https://kolorline.hu/Tiszta virágos mozgalom 2023 — díjátadó ünnepség

Tiszta virágos mozgalom 2023 — díjátadó ünnepség

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület ebben az évben is meghirdette városszépítő mozgalmát, „Tiszta, virágos” címmel. A felhívásban az egyesület arra kérte Kazincbarcika lakosságát, intézményeit, vállalkozásait, hogy mutassák meg környezetük szépségét, küldjenek fotót az általuk gondozott virágoskertekről, készítsenek képeket az ablakaikban, erkélyeiken, lépcsőházaik környezetében pompázó növényeikről.

Az 5 kategóriát tartalmazó felhívásra — a KVSZE nagy örömére — több mint 50 pályamű érkezett. A Mezey István Művészeti Központban október 25-én megrendezett ünnepélyes díjátadó rendezvényen Szitka Péter polgármester elismerését fejezte ki a városlakók Tiszta virágos mozgalomban való aktív részvételéért, és megköszönte valamennyiük környezetszépítő munkáját, amellyel folyamatosan hozzájárulnak Kazincbarcika pozitív összképéhez, ezáltal környezetüknek példát mutatnak. A városvezető különösen örült annak, hogy a gálán szinte minden generáció elismerésben részesülhetett.

Pelyhéné Koós Henrietta, az egyesület ügyvezető elnöke köszöntőjében szintén kifejezte örömét a kazincbarcikaiak aktív közreműködéséért. Elismerően szólt Fancsik József tiszteletbeli elnök több mint félévszázados városszépítő törekvéséről, környezetszépítő munkájáról, amit a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület a jövőben is tovább kíván vinni a hagyományok ápolása mellett, számos új elemmel színesítve.

Az ünnepi esemény díjátadással folytatódott: 50-en fogadhatták a városvezetés és a KVSZE elnökségének gratulációját, majd átvették azt a névre szóló elismerő oklevelet, amelyet környezetszépítő munkájuk elismeréséül kaptak.


A mozgalomhoz csatlakozottak által elküldött fotók felkerültek az egyesület közösségi oldalára, ahol a szép, virágos ablakok, kertek, lépcsőházak környékei, intézmények, és vállalkozások rengeteg elismerést, dicséretet kaptak. 

A KVSZE a rendezvényt megelőző napon összesítette, hogy a közvélemény által melyik kert, ablak, erkély, lépcsőházkörnyék, intézmény, és vállalkozás részesült a legtöbb elismerésben. Ez alapján a legtöbb „szavazatot” kapott jelentkezők az elismerő oklevelek mellé tárgyi jutalomban is részesültek.


Családi ház, kert kategóriában a közönség szavazatai alapján:

1. helyezett: Somogyiné Kasza Adrienn
2. helyezett: Dr. Szuhai Zoltán
3. helyezett: Angyalné Sándor Katalin


Erkély, ablak kategóriában a közönség szavazatai alapján:

1. helyezett: Lukács Csaba
2. helyezett: Horváth Kálmánné
3. helyezett: Négyessy Andrea


Lépcsőház és környéke kategóriában a közönség szavazatai alapján:

1. helyezett: Kovács István József
2. helyezett: László Erzsike
3. helyezett: Jónyer Gergely


Intézmény kategóriában a közönség szavazatai alapján:

1. helyezett: 1. számú Idősek Klubja
2. helyezett: 1. számú Idősek Otthona
3. helyezett: Muskátli Nyugdíjasház


Vállalkozás kategóriában a közönség szavazatai alapján:

1. helyezett: Ambrózia Étterem és Panzió
2. helyezett: Hotel BorsodChem
3. helyzetett: HBH bajor Sörház, Étterem és Panzió


Külön elismerésben részesült kiváló, önkéntes fotóiért: Zólyomi Sándorné és Mozgi Henrietta.

Hatalmas taps és ajándék volt a jutalmuk a Kazinczy Ferenc és a Dózsa György Tagiskola ifjú kertészeinek, valamint az őket virág- és faültetésre, kert- és természetszeretetre nevelő lelkes pedagógusoknak (Gregóczkiné Czövek Ibolya, Rónaföldi Judit, Báder Tibor). 

A díjazottaknak ezúton is szívből gratulál Kazincbarcika város polgármestere, Szitka Péter és a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület elnöksége!

A KVSZE tovább viszi szlogenjét és annak tartalommal megtöltött üzenetét 2024 évre is, miszerint: VIRÁGOT A VILÁGNAK!

Forrás: Rácz-Tóth Katalin
Fotók: Mozgi Henrietta és Zólyominé Sándor Ica


 

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk