https://kolorline.hu/Októberi ünnep Kazincbarcikán — éljenek a szépkorúak

Októberi ünnep Kazincbarcikán — éljenek a szépkorúak

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Öröm és meghatottság – ezzel a két jelzővel írható le leginkább annak az ünnepségnek a hangulata, ami az I. Számú Idősek Otthonában zajlott Kazincbarcikán. Bár a hivatalos megközelítés szerint csupán az október 1-je számít az idősek világnapjának, a városban a szépkorúak éltetése egész október hónapra kitolódik.

István Zsolt, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója szerint kollégáival ilyenkor még inkább minden igyekezetükkel azon vannak, hogy emlékezetes eseményeket szervezzenek az idősek számára. Az pedig különösen fontos, hogy a fellépések, műsorok során a fiatalabb generáció is kiveszi a részét ebből. 

S hogy ez mennyire így van, azt az idősek arcán megjelenő derű támasztotta alá, miközben a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak és tanárainak műsorát nézték. Láthatóan Riespler Pál önkormányzati képviselő köszöntőjét is szívesen fogadták, aki nem először járt az intézményben, ezért örömmel üdvözölte az ismerős és új arcokat egyaránt. Aztán átvette az uralmat a jókedv: gyerekek táncoltak, szavaltak, gitárhúr pendült, nagybőgőn megszólaltatott dallamok ébresztettek nosztalgiát a szépkorú hallgatókban. A műsor végén feltámadó taps pedig mindent elárult – a szervezők megnyugodhattak: az örömszerzés most is sikerült.

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk