https://kolorline.hu/Jókedvű kamaszok járták a várost a gyaloglónapon

Jókedvű kamaszok járták a várost a gyaloglónapon

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A hideg ellenére lelkesen állták a kihívásokat, a célpontoknál modelleket megszégyenítő profizmussal fotózkodtak, és nemcsak városismeretből bizonyultak kiválónak, de környezetvédelemből is.

Izgatott zsivaj töltötte be a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium auláját a gyaloglónapon, amely Kazincbarcikán is megrendeztek a Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata szervezésében, immár harmadik alkalommal. 

A kilencedikes gimisek tűkön ülve várták az indulás pillanatát, hogy aztán a zord időjárás ellenére kitartóan járják a várost, és valamennyi állomáson megválaszolják a rájuk váró kvízkérdéseket – lehetőleg minél helyesebben. 

Ahogy azt Balla Árpád igazgató is elmondta, a gyerekek nagy örömmel fogadták, hogy ezen a napon nem az iskolapadban ülnek, hanem kicsit kimozdulhatnak és mással foglalkozhatnak. 

Láthatóan azonban a kimozdulás öröme mellett a versenyszellem is erősen motiválta a gimiseket, hiszen a város több iskolájának csapatával kellett megküzdeniük a kihívások során. A feladatok teljesítése közben gyaloglásból nem volt hiány: szinte az egész várost bejárták a diákok, a célpontoknál való megjelenést pedig profi modelleket megszégyenítő pózolás kíséretében fotókkal dokumentálták. 



Az állomásokat végigjárva csaknem tízezer lépést tettek meg, a közös munka pedig a jó hangulatból ítélve közösségépítő szempontból is hasznosnak bizonyult. Tóth Rita, a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola oktatójának elmondása szerint az ő csapatuk például kifejezetten a csapatszellem építését tűzte ki célul, az esetleges első helyre csupán „melléktermékként” tekintettek. 

„Ezt az alkalmat most a középiskolásoknak szerveztük – mesélte Pásztor Petra, óvodai és iskolai szociális segítő —, a fő cél a gyaloglás és a mozgás népszerűsítése, a megválaszolandó kérdéseknél pedig a víz és a környezetvédelem volt a téma.”   

Petrától azt is megtudtuk, hogy a kvízversenyen rengeteg jó válasz született – a kazincbarcikai diákok tehát láthatóan nemcsak városukat ismerik jól, hanem a természetvédelmet és vízgazdálkodást érintő ismeretekben is jeleskednek.

Bár a képzeletbeli dobogó legfelső fokára csak egyetlen csapat léphetett, az eredményhirdetés során senki nem tűnt csalódottnak, az első díjat jelképező kupát pedig végül az Irinyi János Református Oktatási Központ 9. d osztálya vitte haza.



 

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk