elhunyt városunk szülötte, R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas magyar író.

A hírt az írónő kiadója, az Álomgyár jelentette be ma közösségi oldalán. Megrendüléssel és még nagyobb fájdalommal vesszük tudomásul a megváltoztathatatlant, hogy többé nincs köztünk R. Kelényi Angelika. 

Az írónő 1970. december 2-án Kazincbarcikán született és húszéves koráig élt itt. Ezután Budapestre költözött, és az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán végzett. 2006-tól a Blikk Nők és Tina magazin cikkírója volt, 2012-től pedig a nőkorszak.hu főszerkesztője. 2014-ben a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelését célzó Terézanyu-díjjal ismerték el, ezt követően indult el regényírói pályafutása.

Első könyvével (Agyam eldobom) 2014-ben debütált – ezt majd’ harminc másik követte –, majd egymás után három évben (2014-2016) is Aranykönyv-jelöléseket gyűjtött be.

Az Év Könyve I. helyezett lett krimi kategóriában az Átkozottak című kötete (2022).

Műveiben eleinte sokak által ismert, kemény élethelyzeteket mutatott be, majd főként történelmi témájú romantikus kalandregényeket írt. Történeteiben minden esetben erős, harcos, mégis hétköznapi nők a főhősök, akiknek szerepébe bárki beleélheti magát.

„Betegsége 1,5 évvel ezelőtti kiderülését követően Angelika küzdelmeit példaértékű kitartással és akaraterővel viselte, és egy pillanatig sem hagyta abba az írást. Történetein keresztül megannyi felejthetetlen percet szerzett közönségének, könyveit immár az égi olvasóknak írja. Egyedülálló személyiségét megjelent regényei őrzik tovább” — ezekkel a gondolatokkal búcsúzik tőle az Álomgyár Kiadó.

Itthon ma elfogytak a szavak. Csak állunk némán és bámulunk magunk elé. Nemcsak azért, mert egy rendkívül tehetséges írónőnek adatott igazságtalanul kevés idő, hanem azért is, mert valóban egy nagybetűs Nő távozott közülünk.

Angelika közösségi oldalán kendőzetlen őszinteséggel mesélt betegségéről és küzdelméről. Megdöbbentően volt tárgyilagos, a vége opció pedig nem volt benne…

…mi sem számítottunk rá, Angelika. Isten veled!

Az írónő családjának és szeretteinek erőt kívánunk a tragédia feldolgozásában.

Fotó: Álomgyár Kiadó Facebook oldala

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk