https://kolorline.hu/Jókedvű kamaszok járták a várost a gyaloglónapon

Jókedvű kamaszok járták a várost a gyaloglónapon

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A hideg ellenére lelkesen állták a kihívásokat, a célpontoknál modelleket megszégyenítő profizmussal fotózkodtak, és nemcsak városismeretből bizonyultak kiválónak, de környezetvédelemből is.

Izgatott zsivaj töltötte be a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium auláját a gyaloglónapon, amely Kazincbarcikán is megrendeztek a Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata szervezésében, immár harmadik alkalommal. 

A kilencedikes gimisek tűkön ülve várták az indulás pillanatát, hogy aztán a zord időjárás ellenére kitartóan járják a várost, és valamennyi állomáson megválaszolják a rájuk váró kvízkérdéseket – lehetőleg minél helyesebben. 

Ahogy azt Balla Árpád igazgató is elmondta, a gyerekek nagy örömmel fogadták, hogy ezen a napon nem az iskolapadban ülnek, hanem kicsit kimozdulhatnak és mással foglalkozhatnak. 

Láthatóan azonban a kimozdulás öröme mellett a versenyszellem is erősen motiválta a gimiseket, hiszen a város több iskolájának csapatával kellett megküzdeniük a kihívások során. A feladatok teljesítése közben gyaloglásból nem volt hiány: szinte az egész várost bejárták a diákok, a célpontoknál való megjelenést pedig profi modelleket megszégyenítő pózolás kíséretében fotókkal dokumentálták. Az állomásokat végigjárva csaknem tízezer lépést tettek meg, a közös munka pedig a jó hangulatból ítélve közösségépítő szempontból is hasznosnak bizonyult. Tóth Rita, a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola oktatójának elmondása szerint az ő csapatuk például kifejezetten a csapatszellem építését tűzte ki célul, az esetleges első helyre csupán „melléktermékként” tekintettek. 

„Ezt az alkalmat most a középiskolásoknak szerveztük – mesélte Pásztor Petra, óvodai és iskolai szociális segítő —, a fő cél a gyaloglás és a mozgás népszerűsítése, a megválaszolandó kérdéseknél pedig a víz és a környezetvédelem volt a téma.”   

Petrától azt is megtudtuk, hogy a kvízversenyen rengeteg jó válasz született – a kazincbarcikai diákok tehát láthatóan nemcsak városukat ismerik jól, hanem a természetvédelmet és vízgazdálkodást érintő ismeretekben is jeleskednek.

Bár a képzeletbeli dobogó legfelső fokára csak egyetlen csapat léphetett, az eredményhirdetés során senki nem tűnt csalódottnak, az első díjat jelképező kupát pedig végül az Irinyi János Református Oktatási Központ 9. d osztálya vitte haza. 

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk