https://kolorline.hu/Térfigyelő kamerák létesítéséről is határozott a képviselő-testület

Térfigyelő kamerák létesítéséről is határozott a képviselő-testület

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A városban térfigyelő kamerarendszer létesül — erről is döntött csütörtökön Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A grémium elismerte továbbá az idén 15 éves Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub munkáját, valamint aktualizálta a város köztisztasági rendeletét is.

Kazincbarcika Város Civil Életéért kitüntető díj

Kazincbarcikán 15 évvel ezelőtt alakult meg az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub. Azóta meghatározó civil szervezetként, aktívan vesznek részt a város életében. Nevükhöz számos program, esemény köthető, és — kiváló együttműködésüknek köszönhetően a várossal — rengeteg itt élő idős életét teszik szebbé. A képviselő-testület csütörtöki ülésén Kazincbarcika Város Civil Életéért kitüntető díjban részesítette az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klubot. Az erről szóló díszes oklevelet ünnepélyes keretek között adta át Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István és dr. Makkai Orsolya alpolgármester.

Térfigyelő kamerák létesülnek

Kazincbarcika Város Önkormányzata elkötelezett a közrend, a közbiztonság folyamatos javításában, és az olyan fejlesztések biztosításában, amelyek a városban élők és az ide látogatók nyugalmát, biztonságát szolgálják.

Kazincbarcikán a korábbi években működő közterületi térfelügyeleti rendszer teljes mértékben elavult, műszakilag alkalmatlanná vált a működésre, és eredeti funkciójának betöltésére.

A testület által elfogadott javaslat szerint a térfigyelő kamerák olyan közterületekre fókuszálnak majd, ahol kiemelt és egyedi jelleg miatt hangsúlyozottan jelennek meg a városképpel, élhető környezettel, biztonságos közeledéssel összefüggő állampolgári, valamint rendészeti szakmai elvárások.

A térfigyelő kamerák pontjainak kijelölése a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűnügyi, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálatának egyetértésével történt, azok elhelyezése, üzemeltetése és kezelése pedig a közterület-felügyelet feladata lesz.

Ezzel csökkenthetőek a köztisztasági problémával összefüggő közterületi rongálások, és az illegálisan elhelyezett hulladékok elszállíttatásának többletköltségei. De jelentős szerepet töltene majd be a város közrendjének, közbiztonságának megőrzése érdekében is.

Változott a köztisztasági rendelet

Szintén elfogadta a testület a város köztisztasági rendeletét is. Idén júliusban az állam átvette a helyi önkormányzatok hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos feladatellátás kötelezettségét, ami jogszabályi változásokat eredményezett. Ettől függetlenül az elhagyott hulladék felszámolásához szükséges a helyi intézkedések jogköre, valamint továbbra is az önkormányzatok feladata a közterület tisztán tartására vonatkozó részletes szabályozás. Eszerint az elhagyott hulladék felszámolása lakossági bejelentésre vagy hivatalból indított eljárás keretében történik a Kazincbarcikai Város Rendészet bevonásával. Amennyiben az otthagyott hulladék önkormányzati területen található, kezdeményezik az elhagyott hulladék összegyűjtését a Barcika Park Nonprofit Kft.-nél, míg magántulajdonban lévő ingatlanon fellelt hulladék esetében a Rendészet 3 munkanapos határidővel felhívja a hulladék tulajdonosát vagy korábbi birtokosát a hulladék elszállítására.

Havasi atya park

A testület döntött arról is, hogy az Építők útja 19-21. szám közötti terület a Havasi atya park nevet kapja. Havasi József a Szalézi rend korábbi tartományfőnöke volt, és életének 91. évében, 2019-ben hunyt el. Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete akkor posztumusz díszpolgári címet adományozott neki, kifejezve elismerését azért az itt végzett áldozatos munkáért, amelyet a hátrányos helyzetű fiatalok nevelése-oktatása terén kifejtett Kazincbarcikán.

 

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk