https://kolorline.hu/Tiszta virágos mozgalom 2023 — díjátadó ünnepség

Tiszta virágos mozgalom 2023 — díjátadó ünnepség

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület ebben az évben is meghirdette városszépítő mozgalmát, „Tiszta, virágos” címmel. A felhívásban az egyesület arra kérte Kazincbarcika lakosságát, intézményeit, vállalkozásait, hogy mutassák meg környezetük szépségét, küldjenek fotót az általuk gondozott virágoskertekről, készítsenek képeket az ablakaikban, erkélyeiken, lépcsőházaik környezetében pompázó növényeikről.

Az 5 kategóriát tartalmazó felhívásra — a KVSZE nagy örömére — több mint 50 pályamű érkezett. A Mezey István Művészeti Központban október 25-én megrendezett ünnepélyes díjátadó rendezvényen Szitka Péter polgármester elismerését fejezte ki a városlakók Tiszta virágos mozgalomban való aktív részvételéért, és megköszönte valamennyiük környezetszépítő munkáját, amellyel folyamatosan hozzájárulnak Kazincbarcika pozitív összképéhez, ezáltal környezetüknek példát mutatnak. A városvezető különösen örült annak, hogy a gálán szinte minden generáció elismerésben részesülhetett.

Pelyhéné Koós Henrietta, az egyesület ügyvezető elnöke köszöntőjében szintén kifejezte örömét a kazincbarcikaiak aktív közreműködéséért. Elismerően szólt Fancsik József tiszteletbeli elnök több mint félévszázados városszépítő törekvéséről, környezetszépítő munkájáról, amit a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület a jövőben is tovább kíván vinni a hagyományok ápolása mellett, számos új elemmel színesítve.

Az ünnepi esemény díjátadással folytatódott: 50-en fogadhatták a városvezetés és a KVSZE elnökségének gratulációját, majd átvették azt a névre szóló elismerő oklevelet, amelyet környezetszépítő munkájuk elismeréséül kaptak.


A mozgalomhoz csatlakozottak által elküldött fotók felkerültek az egyesület közösségi oldalára, ahol a szép, virágos ablakok, kertek, lépcsőházak környékei, intézmények, és vállalkozások rengeteg elismerést, dicséretet kaptak. 

A KVSZE a rendezvényt megelőző napon összesítette, hogy a közvélemény által melyik kert, ablak, erkély, lépcsőházkörnyék, intézmény, és vállalkozás részesült a legtöbb elismerésben. Ez alapján a legtöbb „szavazatot” kapott jelentkezők az elismerő oklevelek mellé tárgyi jutalomban is részesültek.


Családi ház, kert kategóriában a közönség szavazatai alapján:

1. helyezett: Somogyiné Kasza Adrienn
2. helyezett: Dr. Szuhai Zoltán
3. helyezett: Angyalné Sándor Katalin


Erkély, ablak kategóriában a közönség szavazatai alapján:

1. helyezett: Lukács Csaba
2. helyezett: Horváth Kálmánné
3. helyezett: Négyessy Andrea


Lépcsőház és környéke kategóriában a közönség szavazatai alapján:

1. helyezett: Kovács István József
2. helyezett: László Erzsike
3. helyezett: Jónyer Gergely


Intézmény kategóriában a közönség szavazatai alapján:

1. helyezett: 1. számú Idősek Klubja
2. helyezett: 1. számú Idősek Otthona
3. helyezett: Muskátli Nyugdíjasház


Vállalkozás kategóriában a közönség szavazatai alapján:

1. helyezett: Ambrózia Étterem és Panzió
2. helyezett: Hotel BorsodChem
3. helyzetett: HBH bajor Sörház, Étterem és Panzió


Külön elismerésben részesült kiváló, önkéntes fotóiért: Zólyomi Sándorné és Mozgi Henrietta.

Hatalmas taps és ajándék volt a jutalmuk a Kazinczy Ferenc és a Dózsa György Tagiskola ifjú kertészeinek, valamint az őket virág- és faültetésre, kert- és természetszeretetre nevelő lelkes pedagógusoknak (Gregóczkiné Czövek Ibolya, Rónaföldi Judit, Báder Tibor). 

A díjazottaknak ezúton is szívből gratulál Kazincbarcika város polgármestere, Szitka Péter és a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület elnöksége!

A KVSZE tovább viszi szlogenjét és annak tartalommal megtöltött üzenetét 2024 évre is, miszerint: VIRÁGOT A VILÁGNAK!

Forrás: Rácz-Tóth Katalin
Fotók: Mozgi Henrietta és Zólyominé Sándor Ica


 

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk